PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
web-2-gazirano-pjenusavo-vino-pzdu NN 96/1996

• Oznakom kontroliranog podrijetla mogu se označavati samo pjenušava vina koja su proizvedena u skladu s odredbama članaka 14. do 19. ovoga Pravilnika.


Stranica 1996-11-96-1912 NN 96/1996

• (2) Odredbe članka 44, 45. i 46. ovoga Pravilnika odgovarajuće se primjenjuju i na uvjete proizvodnje specijalnog i pjenušavog vina.


Internet NN 96/1996

• (3) Ministarstvo daje dopuštenje za proizvodnju specijalnog i pjenušavog vina na temelju zahtjeva proizvođača i mišljenja Zavoda.


Internet stranice NN 96/1996

• (4) Zahtjev iz stavka 3. ovoga članka mora sadržavati: opis proizvoda koji se namjerava proizvoditi, tehnološki postupak proizvodnje, sirovine i druga sredstva koja će se upotrebljavati u proizvodnji, od toga koja će sredstva sam proizvođač proizvoditi, a koja nabavljati gotova, koje će oznake proizvod nositi, veličinu i vrstu staklenih boca odnosno drugih posuda u kojima će se proizvod stavljati u promet, opis prostorija u kojima će se obavljati proizvodnja te opis opreme kojom raspolaže za tu proizvodnju.


Internet stranice NN 96/1996
• (7) U rješenju kojim se dopušta proizvodnja specijalnog ili pjenušavog vina određuje se koje se specijalno odnosno pjenušavo vino može proizvoditi, koja se sredstva i postupci mogu upotrebljavati u toj proizvodnji i koje uvjete vino mora ispunjavati u prometu.

Internet stranice NN 96/1996
• (2) Mošt je proizvod dobiven od muljanog grožđa cijeđenjem prirodnim putem ili prešanjem, čiji stvarni sadržaj prirodnog alkohola iznosi do 2 volumna %.

Internet stranice NN 96/1996 • (3) Konzervirani mošt je mošt kod kojeg je alkoholno vrenje zaustavljeno dopuštenim kemijskim sredstvima ili fizikalnim postupcima.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 96/1996 • (5) Karamelizirani mošt je proizvod dobiven djelomičnim oduzimanjem vode moštu ili konzerviranom moštu postupkom ukuhavanja. Takav mošt mora kod 200 C imati specifičnu težinu najmanje 1,33.
Poslovne stranice NN 96/1996 • (6) Alkoholizirani mošt je mošt kod kojeg je dodavanjem vinskog alkohola (rafinirani ili nerafinirani) ili vinskog destilata spriječeno alkoholno vrenje, a sadrži najmanje 12 volumnih % stvarnog alkohola.
Pregledi NN 96/1996 • (1) Vino s nižim postotkom alkohola je stolno vino koje u prometu mora sadržavati najmanje 7 volumnih % stvarnog alkohola i najmanje 9 volumnih % ukupnog alkohola.
Glasnik NN 96/1996 • (3) Vino iz stavka 1. ovoga članka može biti i vino kome je prilikom punjenja u boce dodan ugljični dioksid, a pritisak u boci mora biti jednak kao i za proizvode iz stavka 2. ovoga članka.
Novo NN 96/1996 • Vino za destilaciju je vino iz članka 49. ovoga Pravilnika i sva ostala vina namjenjena destilaciji.
Poslovi NN 96/1996 • Proizvodi destilacije alkoholno prevrelih proizvoda od grožđa jesu:
Poticaji NN 96/1996 • 1. rakije: komovica (dropica), lozovača, vinovica i droždenka,
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 30/09, Broj 59/09, Broj 12/00, Broj 147/09, Broj 30/09, Broj 38/91


LINK - POSLOVNI PROGRAMI, INVESTICIJE, POTICAJI, KREDITI, UGOVORI Pregled