PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
web-ekstrakt-se-izrazava-u-avpn NN 106/2004

• Ukupan suhi ekstrakt izračunava se indirektno iz relativne gustoće mošta, a za vino iz relativne gustoće bezalkoholnog vina. Ovaj suhi ekstrakt predstavlja količinu saharoze koja, otopljena u 1 litri vode daje otopinu iste relativne gustoće kao mošt ili bezalkoholno vino. Ova je količina prikazana je u tabeli I koja je u prilogu 3.


Stranica 2004-07-106-2060 NN 106/2004

• dr lako izračunamo iz gustoća pri 20° C gustoće vina dv i gustoće da mješavine voda–alkohol iste alkoholne jakosti kao vino prema formuli:


Internet NN 106/2004

• gdje se koeficijent 1,0018 približava 1 kad je dv ispod 1,05, što je najčešće slučaj.


Internet stranice NN 106/2004

• Za izračun ukupnog suhog ekstrakta u g/l treba koristiti tabelu I, koja je u prilogu 3, u kojoj je ukupni suhi ekstrakt u funkciji relativne gustoće dr bezalkoholnog vina, ili iz relativne gustoće mošta .


Internet stranice NN 106/2004
• (1)Prije ovog izračuna potrebna je korekcija relativne gustoće ili gustoće vina na učinak hlapive kiselosti upotrebom formule:

Internet stranice NN 106/2004
• gdje je a hlapiva kiselost izražena u miliekvivalentima po litri.

Internet stranice NN 106/2004 • Reducirajući šećeri su svi šećeri, koji imaju keto ili aldehidne funkcionalne skupine. Njihovo određivanje vezano je za redukciju alkalne otopine bakar (II) soli.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 106/2004 • Pročišćeno vino ili mošt reagira s određenom količinom otopine alkalne bakrene soli (II), a višak iona bakra određuje se jodometrijski.
Poslovne stranice NN 106/2004 • Koncentracija reducirajućih šećera u uzorku kojega analiziramo mora biti od 0,5 do 5 g/l. Suha vina ne razrijeđujemo tijekom proćišćavanja, slatka vina moramo razrijediti u cilju postizanja razine šećera unutar okvira propisanih u sljedećoj tabeli:
Pregledi NN 106/2004 • – Smola anionske izmjene [Dowex 3 (20-50 mesh) ili ekvivalentne smole];
Glasnik NN 106/2004 • Napomena: poželjno je imati zalihu smole spremljenu u boci napunjenoj sa 4 M otopinom octene kiseline.
Novo NN 106/2004 • Kolonu ispiremo destiliranom vodom dok eluat nije neutralan.
Poslovi NN 106/2004 • Ulijemo 50 ml vina u čašu promjera od oko 10 do 12 cm, dodamo 1/2 (n - 0,5) ml 1 M otopine natrijeva hidroksida (druga alineja točke 1.a) ovoga članka), (n je volumen 0,1 M otopine natrijeva hidroksida potreban za titraciju ukupne kiselosti u 10 ml vina) te uparavamo na vodenoj kupelji do oko 20 ml. Ovu tekućinu propustimo kroz smolu anionske izmjene u obliku acetata (peta alineja točke 1.a) ovoga članka) po 3 ml svake dvije minute. Eluat skupljamo u tikvicu od 100 ml. Ispiremo posudu i kolonu šest puta sa po 10 ml destilirane vode. Tijekom mješanja, eluatu dodamo 2,5 ml zasićene otopine olovnog acetata (šesta alineja točke 1.a) ovoga članka) i 0,5 g kalcijeva karbonata (sedma alineja točke 1.a) ovoga članka), nekoliko puta promućkamo i pustimo da odstoji najmanje 15 minuta. Tikvicu dopunimo do oznake i filtriramo. 1 ml ovoga filtrata odgovara 0,5 ml vina.
Poticaji NN 106/2004 • 1. moštevi i mistele: pripremimo 10 % otopinu uzorka i za analizu uzmemo 10 ml razrijeđenog uzorka.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 81/09, Broj 117/99, Broj 43/02, Broj 19/01, Broj 62/02, Broj 12/01


LINK - POSLOVNI SAVJETI, PRAVNA POMOĆ, IDEJE ZA NOVI POSAO Pregled