PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
web-napravimo-vodenu-suspenziju-od-uayo NN 106/2004

• 10 ml vina sipamo u tikvicu od 50 ml, dodamo vlažni PVPP koji je s filtera uklonjen spatulom. Tresemo dvije do tri munute. Filtriramo.


Stranica 2004-07-106-2060 NN 106/2004

• Promućkamo, i nakon pet minuta očitamo apsorbanciju otopina u referentnoj kiveti i kiveti za uzorak (A 1).


Internet NN 106/2004

• Promućkamo i pričekamo da se reakcija završi (oko pet minuta) i očitamo apsorbancije otopina u referentnoj kiveti i kiveti za uzorak (A 2).


Internet stranice NN 106/2004

• Napomena: Vrijeme koje je potrebno da se završi enzimatska reakcija može varirati ovisno o šarži. Gornja vrijednost je dana samo kao orijentacija i nju treba odrediti za svaku šaržu.


Internet stranice NN 106/2004
• Ako je uzorak prethodno razrijeđen rezultat pomnožimo s faktorom razrjeđenja.

Internet stranice NN 106/2004
• Volumen vina uzet od uzorka ohladimo na oko 0° C i pomiješamo s dovoljnom količinom natrijeva hidroksida da se dobije pH vrijednost od 10 do 11. Titracija se provodi otopinom kiseline u prisustvu ugljikove anhidrazehidraze. Sadržaj ugljikovog dioksida izračuna se iz volumena kiseline potrebnog da se pH pi od 8,6 (hidrogenkarbonatni oblik) do 4,0 (ugljikova kiselina). Slijepa proba se provodi u istim uvjetima na dekarboniziranom vinu da bi se uzeo u obzir volumen otopine natrijeva hidroksida koji troše kiseline u vinu.

Internet stranice NN 106/2004 • Uzorak vina koji se analizira ohladi se blizu točke smrzavanja. Nakon uzimanja količine koja će se upotrijebiti za slijepu probu nakon dekarbonizacije, ostatak u boci se prevede u alkalno tako da se sav ugljikov dioksid veže u obliku Na 2CO3. Provodi se titracija otopinom kiseline u prisustvu ugljikove anhidraze. Sadržaj ugljikovog dioksida izračuna se iz volumena kiseline potrebnog da se pH promijeni od 8,6 (hidrogenkarbonatni oblik) do 4,0 (ugljikova kiselina). Slijepa proba se provodi u istim uvjetima na dekarboniziranom vinu da bi se uzeo u obzir volumen otopine natrijeva hidroksida koji troše kiseline u vinu.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 106/2004 • Uzorak vina ohladimo na približno 0° C zajedno s pipetom od 10 ml za odmjeravanje. Stavimo 25 ml 0,1 M otopine natrijeva hidroksida (prva alineja točke b)1. ovoga članka) u čašu od 100 ml; dodamo dvije kapi vodene otopine ugljikove anhidraze (treća alineja točke b)1. ovoga članka). Dodamo 10 ml vina pomoću pipete ohlađene na 0° C.
Poslovne stranice NN 106/2004 • Stavimo čašu na magnetsku mješalicu, namjestimo pH elektrodu i povremeno miješamo.
Pregledi NN 106/2004 • Kad tekućina postigne sobnu temperaturu, polako titriramo 0,05 M otopinom sumporne kiseline (druga alineja točke b)1. ovoga članka) do pH 8,6. Zabilježimo očitanje na bireti.
Glasnik NN 106/2004 • Uklonimo CO2 iz oko 50 ml uzorka vina mućkanjem u vakuumu oko tri minute, uz grijanje tikvice u vodenoj kupelji na oko 25° C.
Novo NN 106/2004 • Napomena: Ako vino sadrži malo CO2 (CO2 < 1 g/l), nije potrebno dodati ugljičnu anhidrazu za kataliziranje reakcije hidrataciju CO2.
Poslovi NN 106/2004 • Odmah nakon što je uklonjen uzorak za slijepu probu, dodamo 20 ml otopine natrijeva hidrokisda (prva alineja točke b)2. ovoga članka) u bocu volumena 750 ml.
Poticaji NN 106/2004 • U čašu od 100 ml stavimo 30 ml prokuhane destilirane vode i dvije kapi otopine ugljične anhidraze (treća alineja točke b)2. ovoga članka). Dodamo 10 ml vina koje je prethodno prevedeno u alkalno. Stavimo čašu na magnetsku mješalicu, namjestimo elektrodu i magnetni štapić uz umjereno miješanje.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 104/95, Broj 141/06, Broj 147/02, Broj 27/05, Broj 21/05, Broj 30/08


LINK - POSLOVNI SAVJETI, PRAVNA POMOĆ, IDEJE ZA NOVI POSAO Pregled