PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-3-kod-poriluka-klase-oomn NN 114/2008

• Dopušta se odstupanje od kakvoće i veličine u svakom pakiranju za proizvode koji ne udovoljavaju uvjetima svoje klase sukladno člancima 233. i 234. ovoga Pravilnika.


Stranica 2008-10-114-3321 NN 114/2008

• (2) Za ostali poriluk Klase I u pakiranju može biti brojem ili masom do 10% poriluka koji ne udovoljavaju zahtjevima Klase I, ali udovoljavaju zahtjevima propisanim za Klasu II, ili su, u iznimnim slučajevima, unutar dopuštenog odstupanja za Klasu II.


Internet NN 114/2008

• (3) Za poriluk Klase II u pakiranju može biti brojem ili masom do 10% poriluka koji ne udovoljavaju zahtjevima Klase II, niti minimalnim zahtjevima kakvoće, osim poriluka koji su podlegli takvom truljenju, kvarenju ili oštećenju koje ih čini neprikladnim za potrošnju.


Internet stranice NN 114/2008

• Dopušta se odstupanje od veličine za sve klase u pakiranju koje može biti brojem ili masom do 10% poriluka koji ne udovoljavaju uvjetima koji se odnose na minimalni promjer a kod poriluka Klase I. na zahtjeve ujednačenosti.


Internet stranice NN 114/2008 • (2) Vidljivi dio sadržaja pakiranja treba biti reprezentativan za cjelokupni sadržaj pakiranja.
Internet stranice NN 114/2008 • (3) Bez obzira na odredbe iz stavka 1. i 2. ovoga članka poriluk se smije miješati s različitim vrstama svježeg voća i povrća u pakiranju neto mase 3 kilograma ili manje, prema uvjetima utvrđenima Dodatkom 1. ovoga Pravilnika.
Internet stranice NN 114/2008 • (2) Materijali koji se koriste za pakiranje moraju biti novi, čisti i takve kakvoće da se spriječi uzrokovanje vanjskih i unutarnjih oštećenja proizvoda. Korištenje materijala, posebno papira ili žigova, s trgovačkim specifikacijama je dozvoljeno, uz uvjet da je tiskanje ili označavanje izvedeno s netoksičnom tintom ili ljepilom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 114/2008
• (4) Naljepnice koje se pojedinačno lijepe na proizvod moraju biti takve da, kad se odstrane, ne ostavljaju niti vidljive tragove ljepila, niti ne uzrokuju oštećenja.

Poslovne stranice NN 114/2008
• (1) Svako pakiranje poriluka i poriluka u rasutom stanju mora sadržavati sljedeće podatke grupirane na istom mjestu slovima čitljivo i neizbrisivo označene, i vidljive izvana:

Servis NN 114/2008 • – naziv i adresa pravne ili fizičke osobe koja pakira i/ili isporučuje robu.
Glasnik NN 114/2008 • – za sva pakiranja osim pretpakiranja, sa službeno izdanom i prihvaćenom oznakom koja predstavlja onoga koji pakira i/ili isporučuje, naznačenom u blizini izraza »Pakira i/ili isporučuje« (ili istoznačnim kraticama);
Novo NN 114/2008 • – samo kod pretpakiranja, s nazivom i adresom onoga koji robu stavlja na tržište sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a koje je naznačeno u blizini izraza »Pakirano za:« ili istoznačnog izraza. U tom slučaju, pri označavanju treba također uključiti oznaku koja predstavlja onoga koji pakira i/ili isporučuje robu. Sve informacije u vezi te oznake neophodne za inspekcijska tijela, dužan je osigurati onaj koji hranu stavlja na tržište.
Poslovi NN 114/2008 • – regija gdje je proizveden, regionalni ili lokalni naziv mjesta proizvodnje (nije obavezno).
Poticaji NN 114/2008 • (2) Kada se poriluk otprema u rasutom stanju (direktni utovar u transportno vozilo ili odjeljak vozila) podaci propisani stavkom 1. ovoga članka moraju se nalaziti na popratnom dokumentu ili na obavijesti smještenoj na vidljivom mjestu unutar vozila.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 116/08, Broj 73/08, Broj 66/97, Broj 114/05, Broj 135/05, Broj 92/00


LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO Pregled