PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 20/2009 • Dopušteno je dodavanje šećera i/ili meda u količini do 20% u odnosu na ukupnu masu gotovog proizvoda.
NN 20/2009 • b) Iznimno od točke 4.a. ovoga poglavlja, nektari od vrsta voća navedenih u poglavlju II. i III. Priloga 4. ovoga Pravilnika te nektari od marelica ili nektari od mješavine više vrsta navedenog voća, mogu se proizvoditi bez dodatka šećera, meda i/ili sladila.
NN 20/2009 • II. DOPUŠTENI SASTOJCI, POSTUPCI I TVARI KOJE SE KORISTE U PROIZVODNJI
NN 20/2009 • (1) Dodavanje vitamina i minerala proizvodima definiranim u poglavlju I. ovoga Priloga, dopušteno je sukladno članku 2. stavku 2. ovoga Pravilnika;
NN 20/2009 • (3) Soku od grožđa dopušteno je ponovno dodavanje soli vinske kiseline;
NN 20/2009 • (4) Proizvodima definiranim točkama 1. 2. i 3. poglavlja I. ovoga Priloga, osim soku od kruške i soku od grožđa, mogu se dodavati šećeri:
NN 20/2009 • – u svrhu korekcije kiselog okusa kada količina dodanog šećera, izraženog kao suha tvar, ne smije biti veća od 15 g/l soka;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 20/2009 • uz uvjet da ukupna količina dodanog šećera u svrhu korekcije kiselog okusa i zaslađivanja ne smije biti veća od 150 g/l soka.
NN 20/2009 • (5) Proizvodima definiranima točkama 1. 2. 3. i 4. poglavlja I. ovoga Priloga, u svrhu korekcije kiselog okusa dopušteno je dodavanje soka od limuna i/ili koncentriranog soka od limuna u količini do 3 g/l soka izraženo kao bezvodna limunska kiselina.
NN 20/2009 • (7) Zabranjeno je istom voćnom soku istovremeno dodavanje šećera i limunovog soka, koncentriranog ili ne, ili tvari za reguliranje kiselosti propisanih Pravilnikom o prehrambenim aditivima (»Narodne novine« br. 81/05) 2.
NN 20/2009 • – desulfitiranje fizikalnim postupcima za sok od grožđa, kada je grožđe bilo sulfitirano uz uvjet da ukupna količina SO2 u gotovom proizvodu ne prelazi 10 mg/l.
NN 20/2009 • – pektolitički enzimi sukladno odredbama posebnog propisa[5]
NN 20/2009 • – kemijski inertna sredstva za adsorpciju koja udovoljavaju odedbama posebnog propisa o tvarima koje dolaze u neposredan dodir s hranom, a koja se koriste za smanjivanje količine limonena i narnigina u voćnim sokovima od citusa, ne mijenjajući pritom u značajnoj mjeri količinu liomonen glukozida, kiselina, šećera (uključujući oligosaharide) ili minerala.
NN 20/2009 • Sve vrste voća. Za potrebe ovoga Pravilnika, u voće se ne ubraja rajčica.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 73/08, Broj 22/06,
Broj 64/02, Broj 152/09,
Broj 31/95, Broj 45/01
LINK - VODIČ KROZ POSLOVNE USLUGE KOJE SU VAM DOSTUPNE