PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-u-slucaju-mjesavine-arome-jajn NN 53/2008

• – aroma ili arome sukladno članku 11. stavku 1. točki a) ovoga Pravilnika;


Stranica 2008-05-53-1815 NN 53/2008

• Riječ »prirodna« ili neki drugi izraz istoga značenja, može se koristiti samo za arome koje sadrže isključivo prirodne aromatične tvari, određene člankom 2. stavkom a. točkom a.1. ovoga Pravilnika ili aromatične pripravke određene člankom 2. podstavkom b. ovoga Pravilnika.


Internet NN 53/2008

• Ako naziv »aroma« pod kojim se aroma stavlja na tržište, upućuje na hranu ili na prirodnu sirovinu, riječ »prirodno« ili neka druga riječ istoga značenja smije se upotrebljavati samo ako su aromatični sastojci izolirani odgovarajućim fizikalnim, enzimskim ili mikrobiološkim postupkom, ili tradicionalnim postupkom priprave hrane isključivo, ili gotovo isključivo iz imenovane hrane ili prirodnih izvora dobivanja arome.


Internet stranice NN 53/2008

• Podaci iz ovoga članka moraju biti napisani na hrvatskom jeziku i latiničnim pismom. Dopušteno je višejezično označavanje hrane.


Internet stranice NN 53/2008 • Obavezno je isticanje podatka »proizvedeno od genetski modificiranog organizma« pored oznake arome dobivene iz genetski modificiranih organizama sukladno odredbama Zakona o genetski modificiranim organizmima. (»Narodne novine« broj 70/05) 8
Internet stranice NN 53/2008 • Pri proizvodnji aroma proizvođači moraju upotrebljavati odobrene aromatične tvari određenih kemijskih skupina iz Popisa aromatičnih tvari (u daljnjem tekstu: Popis) navedenih u Prilogu C. koji je sastavni dio ovoga Pravilnika i nalazi se na web-stranici Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) (http://www.mzss.hr)
Internet stranice NN 53/2008 • Popis je podijeljen je na dva odvojena dijela, Dio A i Dio B.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 53/2008
• U dijelu A, tamo gdje su poznati, navedeni su brojevi CAS, broj Einecs, CoE i FEMA, kemijska formula, nomenklatura IUPAC, njihovo podrijetlo te uvjeti za njihovu uporabu.

Poslovne stranice NN 53/2008
• Kako bi se osiguralo pridržavanje odredbi ovoga Pravilnika provode se službene kontrole uz korištenje prikladnih kontrolnih metoda i tehnika sukladno pravilniku o službenim kontrolama koje se provede radi verifikacije u skladu s odredbama propisa o hrani i hrani za životinje, te propisa o zdravlju i zaštiti životinja (»Narodne novine« broj 99/07).9

Servis NN 53/2008 • Arome koje se upotrebljavaju moraju biti pod stalnim nadzorom nadležnih tijela sukladno članku 86. Zakona o hrani, kako bi se omogućila stalna procjena tijekom cijelog razdoblja.
Glasnik NN 53/2008 • Primarni kondenzat dima odnosi se na pročišćenu vodenu fazu kondenziranog dima i spada pod pojam »aroma dima«;
Novo NN 53/2008 • Primarna katranska frakcija odnosi se na pročišćenu frakciju u vodi topljive katranske faze kondenzata dima visoke gustoće i spada pod pojam »aroma dima«;
Poslovi NN 53/2008 • Derivirane arome dima odnose se na arome nastale kao rezultat daljnje obrade primarnih proizvoda, a koje se upotrebljavaju ili se namjeravaju upotrijebiti u ili na hrani da bi dali aromu dima toj hrani.
Poticaji NN 53/2008 • Nitko ne smije staviti na tržište aromu dima ili bilo kakvu hranu u ili na kojoj je prisutna takva aroma dima ako aroma dima nije primarni proizvod odobren sukladno članku 19. ovoga Pravilnika ili ako nije derivat istog, te ako uvjeti korištenja utvrđeni u odobrenju sukladno odredbama ovoga Pravilnika nisu poštovani.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 26/93, Broj 124/02, Broj 41/08, Broj 58/06, Broj 30/07, Broj 123/06


LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO Pregled