PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica 2002-05-48-966 NN 48/2002

• 1. da se spremaju u rashladne prostorije ili uređaje zasebno za meso, za ribu, za povrće i voće, za mliječne proizvode, za dogotovljena jela, poluproizvode i pripravke i sl.;


Stranica NN 48/2002

• 2. povrće, jaja, kuhana jela i ostalo čuvaju se na temperaturi do najviše 10 oC;


Stranica NN 48/2002

• 5. police na kojima se odlažu manirnice ne smiju biti od drveta;


Stranica NN 48/2002

• 7. proizvodi ne smiju biti u direktnom kontaktu s policom ili podom u ostavi, rashladnoj komori, zamrzivaču ili rashladnom uređaju.


Internet NN 48/2002
• (6) Prostori i prostorije u kojima se spremaju i čuvaju namirnice moraju biti zračeni prirodnim ili mehaničkim putem.

Propis NN 48/2002
• (1) Ugostiteljski sadržaj, u smještajnom objektu, u kojem se uslužuju pića i napici mora imati točionik odgovarajuće površine.

Propis NN 48/2002 • (2) Točionikom se smatra uređen i opremljen prostor u kojem se pripremaju, izdaju ili uslužuju napici i izdaju ili uslužuju pića, a mogu se pripremati, izdavati ili usluživati i hladna i jednostavna topla jela i slastice.
Propis NN 48/2002 • (3) Točionik je samostalna funkcionalna cjelina u zasebnoj prostoriji ili prostoru koji se nalaze u neposrednoj blizini blagovaonice. Točionik može biti i samostalna funkcionalna cjelina u prostoriji za usluživanje gostiju odnosno prostoru za usluživanje gostiju na otvorenom.
Propis NN 48/2002 • 4. odgovarajući šank s radnom plohom od nehrđajućeg materijala koji se lako čisti;
Propis NN 48/2002 • 5. dvodjelni sudoper ili jednodjelni sudoper i stroj za pranje čaša;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 48/2002 • (5) Iznimno od stavka 4. točke 5 . ovog članka, dvodjelni ili jednodjelni sudoper i stroj za pranje čaša, mogu biti smješteni i izvan točionika u neposrednoj blizini koja s točionikom čini funkcionalnu cjelinu.
Propis NN 48/2002 • (6) Ako se u točioniku pripremaju i uslužuju hladna i jednostavna topla jela, tada, osim elemenata iz stavka 4. ovog članka, točionik mora imati i:
Propis NN 48/2002 • 3. uređaj za odvođenje pare, dima i mirisa, dovoljnog kapaciteta odzračivanja ili djelotvorno prirodno odzračivanje, osim kada se pripremaju i uslužuju isključivo hladna jela,
Propis NN 48/2002 • 4. dvodjelni sudoper za pranje posuđa s tekućom toplom i hladnom vodom,
Propis NN 48/2002 • (7) Ako se iz točionika naposredno uslužuju gosti, točionik mora imati šank.
Propis NN 48/2002 • (1) Ugostiteljski sadržaj u smještajnom objektu mora imati dovoljan broj jelovnika i karti pića i napitaka, koji se moraju staviti na raspolaganje gostu na njegov zahtjev ili na svakom stolu mora biti jelovnik i karta pića i napitaka, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
Propis NN 48/2002 • (2) Ako se gosti uslužuju za šankom točionika, tada jelovnik i karta pića i napitaka moraju biti izloženi na šanku.
Propis NN 48/2002 • (3) U jelovniku i karti pića i napitaka navode se jela, pića i napici i druge ugostiteljske usluge koje se nude gostima, te njihove cijene.
Propis NN 48/2002 • (4) Jelovnik i karta pića i napitaka ispisuju se na hrvatskom i najmanje na jednom stranom jeziku.
Propis NN 48/2002 • (5) Na jelovniku i karti pića i napitaka za svaki ponuđeni proizvod mora biti istaknuta prodajna cijena s porezom.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 151/04, Broj 134/09, Broj 81/05, Broj 111/04, Broj 64/00, Broj 149/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled