PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1995-08-57-1088 NN 57/1995

• (2) Konoba mora imati prostoriju za ušluživanje gostiju s točionikom, prostor za pripremanje jela, priručni prostor za čuvanje namirnica i pića, te izvorni namještaj iz tog kraja.


Propis NN 57/1995

• (3) Karakteristična jela, iz stavka 1. ovoga članka mogu se pripremati na ognjištu.


Propis NN 57/1995

• Skupinu "Kantine i pripremnice obroka (catering)" čine sljedeće vrste ugostiteljskih objekata: kantina, pripremnica obroka (catering) i sl.


Propis NN 57/1995

• (1) Kantina je ugostiteljski objekt zatvorenog tipa u kojem se djelatnicima, članovima, umirovljenicima, članovima uže obitelji djelatnika i umirovljenika pravnih i fizičkih osoba pružaju usluge prehrane.


Propis NN 57/1995
• (2) Na kantinu odgovarajuće se primjenjuju odredbe ovoga Pravilnika kojima je odreden objekt brze prehrane (fast food).

Propis NN 57/1995
• (1) Pripremnica obroka (catering) je ugostiteljski objekt u kojem se pripremaju jela, a mogu se pripremati slastice i napici, koji se uslužuju na drugim mjestima i prigodama, kao što su: prijevozna sredstva, odgovarajuće prostorije za prehranu djelatnika pravnih i Ftzičkih osoba, svadbe, prijemi, banketi i sf.

Propis NN 57/1995 • (2) Pripremnica obroka (catering) mora imati kuhinju, i prostoriju za čuvanje namirnica i pića, te odgovarajuća dostavna vozila ako jela, slastice i napitke isporučuje na mjesto u 5luživanja.
Propis NN 57/1995 • Odredbe ovoga Pravilnika, koje se odnose na ugostiteljske ohjekte iz skupina "Restorani" i "Barovi", odgovarajuće se primjenjuju i na istovrsne ugostiteljske objekte koji su ustrojeni kao poslovne jedinice ugostiteljskog objekta za smještaj, ako ovim Pravilnikom nije drukčije određeno.
Propis NN 57/1995 • III. MINIMALNI UVJETI KOJIMA MORAJU UDOVOLJITI UGOSTITELJSKI OBJEKTI
Propis NN 57/1995 • (1) Minimalni uvjeti primjenjuju se na sve vrste ugostiteljskih objekata, ako ovim Pravilnikom nije drukčije određeno.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 57/1995 • (2) Ugostiteljski objekti za smještaj koji se kategoriziraju moraju pored minimalnih uvjeta ispunjavati i uvjete propisane za kategoriju ugostiteljskog objekta.
Propis NN 57/1995 • (3) Iznimno od odredbi stavka 1. i 2. ovoga članka ugostiteljski objekt koji je smješten u zgradi koja je registrirana kao povijesno-kulturni objekt iIi u objektu od posebne ambijentalne vrijednosti, može, temeljem pribavljenog odobrenja ministra turizma, sukladno tom odobrenju, odgovarajuće odstupiti od minimalnih uvjeta i uvjeta utvrdenih za kategorizaciju.
Propis NN 57/1995 • (I) Postupak kojim se utvrđuje da li su ispunjeni minimalni uvjeti iz članka 50. ovoga Pravilnika provodi povjerenstvo županijskog ureda, odnosno ureda Grada Zagreba nadležnog za poslove turizma (u daljnjem tekstu: nadležni ured), koje se sastoji od najmanje tri člana, a imenuje ga pročelnik nadležnog ureda.
Propis NN 57/1995 • (2) Povjerenstvo iz stavka I. ovoga članka čine stručni djelatnici nadležnog ureda, te osobe iz nadležnih službi drugih stručnih područja.
Propis NN 57/1995 • Ugostiteljski objekti moraju biti, uredeni i opremljeni, te kadrovski ekipirani, tako, da omogućuju: racionalno korištenje prostora, nesmetano kretanje gostiju i zaposlenog osoblja, nesmetan prijenos stvari, odgovarajuće čuvanje robe, namirnica i pića, zaštitu zdravlja gostiju i zaposlenog osoblja, te stručno usluživanje gostiju.
Propis NN 57/1995 • (1) Na glavnom ulazu u ugostiteljski objekt mora biti vidno istaknuta vrsta i naziv objekta.
Propis NN 57/1995 • (2) Na glavnom ulazu u ugostiteljski objekt koji se kategorizira mora biti istaknuta propisana oznaka vrste i kategorije objekta.
Propis NN 57/1995 • (3) Oznaka iz stavka 2. ovoga članka mora se isticati na standardizlranoj ploči sukladno ovom Pravilniku.
Propis NN 57/1995 • Uređaji i oprema moraju biti stalno u ispravnom i funkcionalnom stanju.
Propis NN 57/1995 • (1) Prostorije ugostiteljskog objekta u kojem se noću iza 23,00 sata izvodi glazba, zabavni i artistički program, moraju imati zvučnu izolaciju što sprečava širenje zvuka izvan tih prostorija sukladno posebnim propisima.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 126/08, Broj 97/07, Broj 64/09, Broj 100/93, Broj 64/00, Broj 23/01


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled