PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 57/1995 • (2) Konoba mora imati prostoriju za ušluživanje gostiju s točionikom, prostor za pripremanje jela, priručni prostor za čuvanje namirnica i pića, te izvorni namještaj iz tog kraja.
NN 57/1995 • (3) Karakteristična jela, iz stavka 1. ovoga članka mogu se pripremati na ognjištu.
NN 57/1995 • Skupinu "Kantine i pripremnice obroka (catering)" čine sljedeće vrste ugostiteljskih objekata: kantina, pripremnica obroka (catering) i sl.
NN 57/1995 • (1) Kantina je ugostiteljski objekt zatvorenog tipa u kojem se djelatnicima, članovima, umirovljenicima, članovima uže obitelji djelatnika i umirovljenika pravnih i fizičkih osoba pružaju usluge prehrane.
NN 57/1995 • (2) Na kantinu odgovarajuće se primjenjuju odredbe ovoga Pravilnika kojima je odreden objekt brze prehrane (fast food).
NN 57/1995 • (1) Pripremnica obroka (catering) je ugostiteljski objekt u kojem se pripremaju jela, a mogu se pripremati slastice i napici, koji se uslužuju na drugim mjestima i prigodama, kao što su: prijevozna sredstva, odgovarajuće prostorije za prehranu djelatnika pravnih i Ftzičkih osoba, svadbe, prijemi, banketi i sf.
NN 57/1995 • (2) Pripremnica obroka (catering) mora imati kuhinju, i prostoriju za čuvanje namirnica i pića, te odgovarajuća dostavna vozila ako jela, slastice i napitke isporučuje na mjesto u 5luživanja.
NN 57/1995 • Odredbe ovoga Pravilnika, koje se odnose na ugostiteljske ohjekte iz skupina "Restorani" i "Barovi", odgovarajuće se primjenjuju i na istovrsne ugostiteljske objekte koji su ustrojeni kao poslovne jedinice ugostiteljskog objekta za smještaj, ako ovim Pravilnikom nije drukčije određeno.
NN 57/1995 • III. MINIMALNI UVJETI KOJIMA MORAJU UDOVOLJITI UGOSTITELJSKI OBJEKTI
NN 57/1995 • (1) Minimalni uvjeti primjenjuju se na sve vrste ugostiteljskih objekata, ako ovim Pravilnikom nije drukčije određeno.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 57/1995 • (2) Ugostiteljski objekti za smještaj koji se kategoriziraju moraju pored minimalnih uvjeta ispunjavati i uvjete propisane za kategoriju ugostiteljskog objekta.
NN 57/1995 • (3) Iznimno od odredbi stavka 1. i 2. ovoga članka ugostiteljski objekt koji je smješten u zgradi koja je registrirana kao povijesno-kulturni objekt iIi u objektu od posebne ambijentalne vrijednosti, može, temeljem pribavljenog odobrenja ministra turizma, sukladno tom odobrenju, odgovarajuće odstupiti od minimalnih uvjeta i uvjeta utvrdenih za kategorizaciju.
NN 57/1995 • (I) Postupak kojim se utvrđuje da li su ispunjeni minimalni uvjeti iz članka 50. ovoga Pravilnika provodi povjerenstvo županijskog ureda, odnosno ureda Grada Zagreba nadležnog za poslove turizma (u daljnjem tekstu: nadležni ured), koje se sastoji od najmanje tri člana, a imenuje ga pročelnik nadležnog ureda.
NN 57/1995 • (2) Povjerenstvo iz stavka I. ovoga članka čine stručni djelatnici nadležnog ureda, te osobe iz nadležnih službi drugih stručnih područja.
NN 57/1995 • Ugostiteljski objekti moraju biti, uredeni i opremljeni, te kadrovski ekipirani, tako, da omogućuju: racionalno korištenje prostora, nesmetano kretanje gostiju i zaposlenog osoblja, nesmetan prijenos stvari, odgovarajuće čuvanje robe, namirnica i pića, zaštitu zdravlja gostiju i zaposlenog osoblja, te stručno usluživanje gostiju.
NN 57/1995 • (1) Na glavnom ulazu u ugostiteljski objekt mora biti vidno istaknuta vrsta i naziv objekta.
NN 57/1995 • (2) Na glavnom ulazu u ugostiteljski objekt koji se kategorizira mora biti istaknuta propisana oznaka vrste i kategorije objekta.
NN 57/1995 • (3) Oznaka iz stavka 2. ovoga članka mora se isticati na standardizlranoj ploči sukladno ovom Pravilniku.
NN 57/1995 • Uređaji i oprema moraju biti stalno u ispravnom i funkcionalnom stanju.
NN 57/1995 • (1) Prostorije ugostiteljskog objekta u kojem se noću iza 23,00 sata izvodi glazba, zabavni i artistički program, moraju imati zvučnu izolaciju što sprečava širenje zvuka izvan tih prostorija sukladno posebnim propisima.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 126/08, Broj 97/07,
Broj 64/09, Broj 100/93,
Broj 64/00, Broj 23/01
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE