PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1996-11-96-1912 NN 96/1996

• (2) Prikladnost prostorija utvrđuje tijelo iz članka 17. ovoga Pravilnika.


Propis NN 96/1996

• Na zahtjev proizvođača i mišljenja Zavoda Ministarstvo izdaje rješenje o puštanju u promet arhivskog vina.


Propis NN 96/1996

• Specijalno vino je: desertno vino, likersko vino i aromatizirano vino.


Propis NN 96/1996

• (1) Desertno vino je proizvod alkoholnog vrenja masulja ili mošta od svježeg, prezrelog ili prosušenog grožđa vinove loze, bez dodataka ili s dodatkom vinskog alkohola, vinskog destilata ili koncentriranog mošta.


Propis NN 96/1996
• (2) Vinski alkohol i vinski destilat smije se upotrebiti u proizvodnji desertnog vina u količini koja postiže najviše 8,0 volumnih % stvarnog alkohola u ukupnom sadržaju alkohola. Desertno vino mora sadržavati najmanje 15 volumnih % stvarnog alkohola i odgovarajuću količinu neprevrelog šećera koji bi preveden u alkohol povećao količinu alkohola na najmanje 18,0 i najviše 25,0 volumnih %, pri čemu se 1 kg šećera računa kao 0,59 volumnih % alkohola.Takvo vino mora sadržavati najmanje 18,0 g/l ekstrakta bez šećera.

Propis NN 96/1996
• Likersko vino je proizvod alkoholnog vrenja droždine (masulja) ili mošta od grožđa vinove loze uz dodatak koncentriranog mošta, alkoholiziranog mošta (mistela), vinskog destilata ili vinskog alkohola čiji sadržaj stvarnog alkohola iznosi od 15,0 do 22,0 volumnih % alkohola i ukupnog alkohola najviše 27,5 volumnih % te ekstrakta bez šećera najmanje 18,0 g/l.

Propis NN 96/1996 • Aromatizirano vino je proizvod dobiven posebnim postupkom uz dodatak vinskog destilata i dopuštenih mirisnih i gorkih djelova biljaka i materijala biljnog podrijetla. Ova vina moraju sadržavati najmanje 70% prirodnog vina, suhog ekstrakta bez šećera 10,0 g/l, te stvarnog i ukupnog alkohola kao likerska vina.
Propis NN 96/1996 • Desertno vino proizvedeno bez ikakvih dodataka može, pod ostalim uvjetima za zaštitu kontroliranog podrijetla vina propisanim ovim Pravilnikom, nositi oznaku kontroliranog podrijetla.
Propis NN 96/1996 • Pjenušavo vino je vino koje uz ostale propisane sastojke sadrži i povećanu količinu ugljičnog dioksida, a zbog čega se pri otvaranju boce razvija obilna pjena.
Propis NN 96/1996 • Stvarni sadržaj alkohola u pjenušavom vinu ne smije biti manji od 9,5 volumnih %, a ukupni sadržaj alkohola ne smije biti veći od 17,5 volumnih %.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 96/1996 • (1) Prirodno pjenušavo vino i prirodno biser vino su vina čiji je sadržaj i pritisak ugljičnog dioksida u boci proizveden isključivo naknadnim vrenjem šećera u vinu.
Propis NN 96/1996 • Prirodno pjenušavo vino je vino koje u boci kod 20oC ima tlak od najmanje 3,5 bara, a u bocama od 0, 25 l najmanji pritisak je 3,0 bara, dok najveći tlak ne smije biti veći od 7 bara.
Propis NN 96/1996 • Prirodno biser vino je prirodno pjenušavo vino koje pri 20o C u boci ima tlak od najmanje 1,0 do najviše 2,5 bara.
Propis NN 96/1996 • Gazirano pjenušavo vino je vino kome je prilikom punjenja u boce dodan ugljični dioksid.
Propis NN 96/1996 • Gazirano pjenušavo vino je vino koje ima tlak ugljičnog dioksida kod 20o najmanje 3,5 bara, a u bocama od 0,25 litara najmanje 3,0 bara, dok najveći tlak ne smije prijeći 7,0 bara.
Propis NN 96/1996 • (1) Radi postizavanja odgovarajućeg sadržaja neprevrelog sladora pjenušavim se vinima može nakon završenog naknadnog vrenja dodati ekspedicioni liker. U svom sastavu ekspedicioni liker može sadržavati šećer (slador), vinski destilat ili odležani vinjak, kvalitetno stabilno vino, desertno vino i druge dopuštene tvari.
Propis NN 96/1996 • (2) U prirodnom pjenušavom vinu sadržaj ukupne sumporaste kiseline smije iznositi do 250 mg/l, od čega slobodne sumporaste kiseline do 20 mg/l.
Propis NN 96/1996 • (3) Dodavanjem ekspedicionog likera smije se pjenušavom vinu povećati sadržaj alkohola najviše za 0,5 volumnih postotaka.
Propis NN 96/1996 • (4) Odstupanje stvarnog alkohola u pjenušavom vinu izraženog u volumnim postocima, označenog na deklaraciji proizvoda, može maksimalno iznositi 0,8 vol. %.
Propis NN 96/1996 • (1) Prirodno pjenušavo vino može nositi oznaku kvalitetnog vina s oznakom kontroliranog podrijetla.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 132/00, Broj 155/08, Broj 55/90, Broj 84/05, Broj 10/90, Broj 73/97


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled