PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 172/2004 • 4. pripremljeni napitak mora imati karakteristična senzorska svojstva.
NN 172/2004 • Dopuštena je proizvodnja proizvoda dobivenih miješanjem ekstrakta kavovina sa šećerom, mlijekom u prahu, biljnim masnoćama i drugim dodacima.
NN 172/2004 • Dopuštena je proizvodnja proizvoda dobivenih miješanjem ekstrakta kave i kavovina sa šećerom, mlijekom u prahu, biljnim masnoćama i drugim dodacima.
NN 172/2004 • Ekstrakt cikorije je koncentrirani proizvod, dobiven ekstrakcijom iz pržene cikorije, pri čemu se kao sredstvo za ekstrakciju koristi samo voda, a isključuje se svaki postupak hidrolize dodavanjem kiseline ili lužine.
NN 172/2004 • Cikorija podrazumijeva korijen Cichorium inthybus L. koji se, primjereno očišćen za sušenje i prženje, upotrebljava za proizvodnju napitaka kavovine.
NN 172/2004 • Za proizvodnju kavovine ne dopušta se korištenje krmnog radiča (Cichorium inthybus var. sativus).
NN 172/2004 • Ekstrakti cikorije se stavljaju na tržište pod nazivom: ekstrakt cikorije, topiva cikorija ili instant cikorija.
NN 172/2004 • Sadržaj suhe tvari u ekstraktima cikorije iz članka 30. ovoga Pravilnika mora biti:
NN 172/2004 • Ekstrakt cikorije u prahu ili pasti ne smije sadržavati više od 1% mase tvari koje nisu iz cikorije.
NN 172/2004 • Tekući ekstrakt cikorije može sadržavati jestive šećere pržene ili ne, u udjelu koji ne prelazi 35% mase.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 172/2004 • Deklariranje ili označavanje proizvoda iz članka 30. ovoga Pravilnika mora udovoljavati i sljedećim zahtjevima:
NN 172/2004 • 1. nazivi proizvoda mogu se upotrebljavati samo za proizvode koji ispunjavaju uvjete iz članka 31. ovoga Pravilnika i moraju ovisno o vrsti proizvoda biti popraćeni sljedećim navodima:
NN 172/2004 • – u slučaju proizvoda iz članka 31. točke c. ovog Pravilnika koji imaju više od 45% mase suhe tvari cikorije;
NN 172/2004 • 4. Proizvodi iz članka 31. točke b. i c. ovog Pravilnika moraju imati označen minimalni sadržaj suhe tvari cikorije izražen kao maseni postotak gotovog proizvoda.
NN 172/2004 • Danom početka primjene ovoga Pravilnika prestaju važiti odredbe Pravilnika o kvaliteti kave, proizvoda od kave i surogata od kave (»Narodne novine« 53/91, 158/03).
NN 172/2004 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«, a primjenjuje se od 1. siječnja 2005. godine.
NN 172/2004 • 1. Kava općenito – opći naziv za plodove i sjemenke biljke roda Coffea, općenito uzgojenih vrsta, kao i proizvoda od ovih plodova i sjemenki u različitim fazama proizvodnje i uporabe, pripremljenih za potrošnju.
NN 172/2004 • – Arabika kava – kava botaničke vrste Coffea arabica Linnaeus;
NN 172/2004 • – Robusta kava – kava botaničke vrste Coffea canephora Pierre ex Froehner;
NN 172/2004 • – Liberika kava – kava botaničke vrste Coffea liberica Hiern;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 122/07, Broj 158/98,
Broj 60/08, Broj 64/07,
Broj 9/05, Broj 26/93
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE