PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1996-10-90-1593 NN 90/1996

• 5) ne smije biti užegnut, kiseo ili pljesniv, zagađen kukcima ili njihovim izmetom i po izgledu, okusu ili mirisu toliko izmijenjen da nije prikladan za prehranu.


Propis NN 90/1996

• U promet se može stavljati i kakao-prah koji sadrži manje od 17,5% kakao-masti, ali ne manje od 10%, računano na suhu tvar kakao-praha.


Propis NN 90/1996

• Na deklaraciji za takav kakao-prah, osim podataka iz članka 5. ovog pravilnika, mora se nalaziti tekst, "nemasni kakao-prah".


Propis NN 90/1996

• Kakao-prah koji sadrži manje od 10% kakao-masti ne smije se staviti u promet za neposrednu potrošnju.


Propis NN 90/1996
• 1) zaslađeni kakao-prah odnosno smjesu kakao-praha i saharoze, s tim što takav proizvod smije sadržavati najviše 60% saharoze, a mora sadržavati najmanje 6% kakao-maslaca, računano na suhu tvar proizvoda,

Propis NN 90/1996
• 2) smjesu kakao-praha, saharoze i mlijeka u prahu, s tim što takva smjesa mora sadržavati najmanje 20% kakao-praha i najmanje 5% kakao-maslaca, a smije sadržavati najviše 50% saharoze, računano na suhu tvar proizvoda.

Propis NN 90/1996 • Instant-kakao i instant-kakao s mlijekom jesu proizvodi dobiveni tehnološkim postupkom aglomeriranja nemasnoga kakao-praha i jednoga ili više ovih sastojaka: saharoze, mlijeka u prahu, sirutke u prahu, sladnog ekstrakta, sojinih bjelančevinskih proizvoda, bjelančevina mlijeka i arome.
Propis NN 90/1996 • Instant-kakao koji se stavlja u promet mora sadržavati: najmanje 20% nemasnog kakao-praha i najviše 1,5% emulgatora, računano na suhu tvar proizvoda, najviše 75% saharoze i najviše 4% vode, računano na proizvod.
Propis NN 90/1996 • Instant-kakao s mlijekom koji se stavlja u promet mora sadržavati najmanje 10% bezmasne suhe tvari mlijeka i najmanje 13% nemasnoga kakao-praha te najviše 1,5% emulgatora, računano na suhu tvar proizvoda i najviše 75% saharoze i 4% vode, računano na proizvod.
Propis NN 90/1996 • Smjesa kakao-praha sa šećerima ili sa šećerima i mlijekom u prahu, instant-kakao i instant-kakao s mlijekom mogu se stavljati u promet samo u originalnom pakovanju.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 90/1996 • U deklaraciji za proizvode iz stavka 1. ovog članka mase iznad 100 g. osim podataka iz članka 6. stavak 2. ovog pravilnika, mora biti naznačen najmanji postotak kakao-dijelova, računano na gotovi proizvod, a za proizvode koji sadrže mlijeko i najmanji postotak bezmasne suhe tvari mlijeka, računano na proizvod.
Propis NN 90/1996 • Deklaracija za proizvode iz stavka 1. ovog članka ne smije imati naznaku koja bi upućivala na to da proizvod predstavlja čokoladu (na primjer: čokolada u prahu i sl.).
Propis NN 90/1996 • Ako je u smjesi kakao-praha upotrijebljeno obrano mlijeko u prahu, takav se proizvod mora deklarirati kao "zaslađeni kakao-prah s obranim mlijekom u prahu".
Propis NN 90/1996 • Čokolade (čokoladne mase) jesu homogeni proizvodi dobiveni posebnim tehnološkim postupkom, obradom šećera s jednim ili više ovih sastojaka: kakao-loma, kakao-mase, prešane kakao-pogače, kakao-praha, nemasnog kakao-praha i kakao-maslaca s dopuštenim pridodacima ili bez njih.
Propis NN 90/1996 • Vrste čokolada (čokoladnih masa) jesu: čokolada, čokolada s povećanim udjelom šećera, mliječna čokolada, mliječna čokolada s visokim udjelom mlijeka, mliječna čokolada s vrhnjem, čokolada s obranim mlijekom, bijela mliječna čokolada, čokolada u prahu, desertna čokolada, čokoladni preljev.
Propis NN 90/1996 • Šećeri koji se prema odredbama ovog pravilnika, upotrebljavaju za proizvodnju kakao-proizvoda jesu: saharoza, dekstroza (bezvodna i monohidratna), invertni šećer, škrobni sirupi, fruktoza i laktoza, osim laktoze iz suhe tvari mlijeka.
Propis NN 90/1996 • Šećeri uneseni s prirodnim sirovinama ne uračunavaju se u ukupne šećere u gotovom proizvodu.
Propis NN 90/1996 • U proizvodnji kakao-proizvoda, kao zamjena za šećere, mogu se upotrebljavati sorbitol, manitol i ksilitol, izomalt, maltitol, maltitol-sirup, laktitol, i polidekstroza A i N.
Propis NN 90/1996 • Čokolada koja se stavlja u promet mora udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima kakvoće:
Propis NN 90/1996 • 1) sadržavati najmanje 18% kakao-maslaca, računano na suhu tvar proizvoda,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 61/09, Broj 119/05, Broj 1/95, Broj 135/05, Broj 197/03, Broj 130/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled