PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1995-08-57-1088 NN 57/1995

• (7) U kuhinji mora biti besprijekoran red i čistoća, otpaci se moraju redovito odstranjivati.


Propis NN 57/1995

• (1) Pod u kuhinji ne smije biti klizav, mora biti od materijala koji ne propušta vodu, lako se čisti i održava. U podu mocaju biti izljevi sa sifonom i zaštitnom rešetkom.


Propis NN 57/1995

• (3) Zidovi kuhinje i prostora za pripremanje i obradu namirnica i pranje posuđa, do visine l,80 m od poda, moraju biti obloženi keramičkim zidnim pločicama.


Propis NN 57/1995

• (4) Prozori i otvori u kuhinji moraju biti zaštićeni od ulaska insekata.


Propis NN 57/1995
• (1) Ugostiteljski objekt koji nema kuhinju, a goste uslužuje toplim jelima, mora imati prostor za pripremanje jela.

Propis NN 57/1995
• (2) Prostor za pripremanje jela mora imati odgovarajući termički blok, radnu površinu za čišćenje i obradu namirnica te dvodjelno korito za pranje posuđa s tekućom hladnom i toplom vodom.

Propis NN 57/1995 • (3) Iznad termičkog bloka mora biti izveden odvod dima, pare i mirisa dovoljnog kapaciteta odzračivanja.
Propis NN 57/1995 • (4) Za potrebe osoblja u prostoru za pripremanje jela moca biti poseban umivaonik s tekućom hladnom i toplom vodom, odgovarajućim priborom i sredstvom za pranje, dezinfekciju i sušenje ruku.
Propis NN 57/1995 • Blagovaonica, prostorija i prostor za usluživanje gostiju na otvorenom
Propis NN 57/1995 • (1) U ugostiteljskom objektu usluživanje gostiju jelom, napicima i pićem obavlja se u blagovaonici, prostoriji za usluživanje i prostoru za usluživanje na otvorenom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 57/1995 • (2) Blagovaonica je prostorija koja služi samo za usluživanje gostiju, s namještajem prikladnim za duži boravak gostiju.
Propis NN 57/1995 • (3) Prostorija za usluživanje je prostorija u dijelu koje se uslužuju gosti, a u jednom dijelu mogu se naoćigled gostiju pripremati napici, hladna i topla jela.
Propis NN 57/1995 • (4) Prostorija za ušluživanje mora imati namještaj prikladan za duži ili kraći boravak gostiju, može imati točionik sa šankom, te prostor za pripremanje jela, ako ovim Pravilnikom nije drukčije odredeno.
Propis NN 57/1995 • (5) Ako se u prostoriji za usluživanje obavlja pripremanje jela prostor za pripremanje mora biti opremljen opremom sukladno složenosti pripremanja jela. U prostoriji za usluživanje ne može se obavljati čišćenje i obrada namirnica.
Propis NN 57/1995 • (6) Pcostor za usluiivanje na otvorenom je dio prostora vrta, terase, i sl. u kojem se uslužuju gosti, a u jednom dijelu tog prostora, mogu se naočigled gostiju pripremati napici, hladna i topla jela. Na prostor za usluživanje na otvorenom odgovarajuće se primjenjuju odredbe stavka 4. i 5. ovoga članka.
Propis NN 57/1995 • (7) Iznimno od stavka 3. ovoga članka, u ugostiteljskim objektima koji posluju sezonski ili povremeno (na plaži, kupalištu, na mjestima prigodnih priredbi, na sajmovima, izletištima i sl.), a nemaju prostoriju za usluživanje, prostorijom za usluživanje smatra se i natkriven prostor na otvorenom.
Propis NN 57/1995 • (1) U nutarnja visina blagovaonice i prostorije za usluživanje gostiju mord biti 2,80 m.
Propis NN 57/1995 • (2) Blagovaonica mora biti dovoljno prostrana i imati potreban broj stolova i stolica.
Propis NN 57/1995 • (3) Prostorija za usluživanje gostiju i prostor za usluživanje na otvorenom, moraju biti dovoljno prostrani i imati potreban broj stolova, stolica ili klupa, te konzumnih pultova.
Propis NN 57/1995 • (4) Blagovaonica i prostorija za usluživanje gostiju mora imati dobro odzraćivanje i osvjetljenje.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 104/97, Broj 33/07, Broj 153/09, Broj 22/02, Broj 13/04, Broj 91/96


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled