PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica 2004-07-106-2061 NN 106/2004

• Čaše moraju biti degustacijske, prikladne za pojedinu vrstu proizvoda.


Stranica NN 106/2004

• U jednom danu ocjenjivači smiju ocijeniti najviše četrdeset uzoraka.


Stranica NN 106/2004

• Tijekom rada Komisije predsjednik je obvezan odrediti stanke za odmor.


Stranica NN 106/2004

• Uzorci se ocjenjuju pripremljeni na odgovarajućim temperaturama, i to:


Internet NN 106/2004
• Predsjednik Komisije mora nastojati da uzorci budu istovrsni što je moguće više.

Internet stranice NN 106/2004
• – stolna vina prije vina s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom,

Internet stranice NN 106/2004 • – vina s nižom pH vrijednošću prije vina s višom pH vrijednošću,
Internet stranice NN 106/2004 • Predsjednik Komisije može, kada smatra potrebnim, odrediti i drugačiji redoslijed ocjenjivanja.
Internet stranice NN 106/2004 • – kod mošta utvrđivanje organoleptičke prikladnosti za promet glede boje, bistroće, mirisa i okusa,
Internet stranice NN 106/2004 • – kod stolnih vina koja ne nose oznaku kontroliranog zemljopisnog podrijetla i vina s oznakom kontroliranog zemljopisnog podrijetla ocjenu vanjskog izgleda vina (boje i bistroće), mirisa, okusa, ukupnog dojma i prepoznatljivosti sorte od koje je vino proizvedeno,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 106/2004 • – kod pjenušavih, biser i gaziranih vina, uz parametre iz prethodne alineje, još i pjenušavost i perlanje (iskričavost).
Informacije NN 106/2004 • Organoleptičko ocjenjivanje proizvoda provodi se prema metodi 100 bodova.
Poslovne stranice NN 106/2004 • Konačna ocjena za pojedino vino je aritmetička sredina koja se dobije nakon odbacivanja najniže i najviše ocjene.
Pregledi NN 106/2004 • Minimalni broj bodova za pojedine kategorije kvalitete je sljedeći:
Besplatno NN 106/2004 • Najmanje 50% ocjenjivača mora potvrditi da je vino prepoznatljivo po posebnosti koja je najavljena.
Glasnik NN 106/2004 • Ako uzorak kod organoleptičkog ocjenjivanja za bilo koje od svojstava navedenih u obrascu za organoleptičko ocjenjivanje (bistroća, boja, čištoća, intenzitet i kvaliteta mirisa, čištoća, intenzitet, trajnosti i kvaliteta okusa i opći dojam) dobije ocjenu iz kolone »loše« navedenog obrasca, automatski se odbacuje bez obzira na ostale ocjene.
Propis NN 106/2004 • Mutna vina, vina s razvijenim manama i bolestima se ne ocjenjuju, već se takvi uzorci odbacuju uz obrazloženje.
Propis NN 106/2004 • Ocjenjivači ocjenjuju uzorke na propisanom obrascu za organoleptičko ocjenjivanje, a koji je u prilogu ovog Pravilnika.
Propis NN 106/2004 • Obrasci za organoleptičko ocjenjivanje koji su nepotpuni, odnosno koji ne sadrže sve podatke o uzorku koje je dao predsjednik, smatraju se nevažećima.
Propis NN 106/2004 • Pravna osoba koja je obavila organoleptičko ocjenjivanje ima obvezu čuvanja ocjenjivačkih listića najmanje 12 mjeseci po završenom ocjenjivanju.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 89/07, Broj 25/96, Broj 36/97, Broj 119/01, Broj 6/06, Broj 49/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled