PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica 2001-10-89-1517 NN 89/2001

• g) proizvoda životinjskog podrijetla (od svinja) namijenjenih farmaceutskoj ili medicinskoj (kirurškoj) upotrebi koji nisu bili obrađeni na način da je sa sigurnošću uništen virus klasične svinjske kuge;


Stranica NN 89/2001

• h) patološki materijal i biološki proizvodi koji nisu bili obrađeni na način da je sa sigurnošću uništen virus klasične svinjske kuge,


Stranica NN 89/2001

• podrijetlom iz Njemačke – regija Rheinland-Pfalz, Niedersachsen i Brandenburg, radi sprječavanja unošenja u Republiku Hrvatsku zarazne bolesti klasične svinjske kuge.


Stranica NN 89/2001

• Zabrana iz stavka prvog ove točke odnosi se i na pošiljke živih svinja koje potječu iz drugih zemalja ako se prevoze preko Njemačke – regija Rheinland-Pfalz, Niedersachsen i Brandenburg.


Internet NN 89/2001
• Zabrana navedena u točki I. ove Naredbe ne primjenjuje se na pošiljke:

Propis NN 89/2001
• a) hermetički zatvorene toplinski obrađene konzerve od mesa, koje su tijekom proizvodnje bile podvrgnute obradi sa Fo vrijednosti 3 i više, odnosno trajne konzerve;

Propis NN 89/2001 • b) sirove kože ukoliko su bile obrađene na jedan od sljedećih načina:
Propis NN 89/2001 • – tretirane kalcijevom lužinom na pH vrijednosti 12 do 13 najmanje 8 do 10 sati, te nakon toga tretirane kiselinom na pH vrijednosti 1 do 3 najmanje 6 do 10 sati;
Propis NN 89/2001 • – soljene morskom soli uz dodatak 2% kalcinirane sode najmanje 7 dana, ako su tako obrađene kože bile skladištene najmanje 30 dana prije utovarivanja u mjestu podrijetla;
Propis NN 89/2001 • gdje način obrade mora biti naznačen na veterinarsko-zdravstvenoj svjedodžbi;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 89/2001 • c) toplinski obrađena tehnička mast i želatina gdje je za vrijeme obrade postignuta temperatura u središtu proizvoda od najmanje 70° C;
Propis NN 89/2001 • d) kemijski potpuno obrađeni proizvodi, kao što je wet-blue koža, kromirana koža, kuhane čekinje, i slično;
Propis NN 89/2001 • e) crijeva koja se uvoze u mliječnoj kiselini ili salamuri pH vrijednosti od 6,0 i niže;
Propis NN 89/2001 • f) trofeji divljih životinja, kuhani u kipućoj vodi dovoljno vremena da su otklonjena sva tkiva osim kosti, rogova, papaka, pandži ili zubi;
Propis NN 89/2001 • g) trajni suhomesnati proizvodi ukoliko udovoljavaju sljedećim uvjetima: aktivnost vode od 0,93 ili manje, pH vrijednost manje od 6, vrijeme zrenja najmanje 9 mjeseci i težina od najmanje 5,5 kg.
Propis NN 89/2001 • Danom stupanja na snagu ove Naredbe prestaje važiti Naredba o zabrani uvoza u Republiku Hrvatsku i provoza preko područja Republike Hrvatske živih domaćih i divljih svinja i proizvoda od svinja podrijetlom iz Njemačke – regija Rheinland-
Propis NN 89/2001 • Ova Naredba stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.
Propis NN 89/2001 • Temeljem članka 31. stavka 3. Zakona o normizaciji (»Narodne novine« br. 55/96), ravnatelj Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo donosi
Propis NN 89/2001 • O VISINI I NAČINU PLAĆANJA NAKNADA ZA POKRIĆE TROŠKOVA OBVEZNOG ISPITIVANJA I POTVR?IVANJA (CERTIFICIRANJA) ELEMENATA TIPNIH GRA?EVINSKIH KONSTRUKCIJA NA OTPORNOST PREMA POŽARU
Propis NN 89/2001 • Za pokriće troškova obveznog ispitivanja i potvrđivanja elemenata tipskih građevinskih konstrukcija na otpornost prema požaru (u daljnjem tekstu »proizvod«) podnositelji zahtjeva plaćaju naknade utvrđene ovom naredbom i prilogom I. koji je sastavni dio ove naredbe.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 64/05, Broj 104/00, Broj 52/90, Broj 146/05, Broj 139/05, Broj 112/04


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled