PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1999-11-119-1930 NN 119/1999

• - klasa (i potklasa, kada se to zahtijeva) i/ili kategorija


Propis NN 119/1999

• Razvrstavanje svinjskih trupova i polovica u kategorije i klase prema ovom pravilniku obavlja Zavod ili pravna osoba koju ovlasti ravnatelj Zavoda, a koja mora ispunjavati ove uvjete:


Propis NN 119/1999

• - da je pravna osoba registrirana za obavljanje kontrole kakvoće robe i da udovoljava zahtjevima nepristranosti, neovisnosti i integriteta u skladu s odredbama norme HRN EN 45001,


Propis NN 119/1999

• - da na poslovima klasifikacije i kategorizacije prema ovom pravilniku ima stalno uposlenih najmanje 5 djelatnika koji imaju završen najmanje IV. stupanj stručne spreme veterinarskog ili agronomsko-stočarskog smjera i najmanje jednu godinu radnog iskustva


Propis NN 119/1999
• - ili da ovi djelatnici imaju završen najmanje IV. stupanj stručne spreme i najmanje 10 godina radnog iskustva na takvim ili sličnim poslovima,

Propis NN 119/1999
• Ravnatelj Zavoda ovlašćuje ustanovu za provođenje programa za klasifikatore.

Propis NN 119/1999 • Djelatnici koji obavljaju posao klasifikatora temeljem rješenja o ovlašćenju pravne osobe za provođenje postupka kategorizacije i klasifikacije svinjskih trupova i polovica na temelju Pravilnika o utvrđivanju trgovačkih kategorija i klasa svinjskih trupova i polovica ("Narodne novine", br. 79/95, 16/96, 112/97 i 128/97) dužni su u roku od 6 mjeseci od dana stupanja na snagu ovog pravilnika položiti ispit za klasifikatore.
Propis NN 119/1999 • Osobe koje su uspješno završile program za klasifikatore i udovoljile drugim uvjetima iz članka 12. dobivaju iskaznicu ovlaštenog klasifikatora koju izdaje Zavod.
Propis NN 119/1999 • Izgled iskaznice prikazan je u prilogu 11. koji je sastavni dio ovog pravilnika.
Propis NN 119/1999 • Iskaznica se izrađuje na papiru bijele boje veličine 85¤55 mm i zaštićuje se omotom od plastične mase.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 119/1999 • 5. mjesto za sliku veličine 23¤30 mm preko koje se otiskuje pečat Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo,
Propis NN 119/1999 • 10. evidencijski broj iskaznice koji je identičan jedinstvenom identifikacijskom broju klasifikatora,
Propis NN 119/1999 • 12. mjesto za pečat Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo i potpis ravnatelja Zavoda.
Propis NN 119/1999 • Klasifikator koji izgubi iskaznicu ili na drugi način ostane bez iskaznice obavezan je o tome obavijestiti odgovornu osobu u ovlaštenoj pravnoj osobi u kojoj je zaposlen.
Propis NN 119/1999 • Nova iskaznica izdat će se nakon što je izgubljena ili na drugi način nestala iskaznica oglašena nevažećom u "Narodnim novinama".
Propis NN 119/1999 • Troškove oglašavanja u "Narodnim novinama" i troškove izdavanja nove iskaznice snosi ovlaštena osoba čiji je klasifikator iskaznicu izgubio ili na drugi način ostao bez nje.
Propis NN 119/1999 • Klasifikator kojemu je prestao radni odnos kod ovlaštene pravne osobe ili zbog drugih razloga više ne obavlja poslove klasifikatora u ovlaštenoj pravnoj osobi, dužan je iskaznicu vratiti Zavodu u roku od osam dana.
Propis NN 119/1999 • Svinjski trupovi i polovice mogu biti na zalihi radi prodaje, ponude za prodaju ili stavljanja u promet na tržište, samo ako su propisno označeni oznakom kategorije prema prilogu 1. i/ili klase prema prilogu 2. ovoga pravilnika (u daljnjem tekstu: oznaka).
Propis NN 119/1999 • Oznake za potklase prema prilogu 3. ovoga pravilnika te oznake za skupine prema masi prema prilogu 4. ovoga pravilnika stavljaju se samo na temelju posebnog zahtjeva pravne ili fizičke osobe.
Propis NN 119/1999 • Označivanje prema članku 16. stavak 1. ovog pravilnika mora se obaviti bojilom koje je neizbrisivo, nerazmazivo, dopušteno za uporabu u prehrambenoj industriji te koje je otporno na kuhanje neposredno nakon utvrđivanja udjela mišićnoga tkiva u polovicama.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 124/06, Broj 165/04, Broj 94/96, Broj 23/99, Broj 157/98, Broj 14/99


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled