PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1999-04-39-792 NN 39/1999

• Na deklaraciji proizvoda za jestivo biljno ulje ne smije biti slika i/ili crtež uljarica korištenih za proizvodnju ovog ulja.


Propis NN 39/1999

• Jestiva ulja s naznakom sirovina iz kojih su proizvedena u smislu ovog pravilnika su proizvodi dobiveni postupkom rafinacije iz odgovarajućih sirovih ulja, uz uvjet da udio drugih ulja ne prelazi 3%.


Propis NN 39/1999

• Jestiva ulja s naznakom sirovina iz kojih su proizvedena stavljaju se u promet kao:


Propis NN 39/1999

• Jestiva ulja s naznakom sirovina iz kojih su proizvedena pri stavljanju u promet moraju udovoljavati temeljnim zahtjevima iz članka 8. stavak 1. ovog pravilnika.


Propis NN 39/1999
• Osim temeljnim zahtjevima iz stavka 1. ovog članka jestiva ulja iz članka 10. točke 1. do 5. ovog pravilnika moraju udovoljavati i drugim temeljnim zahtjevima iz Tablice 1. Priloga 1. koji je sastavni dio ovog pravilnika (u daljnjem tekstu: Prilog 1).

Propis NN 39/1999
• Ostala jestiva ulja s naznakom sirovina iz članka 10. točka 6. ovog pravilnika osim udovoljavanja temeljnim zahtjevima propisanim u članku 8. stavak 1. ovog pravilnika moraju pri stavljanju u promet udovoljavati i vrijednostima zahtjeva za identifikaciju navedenim u preporukama Codex Alimentarius Commission WHO/FAO.

Propis NN 39/1999 • Hladno prešana jestiva ulja u smislu ovog pravilnika su proizvodi dobiveni postupcima prešanja i/ili taloženja i/ili filtriranja i/ili centrifugiranja iz odgovarajućih sirovina bez toplinske obrade.
Propis NN 39/1999 • Hladno prešana jestiva ulja koja se stavljaju u promet moraju udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima:
Propis NN 39/1999 • 1. da su boja, mirisa i okusa svojstvenih za sirovinu, bez stranog i/ili užeglog mirisa i okusa,
Propis NN 39/1999 • 2. da sadrže najviše 1,5% slobodnih masnih kiselina (izraženih kao oleinska kiselina),
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 39/1999 • 4. da sadrže najviše 0,2% vode i tvari hlapljivih na temperaturi od 1050 C,
Propis NN 39/1999 • Hladno prešana jestiva ulja iz članka 13. stavak 2. ovog pravilnika pri stavljanju u promet osim temeljnim zahtjevima iz članka 14. ovog pravilnika moraju udovoljavati i drugim temeljnim zahtjevima iz Tablice 1. Prilog 1., a ostala hladno prešana jestiva ulja iz članka 13. stavak 2. točka 5. ovog pravilnika i vrijednostima zahtjeva za identifikaciju navedenim u preporukama Codex Alimentarius Commission WHO/FAO.
Propis NN 39/1999 • Nerafinirana jestiva ulja u smislu ovog pravilnika su proizvodi dobiveni postupcima prešanja i/ili centrifugiranja i/ili pranja i/ili sušenja i/ili filtriranja iz odgovarajućih sirovina uz toplinsku obradu.
Propis NN 39/1999 • Nerafinirano jestivo suncokretovo ulje i ostala nerafinirana jestiva ulja pri stavljanju u promet moraju udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima:
Propis NN 39/1999 • 2. da su svojstvena okusa i mirisa, bez stranog i/ili užeglog mirisa i okusa,
Propis NN 39/1999 • 3. da sadrže najviše 2,0% slobodnih masnih kiselina (izraženih kao oleinska kiselina),
Propis NN 39/1999 • 5. da sadrže najviše 0,4% vode i tvari hlapljivih na temperaturi od 1050 C,
Propis NN 39/1999 • Bučino ulje pri stavljanju u promet mora udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima:
Propis NN 39/1999 • 2. da je svojstvena okusa i mirisa, bez stranog i/ili užeglog mirisa i okusa,
Propis NN 39/1999 • 3. da sadrži najviše 2,0% slobodnih masnih kiselina (izraženih kao oleinska kiselina),
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 179/04, Broj 72/99, Broj 44/97, Broj 34/95, Broj 121/03, Broj 2/06


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled