PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1997-05-52-794 NN 52/1997

• Nazivne količine punjenja, označivanje nazivnih količina i dopuštena odstupanja od nazivne količine punjenja za proizvode iz članka 1. ovog pravilnika utvrđuju se posebnim propisom o pakovinama.


Propis NN 52/1997

• Do početka primjene propisa iz stavka 1. ovog članka, Pravilnika o mjeriteljskim zahtjevima za pakovine ("Narodne novine" broj 23/97), primjenjivat će se ove odredbe za dopuštena pojedinačna negativna odstupanja od nazivne količine punjenja:


Propis NN 52/1997

• Kod preračunavanja vrijednosti dopuštenih negativnih odstupanja količine punjenja, kad je ona u Tablici 1 dana u postocima, zaokruživanje se vrši na najbližu višu desetinu grama.


Propis NN 52/1997

• Srednja vrijednost stvarnih odstupanja za uzorak od 10 (deset) pojedinačnih pakovanja mora biti manja ili jednaka 40% granice dopuštenih negativnih odstupanja količine punjenja za nazivnu količinu navedenu u Tablici 1 ovog članka.


Propis NN 52/1997
• Prosječna količina stvarnog punjenja pakovina proizvoda iz članka 1. ovog pravilnika ne smije biti manja od nazivne količine punjenja.

Propis NN 52/1997
• Ako je nazivna količina proizvoda koji se stavlja u promet na domaćem tržištu, manja od 30 g, deklaracija mora sadržavati: naziv proizvoda, skraćenicu tvrtke odnosno naziv i sjedište proizvođača ili skraćenu tvrtku odnosno naziv onoga tko je proizvod stavio u promet, neto masu punjenja i rok valjanosti uz navođenje mjeseca i godine dvoznamenkastim brojevima.

Propis NN 52/1997 • Veličina brojeva kojima se označava nazivna količina punjenja na pakovini, ne smije biti manja od:
Propis NN 52/1997 • Voda koja se upotrebljava u proizvodnji snack-proizvoda mora udovoljavati zahtjevima kakvoće i zdravstvene ispravnosti propisanih odgovarajućim posebnim propisima.
Propis NN 52/1997 • U proizvodnji snack-proizvoda dopuštena je uporaba aditiva za prehrambene proizvode navedenih u Tablici 2.
Propis NN 52/1997 • * DPP - aditivi za prehrambene proizvode čija je uporaba dopuštena, a količina uvjetovana dobrom proizvođačkom praksom
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 52/1997 • ** 2a) - čips i flips proizvodi, ekspandirana žita (članak 6. točka 1.-3.)
Propis NN 52/1997 • 2 b) - prženi plodovi i sjemenke, mješavine i ostali snack-proizvodi (članak 6. točke 4.-6.)
Propis NN 52/1997 • Aditivi koji se unose u snack-proizvode sa sirovinama i dodacima namirnicama, a rezultat su dobre proizvodne prakse u njihovoj proizvodnji i preradi, smatraju se dopuštenim sukladno stavku 1. članka 13.
Propis NN 52/1997 • Snack-proizvodi koji se stavljaju u promet moraju imati prepoznatljiva senzorska svojstva (struktura, izgled, okus i miris) svojstvena sirovinama i aditivima od kojih su proizvedeni, primijenjenom tehnološkom postupku za njihovu proizvodnju i značajkama skupine proizvoda u koju se razvrstavaju prema članku 6. ovog pravilnika.
Propis NN 52/1997 • Snack-proizvodi na koje se odnose odredbe ovog pravilnika moraju se pri uvozu, u proizvodnji, preradi, doradi, pakiranju i prometu skladištiti, transportirati, čuvati ili izlagati na mjestu prodaje na način koji jamči očuvanje kakvoće proizvoda do trenutka prodaje krajnjem kupcu (potrošaču).
Propis NN 52/1997 • Čips, bez pobliže oznake, ili krumpirov čips, je slani, suhi i hruskavi proizvod dobiven prženjem u jestivim uljima ili mastima i soljenjem tankih krumpirovih listića, prutića ili drugih pogodnih oblika do karakteristične boje, okusa, izgleda i drugih karakterističnih senzorskih svojstava gotovog proizvoda.
Propis NN 52/1997 • U proizvodnji čipsa dopuštena je uporaba zdravih, čistih oguljenih gomolja krumpira, jestivih masti i ulja, kuhinjske soli, prirodnih začina, ekstrakata začina i aditiva za namirnice dopuštenih ovim pravilnikom.
Propis NN 52/1997 • Ako se za proizvodnju čipsa posebnih svojstava upotrebljavaju neoljušteni gomolji krumpira, taj podatak mora biti vidljivo istaknut na pakovini čipsa.
Propis NN 52/1997 • Oblikovani čips-proizvodi, bez pobliže oznake, industrijski su proizvodi pravilna oblika i veličine dobiveni miješanjem suhih prerađevina od krumpira (granule, listići, brašno, škrob i slični proizvodi - najmanje 80% m/m prema ukupnoj suhoj tvari gotovog proizvoda), jestivih i modificiranih vrsta škroba, pšeničnog, rižinog ili kukuruznog brašna ili krupice i drugih mlinskih proizvoda, škrobnih i proteinskih sirovina (suhi proizvodi od soje, grahorica, mlijeka, sirutke i sl.), jestivih masti i ulja, kuhinjske soli, prirodnih začina, ekstrakata začina i aditiva za namirnice dopuštenih ovim pravilnikom s vodom, oblikovanjem tijesta u pogodne oblike, prženjem u ulju (bez ekspandiranja!) ili drugim pogodnim tehnološkim postupcima kojima se postiže okus, struktura, miris i boja svojstveni čips-proizvodima.
Propis NN 52/1997 • Ako je količina osnovne sirovine (osim krumpira) u smjesi iz članka 19. ovog pravilnika veća od 50% (m/m), takvi proizvodi mogu nositi ime prema toj sirovini (npr. kukuruzni čips, sojin-čips, voćni-čips, rižin-čips i sl.).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 125/07, Broj 31/93, Broj 64/08, Broj 14/07, Broj 150/09, Broj 60/06


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled