PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2004-09-135-2396 NN 135/2004

• o provo?enju monitoringa hrane radi utvrđivanja razina nutrijenata, kontaminata, aditiva, drugih sastojaka i tvari


Stranica 2004-09-135-2396 NN 135/2004

• Ovim Pravilnikom utvrđuju se načini i postupci provođenja monitoringa hrane radi utvrđivanja razina nutrijenata, kontaminata, aditiva, drugih sastojaka i tvari, čiji je cilj utvrđivanje unosa pojedinih sastojaka ili tvari u organizam te procjena ugroženosti zdravlja stanovništva.


Stranica 2004-09-135-2396 NN 135/2004

• Pojedini pojmovi u smislu ovoga Pravilnika imaju sljedeće značenje:


Stranica 2004-09-135-2396 NN 135/2004

• – »monitoring hrane« je sustavno provođenje analiza, prikupljanje, obrada i evaluacija podataka o razinama pojedinih odabranih sastojaka hrane te njihovu unosu u organizam čovjeka;


Internet NN 135/2004
• – »nutrijenti (hranjivi ili nutritivni sastojci)« su proteini, ugljikohidrati, masti, vitamini, minerali kao i tvari koje su sastavni dijelovi navedenih kategorija;

Internet stranice NN 135/2004
• – »kontaminati« (štetne tvari) su biološke, kemijske ili fizikalne tvari štetne za zdravlje ljudi, koje nisu namjerno dodane hrani, a čija prisutnost je posljedica postupaka tijekom proizvodnje, tretiranja, pripreme, prerade, pakiranja, transporta i skladištenja hrane ili posljedica onečišćenja okoliša (pesticidi, teški metali, industrijski kontaminanti, ostaci veterinarskih lijekova, mikotoksini itd.);

Internet stranice NN 135/2004 • – »prehrambeni aditiv« jest svaka tvar koja se uobičajeno ne konzumira, niti je tipičan sastojak hrane, bez obzira na prehrambenu vrijednost, a dodaje se hrani namjerno radi poboljšanja tehnoloških i senzorskih svojstava, u tehnološkom postupku proizvodnje, tijekom pripreme, obrade, prerade, oblikovanja, pakiranja, transporta i čuvanja.
Internet stranice NN 135/2004 • – utvrđivanje razina i trendova štetnih tvari, aditiva, nutrijenata, i drugih sastojaka u hrani prisutnoj na tržištu Republike Hrvatske,
Internet stranice NN 135/2004 • – procjena unosa u organizam sastojaka i tvari iz podstavka 1. ovoga članka,
Internet stranice NN 135/2004 • – usporedba dobivenih rezultata s međunarodno važećim referentnim toksikološkim i prehrambenim vrijednostima te ocjena njihovog utjecaja na zdravlje ljudi,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 135/2004 • – provjera važećih standarda i maksimalno dopuštenih količina propisanih za pojedine vrste hrane,
Informacije NN 135/2004 • – prikupljanje i evaluacija podataka i procjena rizika sukladno članku 5. Zakona o hrani.
Poslovne stranice NN 135/2004 • Za provođenje monitoringa sukladno članku 3. podstavku 1. i 2. ovoga Pravilnika relevantni su uzorci hrane uzorkovani na tržištu Republike Hrvatske na mjestima na kojima se stanovništvo opskrbljuje hranom (prodavaonice, supermarketi, tržnice, veletržnice, otkupna mjesta i sl.), a za nezapakiranu vodu za piće uzorci se uzimaju na slavinama iz kojih se pije voda.
Pregledi NN 135/2004 • Monitoring se provodi sukladno godišnjem planu, (u daljnjem tekstu: plan) koji na prijedlog Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, po prethodno pribavljenom mišljenju Hrvatske agencije za hranu donosi ministar nadležan za zdravstvo uz suglasnost ministra nadležnog za poljoprivredu.
Besplatno NN 135/2004 • – ozbiljnost zdravstvenih posljedica koje može izazvati odstupanje unosa pojedinog sastojka ili tvari od referentne ili preporučene vrijednosti,
Glasnik NN 135/2004 • – pojavnost i proširenost pojedinih javno-zdravstvenih problema stanovništva Republike Hrvatske, a koji mogu biti povezani s načinom prehrane ili štetnim tvarima u hrani.
Propis NN 135/2004 • – popis nutrijenata, kontaminata, aditiva i drugih sastojaka i tvari koje će se analizirati po vrstama hrane,
Propis NN 135/2004 • – broj uzoraka i količine prema propisima za uzorkovanje vrste s obzirom na traženi parametar,
Propis NN 135/2004 • Izvješće o provođenju i rezultatima monitoringa sukladno ciljevima iz članka 3. ovoga Pravilnika izrađuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo do 31. ožujka tekuće godine za prethodnu godinu.
Propis NN 135/2004 • Izvješće iz stavka 1. ovoga članka Hrvatski zavod za javno zdravstvo dostavlja ministru nadležnom za zdravstvo, ministru nadležnom za poljoprivredu i Hrvatskoj agenciji za hranu.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 187/04, Broj 68/98, Broj 27/01, Broj 32/07, Broj 155/08, Broj 5/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled