PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica 2001-10-91-1558 NN 91/2001

• Postupci i mjere koje se poduzimaju u preradi grožđa i proizvodnji vina trebaju biti usmjereni k sljedećim ciljevima:


Stranica NN 91/2001

• - proizvodnja vina dopuštena je samo od grožđa iz ekološkog uzgoja,


Stranica NN 91/2001

• - dopuštena je dodatna kupovina grožđa, mošta ili vina iz ekološke proizvodnje i prerade (uz odobrenje nadzorne stanice),


Stranica NN 91/2001

• - proizvod treba biti povoljnih organoleptičnih svojstava i visoke prehrambene vrijednosti,


Internet NN 91/2001
• - organske nusproizvode (komina, kvasci, talog) iz proizvodnje i prerade treba vratiti na proizvodnu jedinicu kao organsko gnojivo,

Propis NN 91/2001
• - kemijske postupke treba zamijeniti fizikalnim radi izbjegavanja stvaranja štetnog otpada,

Propis NN 91/2001 • - treba izbjegavati skraćivanje pojedinih faza i postupaka radi manjeg utroška sirovina i energije,
Propis NN 91/2001 • - postupak proizvodnje i prerade mora biti tako organiziran da se pri nadzoru može dokazati da su sve faze provedene sukladno ekološkim propisima,
Propis NN 91/2001 • - u proizvodnji vina treba osigurati spontanu fermentaciju i biološku razgradnju kiselina,
Propis NN 91/2001 • - u proizvodnji crvenih vina dopuštena je fermentacija masulja uz kratko zagrijavanje,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 91/2001 • - uporabu sumporaste kiseline treba svesti na najmanju moguću mjeru,
Propis NN 91/2001 • - za vrenje i skladištenje vina dopuštene su posude koje ne utječu negativno na kvalitetu vina, preporučuje se korištenje drvenih bačvi i suđa od nehrđajućeg čelika,
Propis NN 91/2001 • - za punjenje preporučuje se uporaba nepovratnih boca, a iznimke su moguće samo ako pogon može osigurati i dokazati skupljanje i stavljanje u reciklažu boca,
Propis NN 91/2001 • - zabranjena su sva sredstva za čišćenje, koja sadrže klor, tenzide i fosfate.
Propis NN 91/2001 • U ekološkoj proizvodnju i preradi vina i groždanog mošta dopušteni su sljedeći postupci i sredstva:
Propis NN 91/2001 • - doslađivanje saharozom i koncentriranim moštom iz ekološke proizvodnje,
Propis NN 91/2001 • - otkiseljavanje bakterijama mliječno-kiselog vrenja, kalijev i kalcijev karbonat,
Propis NN 91/2001 • - bistrenje: bentonit, kremična kiselina (silicijev dioksid) kao koloidna otopina ili gel, želatina, riblji mjehur, bjelanjak, kazein,
Propis NN 91/2001 • - popravljanje arome: aktivni ugljen, tanin, limunska kiselina, pektolitički enzimi,
Propis NN 91/2001 • - sumporasta kiselina i kalijev metabisulfit (najviše dopuštena količina sumporaste kiseline jest 2/3 od količine koja je dopuštena Zakonom o vinu),
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 58/07, Broj 21/99, Broj 133/06, Broj 102/01, Broj 155/09, Broj 113/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled