PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2004-08-117-2204 NN 117/2004

• Proizvodna područja i područja za ponovno polaganje školjkaša iz članka 1. ovog Pravilnika, na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, određuje nadležno tijelo posebnim propisom.


Stranica 2004-08-117-2204 NN 117/2004

• 1) Zahtjev za odobrenje objekata: uzgajališta školjkaša, otpremnih centara i centara za pročišćavanje školjkaša iz članka 1. ovoga Pravilnika podnosi se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva – Upravi za veterinarstvo.


Stranica 2004-08-117-2204 NN 117/2004

• 2) Uz zahtjev iz stavka 1. ovoga članka, za odobrenje uzgajališta školjkaša iz članka 1. ovog Pravilnika mora se priložiti:


Stranica 2004-08-117-2204 NN 117/2004

• – suglasnost na lokaciju nadležnog veterinarskog ureda, izdanu na temelju analiza propisanih monitoring programom;


Internet NN 117/2004
• – potvrdu nadležnog tijela da je predviđeno uzgajalište u proizvodnom području I ili II, opisanim u Planu praćenja kakvoće mora i školjaka na područjima uzgoja, izlova i polaganja, i da je u skladu s vrijednostima propisanim u tabeli iz članka 5. stavka 4. ovog Pravilnika;

Internet stranice NN 117/2004
• – izvod iz katastra s nacrtom položaja predviđenog uzgajališta.

Internet stranice NN 117/2004 • 3) Uz zahtjev za odobrenje projektne dokumentacije prije izgradnje/rekonstrukcije otpremnih centara i centara za pročišćavanje školjkaša iz članka 1. ovog Pravilnika mora se priložiti:
Internet stranice NN 117/2004 • – projekt vode, kanalizacije i sustava za pročišćavanje morske vode;
Internet stranice NN 117/2004 • 4) Otpremni centri i centri za pročišćavanje školjkaša iz članka 1. ovoga Pravilnika moraju imati program određivanja vlastitih kritičnih točaka zagađenja, koji se sastoji od programa: sustava analize opasnosti i kontrole kritičnih točaka – HACCP i standardnih sanitacijskih operativnih postupaka – SSOP, Programa edukacije djelatnika i Programa povrata proizvoda.
Internet stranice NN 117/2004 • 5) Program iz stavka 4. ovoga članka mora biti odobren od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva – Uprave za veterinarstvo.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 117/2004 • 1) Uzgoj i sakupljanje školjkaša obavlja se u proizvodnim područjima, a iznimno školjkaši se mogu sakupljati i izlovljavati i izvan tih područja, pod uvjetima iz točke 7. ovoga članka.
Informacije NN 117/2004 • 2) Granice proizvodnih područja moraju biti točno utvrđene (planimetrija).
Poslovne stranice NN 117/2004 • 3) Granice između pojedinih proizvodnih područja moraju biti međusobno udaljene najmanje 300 m.
Pregledi NN 117/2004 • 4) Unutar proizvodnih područja moraju se odrediti područja različite kakvoće mora (I, II i III), u skladu s vrijednostima propisanim u sljedećoj tabeli:
Besplatno NN 117/2004 • 5) Nakon izlova/sakupljanja u području I školjkaši se moraju prevoziti u otpremne centre.
Glasnik NN 117/2004 • 6) Iznimno od stavka 5. ovoga članka, živi školjkaši u količini do 10 kg se na uzgajalištu mogu neposredno prodavati krajnjem potrošaču za vlastite potrebe.
Propis NN 117/2004 • 7) Nakon izlova/sakupljanja u područjima II i III, ili iz nepoznatih područja koja nisu obuhvaćena monitoring programom, školjkaši se prethodno moraju dopremati u područja za ponovno polaganje školjkaša ili u centre za pročišćavanje.
Propis NN 117/2004 • 8) Vrijednosti testiranja školjkaša izlovljenih/sakupljenih iz područja II prije ponovnog polaganja ili pročišćavanja u centru ne smiju prelaziti 6 000 fekalnih koliforma u 100 g mesa i međuljušturne tekućine (MPN test – 3 razrjeđenja u 5 epruveta), odnosno 4 600 E. coli na 100 g mesa u 90% uzoraka, a iz područja III – 60 000 fekalnih koliforma u 100 g mesa i međuljušturne tekućine.
Propis NN 117/2004 • 9) Živi školjkaši i morski puževi koji su sakupljeni u području II i III kakvoće mora, nakon obrade u otpremnom centru ne moraju se podvrći postupku pročišćavanja u centru za pročišćavanje ili području ponovnog polaganja, ako se izvrši:
Propis NN 117/2004 • a) Sterilizacija u hermetički zatvorenim posudama koje udovoljavaju zdravstvenim zahtjevima za pakovine;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 166/98, Broj 148/08, Broj 102/95, Broj 163/03, Broj 56/08, Broj 27/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled