PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1999-07-72-1316 NN 72/1999

• - redovitim popisom robe ili u rokovima utvrđenim općim aktom poduzetnika - poreznog obveznika;


Propis NN 72/1999

• - tehnološkim praćenjem, mjerenjem i tehnološkim proračunima pri iskazivanju mjesečne materijalne bilance proizvodnje, skladištenja i transporta;


Propis NN 72/1999

• - u razdoblju jednog ciklusa rada podzemnog skladišta prirodnog plina (utiskivanje i proizvodnja).


Propis NN 72/1999

• Manjak u skladu s ovom Odlukom utvrđuje komisija, odnosno ovlaštena osoba određena prema općem aktu poduzetnika - poreznog obveznika i o tome sastavlja zapisnik.


Propis NN 72/1999
• Ova Odluka ne odnosi se na tehnološki manjak u distribuciji plina.

Propis NN 72/1999
• Na temelju Zakona o porezu na dodanu vrijednost ("Narodne novine" br. 47/95, i 164/98), članka 25. stavka 2. i 3. Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost ("Narodne novine" br. 60/96, 113/97 i 7/99) i članka 26. Statuta Hrvatske gospodarske komore ("Narodne novine" br. 11/94 - pročišćeni tekst, 108/95 i 19/96) Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore na 9. sjednici 1. srpnja 1999., donosi

Propis NN 72/1999 • O DOPUŠTENOJ VISINI KALA, RASTEPA, KVARA, LOMA I TEHNOLOŠKOG MANJKA U UGOSTITELJSTVU
Propis NN 72/1999 • Odlukom o dopuštenoj visini kala, rastepa, kvara, loma i tehnološkog manjka u ugostiteljstvu (u daljnjem tekstu: Odluka) utvrđuje se, na temelju iskustava struke, dopuštena visina manjka koja prema članku 25. stavak 2. i 3. Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost, ne podliježe oporezivanju.
Propis NN 72/1999 • Pod manjkom u smislu ove Odluke razumijevaju se gubici na proizvodima (namirnicama) nastali kao posljedica prirodnih utjecaja ili radnji koje se neophodno poduzimaju u rukovanju proizvodima prilikom njihove obrade i skladištenja u ugostiteljstvu, i to:
Propis NN 72/1999 • b) pri skladištenju proizvoda i u kuhinji - isušenje, isparenje, odmrzavanje i sl. (prirodni kalo);
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 72/1999 • c) pri termičkoj obradi proizvoda u kuhinji - kuhanje, pirjanje, prženje i pečenje;
Propis NN 72/1999 • 2. Rastep u skladištu i kuhinji - rastepanje, iscurenje, topljenje, razlijevanje, i dr;
Propis NN 72/1999 • 3. Kvar u skladištu i kuhinji - truljenje, klijanje, užegnuće i sl.
Propis NN 72/1999 • Dopuštena visina gubitaka (kvar i rastep) pri čuvanju u skladištu može iznositi do:
Propis NN 72/1999 • Dopuštena visina gubitaka (kalo) pri čuvanju u skladištu zbog isušenja i isparenja (utvrđuje se za razdoblje uskladištenja), može iznositi do:
Propis NN 72/1999 • Dopuštena visina gubitaka pri obradi (otpaci), može iznositi do:
Propis NN 72/1999 • Dopuštena visina gubitaka (prirodni kalo) pri procesu odmrzavanja, može iznositi do:
Propis NN 72/1999 • Dopuštena visina gubitaka pri toplinskoj obradi može iznositi do:
Propis NN 72/1999 • Manjak u skladu s ovom Odlukom utvrđuje komisija, odnosno ovlaštena osoba određena općim aktom poduzetnika - poreznog obveznika, i o tome sastavlja zapisnik.
Propis NN 72/1999 • Temeljem članka 25. Pravila Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatski olimpijski odbor je na 19. sjednici održanoj 25. svibnja 1999. godine donio
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 53/95, Broj 17/09, Broj 3/99, Broj 141/08, Broj 14/07, Broj 99/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled