PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2004 • Učenici u radionicama obrtnika sudjeluju u konkretnom proizvodnom ili uslužnom procesu i uče one sadržaje koje nameće određena usluga i radi toga se ne može uvijek poštovati programirani redoslijed predviđenih sadržaja. Zadaća je svakog realizatora programa da učenika na početku svakog radnog zadatka da potrebna stručno- teorijska objašnjenja koja su neposredno vezana uz izradu zadatka.
NN 112/2004 • Zadatak praktične nastave je da učenik samostalnim radom individualno ili u okviru radnih grupa zajedno s zaposlenicima nadopunjuje i produbljuje teoretsko i praktično znanje, te da usvaja metode i vještine samostalnog rada na planiranim poslovima i zadacima. U takvoj aktivnosti pored usvojenih i naučenih činjenica učenik usvaja i osnovne putove i metode za samostalno stjecanje znanja te stvaralačko i kritičko prilaženje problemima i stresnim situacijama.
NN 112/2004 • Svaki radni zadatak mora imati naziv cjeline, cilj, znanja i radne navike koje se stječu uvježbavanjem na praktičnoj nastavi. Radni zadatak obuhvaća pripremne radove, potrebni materijal, sredstva za rad, predmete rada, način izrade, radne uvjete, propise. zaštitne mjere i ekološke zahtjeve.
NN 112/2004 • Praktična nastava izvodi se u školskim radionicama, radionicama u obrtništvu, raznim ugostiteljskim i hotelskim objektima. Svaki objekt s kojim škola potpiše ugovor o izvođenju praktične nastave mora ispunjavati sve potrebne prostorne (funkcionalne), tehničke i kadrovske uvjete koji omogućuje realiziranje praktične nastave na onoj pedagoškoj i stručnoj razini koja proističe i nastavnog plana i programa za praktičnu nastavu.
NN 112/2004 • Svaki učenik dužan je za praktičnu nastavu imati propisano radno odijelo i mapu za izvođenje praktičnog dijela naukovanja i ovjerenu sanitarnu knjižicu.
NN 112/2004 • Svrha pomoćničkog ispita je dokazivanje ispitanika da je stekao vještine i stručno-teorijska znanja, utvrđena nastavnim planom i programom za zanimanje kuhar (Narodne novine, br. 86/96.), nužna za obavljanje poslova u tom zanimanju.
NN 112/2004 • Pomoćnički ispit se sastoji iz praktičnoga i teorijskog dijela.
NN 112/2004 • Za praktični dio ispita zadaje se, u skladu s nastavnim planom praktičnog dijela naukovanja, praktična zadaća (uradak i radne probe) iz područja:
NN 112/2004 • 1. juhe (temeljci, bistre juhe, krem juhe, juhe s povrćem);
NN 112/2004 • 3. gotova jela (od mesa: govedine, teletine, svinjetine, divljači, janjetine, peradi; jela od iznutrica, jela od ribe i rakova);
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 112/2004 • 5. jela hrvatske kuhinje (štrukli, purica s mlincima, različita jela od riba, rakova i sl.);
NN 112/2004 • 8. pripremanje salata, povrća, gljiva, krumpira, tjestenine, mahunarki i žitnih proizvoda;
NN 112/2004 • Ispitanik mora u zadanom roku primjereno pomoćničkom statusu izraditi uradak i obaviti radnu probu. Ispitna komisija na temelju dolje navedenih uradaka i radnih proba zadaje ispitaniku jedan do tri uratka i jednu do tri radne probe. Ispitna komisija mož
NN 112/2004 • Topla jela za zajutrakPriprema, prigotovljivanje, začini, ukrašavanje, serviranje
NN 112/2004 • Juhe i bistre, krem, od povrća)Priprema, prigotovljivanje, začini, ukrašavanje, serviranje
NN 112/2004 • Gotova jela od govedine, teletine, svinjetine i peradiPriprema, prigotovljivanje, začini, ukrašavanje, serviranje
NN 112/2004 • Jela od riba, mekušaca i rakovaPriprema, prigotovljivanje, začini, ukrašavanje, serviranje
NN 112/2004 • Salate od povrća, krumpira, tjestenine, mahunarkiPriprema, prigotovljivanje, začini, ukrašavanje, serviranje
NN 112/2004 • Prigotoviti bistre juheOdabrati namirnice, pripremiti, prigotoviti
NN 112/2004 • Pripremiti voćnu salatuOdabrati voće, pripremiti voće, složiti, servirati
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 11/07, Broj 61/04,
Broj 23/04, Broj 74/07,
Broj 76/06, Broj 58/07
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE