PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-12-154-4190 NN 154/2008

• 1. »Vidljivi parazit« je parazit ili grupa parazita koji se po svojoj veličini, boji ili strukturi jasno razlikuju od tkiva ribe;


Stranica 2008-12-154-4190 NN 154/2008

• 2. »Vizualni pregled« je nedestruktivni pregled ribe ili proizvoda ribarstva sa ili bez optičkih pomagala za povećavanje te pod dobrim uvjetima osvjetljenja za ljudski vid, uključujući, ako je potrebno, osvjetljavanje;


Stranica 2008-12-154-4190 NN 154/2008

• 3. »Osvjetljavanje« je kod plosnatih riba i ribljih filea podizanje ribe prema svjetlu u tamnom prostoru u svrhu otkrivanja parazita.


Stranica 2008-12-154-4190 NN 154/2008

• 1. Vizualni pregled se izvodi na reprezentativnom broju uzoraka. Odgovorne osobe u objektima na kopnu i kvalificirane osobe na brodovima tvornicama određuju opseg i učestalost pregleda ovisno o tipu proizvoda ribarstva, geografskom podrijetlu i njihovoj namjeni. Tijekom proizvodnje, vizualni pregled evisceriranih riba obavlja kvalificirana osoba, na trbušnoj šupljini, jetri i ikri namijenjenima za prehranu ljudi. Vizualni pregled se obavlja ovisno o načinu evisceracije:


Internet NN 154/2008
• (a) kod ručne evisceracije, kontinuirano za vrijeme eviseracije i pranja;

Internet stranice NN 154/2008
• (b) kod mehaničke evisceracije, na reprezentativnom broju uzoraka, koji ne smije biti manji od 10 riba po šarži.

Internet stranice NN 154/2008 • 2. Vizualni pregled ribljih filea ili ribljih odrezaka obavljaju kvalificirane osobe tijekom njihove pripreme i nakon filetiranja ili rezanja. Kada pojedinačni pregled nije moguć zbog veličine filea ili zbog postupaka filetiranja, mora se utvrditi plan uzimanja uzoraka koji se stavlja na raspolaganje nadležnom tijelu sukladno Prilogu III. Odjeljku VIII. Poglavlju II. točki 4. Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla[20]32. Kada je s tehničkog stajališta potrebno osvjetljavanje filea, ono mora biti uključeno u plan uzimanja uzoraka.
Internet stranice NN 154/2008 • GRANIČNE VRIJEDNOSTI UKUPNOG ISPARIVOG BAZNOG DUŠIKA (TVB-N) ZA ODRE?ENE KATEGORIJE PROIZVODA RIBARSTVA I METODE ANALIZE KOJE SE MORAJU UPOTRIJEBITI
Internet stranice NN 154/2008 • 1. Neprerađeni proizvodi ribarstva smatraju se neodgovarajućima za prehranu ljudi kada organoleptički pregled izazove sumnju glede njihove svježine i kada kemijske kontrole pokažu da su premašene sljedeće granične vrijednosti u odnosu na TVB-N:
Internet stranice NN 154/2008 • (a) 25 mg dušika/100 g ribljeg mesa za vrste navedene u točki 1. Poglavlja II. ovoga Odjeljka;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 154/2008 • (b) 30 mg dušika/100 g ribljeg mesa za vrste navedene u točki 2. Poglavlja II. ovoga Odjeljka;
Informacije NN 154/2008 • (c) 35 mg dušika/100 g ribljeg mesa za vrste navedene u točki 3. Poglavlja II. ovoga Odjeljka;
Poslovne stranice NN 154/2008 • (d) 60 mg dušika/100 g cijelog proizvoda ribarstva koji se direktno koristi za pripremu ribljeg ulja za prehranu ljudi kao što je navedeno u Prilogu III. Odjeljku VIII. Poglavlju IV. Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla[21]33. U određenim slučajevima nadležno tijelo za određene vrste može postaviti granične vrijednosti drukčije od navedenih.
Pregledi NN 154/2008 • 1.1. Referentna metoda koja se koristi za kontrolu granične vrijednosti TVB-N-a uključuje destilaciju ekstrakta koji je deproteiniziran perklornom kiselinom, kako je navedeno u Poglavlju III. ovoga Odjeljka
Besplatno NN 154/2008 • 2. Destilacija iz točke 1. ovoga Poglavlja mora se obavljati upotrebom aparata koji je sukladan dijagramu iz Poglavlja IV. ovoga Odjeljka.
Glasnik NN 154/2008 • 3. Rutinske metode koje se mogu koristiti za kontrolu graničnih vrijednosti TVB-N-a su sljedeće:
Propis NN 154/2008 • – destilacija ekstrakta koji je deproteiniziran trikloroctenom kiselinom (Odbor Codexa Alimentariusa za ribu i proizvode ribarstva (1968)).
Propis NN 154/2008 • 4. Uzorak se mora sastojati od oko 100 g ribljeg mesa uzetog s najmanje tri različita mjesta, koje se pomiješa zajedno mljevenjem.
Propis NN 154/2008 • 4.1. U slučaju dvojbenih rezultata ili u slučaju spora u odnosu na rezultate analize izvedene pomoću jedne od rutinskih metoda, za provjeru rezultata upotrebljava se samo referentna metoda.
Propis NN 154/2008 • 1. Sebastes spp. (bodečnjaci), Helicolenus dactylopterus (bodečnjak veliki), Sebastichthys capensis.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 14/06, Broj 76/07, Broj 73/08, Broj 36/94, Broj 62/08, Broj 103/96


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled