PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 84/2006 • 2. Nositelji obiteljskih gospodarstava iz članka 11. točke 5. ovoga Pravilnika moraju osigurati usluge stručne osobe za vođenje proizvodnje, visoke stručne spreme veterinarske, poljoprivredne ili prehrambene struke s radnim iskustvom na poslovima proizvodnje hrane za životinje. Obiteljska gospodarstva čiji su objekti odobreni za proizvodnju ljekovite hrane moraju osigurati usluge veterinarske organizacije za vođenje proizvodnje i kontrolu kakvoće ljekovite hrane za životinje.
NN 84/2006 • 3. Vođenje proizvodnje na obiteljskim gospodarstvima iz članka 11. točke 6. ovoga Pravilnika može obavljati nositelj ili član gospodarstva ako ima najmanje srednju stručnu spremu veterinarske, poljoprivredne ili prehrambene struke. Ako na obiteljskom gospodarstvu nema takve osobe ono mora za vođenje proizvodnje osigurati usluge stručne osobe s radnim iskustvom na poslovima proizvodnje hrane za životinje.
NN 84/2006 • 4. Trgovci i posrednici iz članka 11. točke 1. i 2. ovoga Pravilnika moraju zaposliti najmanje 1 osobu visoke stručne spreme veterinarske, poljoprivredne ili prehrambene struke.
NN 84/2006 • 5. Trgovci i posrednici iz članka 11. točke 3. i 4. ovoga Pravilnika moraju zaposliti najmanje 1 osobu srednje stručne spreme veterinarske, poljoprivredne, prehrambene ili kemijske struke.
NN 84/2006 • 6. U odsutnosti osobe koja ispunjava propisane uvjete duljoj od 30 dana proizvođači, trgovci i posrednici dužni su ovlastiti drugu osobu koja ispunjava navedene uvjete. Proizvođači, trgovci i posrednici, osim obiteljskih gospodarstava, moraju izraditi sistematizaciju radnih mjesta s naznakom osposobljenosti i odgovornosti osobe. Svi djelatnici moraju biti upućeni pisanim putem o svojim dužnostima, odgovornostima, ovlaštenjima i promjenama u vezi s tim.
NN 84/2006 • 1. Subjekti moraju pismeno odrediti kvalificiranu osobu odgovornu za proizvodnju.
NN 84/2006 • 2. Subjekti moraju osigurati da se aktivnosti obavljaju po unaprijed utvrđenim pisanim postupcima i uputama.
NN 84/2006 • 3. Subjekti moraju poduzeti tehničke, tehnološke i organizacijske mjere da uklone ili smanje mogućnosti unakrsne kontaminacije i pogrešaka.
NN 84/2006 • 4. Subjekti moraju kontrolirati proizvode na prisustvo zabranjenih tvari i ostalih zagađivača koji mogu ugroziti zdravlje ljudi i životinja, te provoditi kontrole za smanjivanje rizika.
NN 84/2006 • 5. Veterinarsko – zdravstveno neispravnu hranu i druge materijale koji sadrže povećane koncentraciju veterinarskih lijekova ili bilo kojeg drugog zagađivača, te tvari koje se iz drugih razloga ne mogu koristiti za proizvodnju hrane treba izdvojiti, te zbrinuti na propisan način.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 84/2006 • 6. Subjekti moraju osigurati djelotvoran sustav praćenja proizvoda.
NN 84/2006 • 1. Subjekti moraju pismeno odrediti kvalificiranu osobu odgovornu za kontrolu kakvoće.
NN 84/2006 • 2. Subjekti moraju organizirati osposobljen i opremljen laboratorij za kontrolu higijenske ispravnosti i kakvoće krmiva i proizvoda, te sukladnosti istih s deklaracijom. Ukoliko proizvođač nema vlastiti laboratorij, mora za kontrolu higijenske ispravnosti i kakvoće sirovina i proizvoda osigurati usluge ovlaštenog laboratorija za obavljanje laboratorijskih pretraga.
NN 84/2006 • 3. Subjekti moraju izraditi u pisanom obliku i primijeniti program unutarnje kontrole higijenske ispravnosti i kakvoće sirovina i proizvoda s težištem na kontroli kritičnih mjesta proizvodnog procesa (HACCP) do roka navedenog u članku 19. stavku 3. ovoga Pravilnika.
NN 84/2006 • 4. Uzorke svih krmiva i svake proizvodne serije proizvoda mora uzeti odgovorna osoba, u dovoljnoj količini, po unaprijed utvrđenom programu u skladu s propisima o hrani za životinje. Uzorci moraju biti zapakirani i označeni na način da se spriječi njihova zamjena i miješanje. Podaci moraju omogućiti identifikaciju i sljedivost svih sirovina i materijala za proizvodnju te proizvoda. Uzorke treba skladištiti u uvjetima koji onemogućavaju zamjenu, te promjene sastava i veterinarsko – zdravstvene ispravnosti. Kod proizvoda namijenjenih proizvodnji hrane za životinje koje ne proizvode hranu, i ne koriste se za proizvodnju hrane, moraju se čuvati samo uzorci gotovih proizvoda.
NN 84/2006 • 5. Uzorke treba čuvati do isteka roka valjanosti navedenog u deklaraciji.
NN 84/2006 • 1. Proizvode, krmiva i dodatke treba skladištiti odvojeno na način da ih je moguće lako identificirati, pratiti njihovu sljedivost i spriječiti zamjenu, kontaminaciju ili unakrsnu kontaminaciju s drugim sirovinama, proizvodima ili štetnim organizmima.
NN 84/2006 • 2. Proizvode i sirovine treba pakirati u primjerenu ambalažu i skladištiti u takvim prostorima koji su predviđeni, prilagođeni i održavani da zadovoljavaju načela dobre skladišne prakse.
NN 84/2006 • 3. Skladišni prostori moraju biti zatvoreni i dostupni samo osobama koje imaju dozvolu proizvođača ili odgovorne osobe.
NN 84/2006 • 4. Ambalažu, kontejnere i opremu koja se koristi za prijevoz, skladištenje, prijenos i vaganje treba držati čistom, a ostatke detergenata i dezinficijensa na njihovoj površini održavati na najmanjoj mogućoj mjeri.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 115/07, Broj 19/00,
Broj 47/93, Broj 16/92,
Broj 87/96, Broj 38/08
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE