PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-06-73-2426 NN 73/2008

• (3) Informativna ploča iz stavka 1. ovoga članka sadrži podatke iz profila mora za kupanje i postavlja se najkasnije do 1. svibnja 2010. godine.


Stranica 2008-06-73-2426 NN 73/2008

• Prilozi I., II., III. i IV., te obrasci UMK i PMK s odgovarajućim sadržajem tiskani su uz ovu Uredbu i njezin su sastavni dio.


Stranica 2008-06-73-2426 NN 73/2008

• Stupanjem na snagu ove Uredbe prestaje važiti Uredba o standardima kakvoće mora na morskim plažama (»Narodne novine«, broj 33/96).


Stranica 2008-06-73-2426 NN 73/2008

• Ova Uredba objavljuje se u Narodnim novinama, a stupa na snagu 1. siječnja 2009. godine, osim odredbe članka 35. ove Uredbe, koja stupa na snagu danom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.


Internet NN 73/2008
• (1) Temeljeno na log10 normalnoj raspodjeli koncentracija mikrobioloških pokazatelja, vrijednosti pojedinih percentila dobivaju se na sljedeći način:

Internet stranice NN 73/2008
• izračunavaju se logaritmi (log10) svih bakterijskih koncentracija (u slučaju nultih vrijednosti koncentracija uzimaju se logaritamske vrijednosti koncentracija koje predstavljaju graničnu vrijednost detekcije korištene analitičke metode)

Internet stranice NN 73/2008 • izračunava se aritmetička sredina logaritmiranih vrijednosti koncentracija (µ)
Internet stranice NN 73/2008 • (2) Trenutačno djelovanje za pojedinačne uzorke, ukoliko broj crijevnih enterokoka prijeđe 300bik/100 mL, E.coli 500bik/100ml
Internet stranice NN 73/2008 • – u autoklavu u trajanju od najmanje 15 minuta na temperaturi od 121°C, ili
Internet stranice NN 73/2008 • – suhom sterilizacijom na temperaturi između 160°C i 170°C u trajanju od najmanje jednog sata, ili
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 73/2008 • – mogu se koristiti bočice za jednokratno uzorkovanje koje je proizvođač podvrgnuo sterilizaciji zračenjem
Informacije NN 73/2008 • Uzorkovanje se obavlja ručnim uzorkivačem sa sterilnom prozirnom bocom volumena najmanje 250 ml.
Poslovne stranice NN 73/2008 • Boce za uzorke moraju biti od prozirnog i neobojenog materijala (staklo, polietilen ili polipropilen).
Pregledi NN 73/2008 • U svrhu sprječavanja slučajne kontaminacije, osoba koja obavlja uzorkovanje mora koristiti aseptičnu tehniku kako bi se očuvala sterilnost boca za uzorke. Ako se postupak ispravno provodi, nema potrebe za dodatnom sterilnom opremom (poput sterilnih rukavica ili sterilnog ručnog uzorkivača).
Besplatno NN 73/2008 • Uzorci mora se od mjesta uzorkovanja do obrade u laboratoriju moraju zaštititi od djelovanja svjetla, posebice direktnog sunčevog zračenja, te čuvati u hladnjaku pri temperaturi od približno 4°C ± 3°C.
Glasnik NN 73/2008 • Vrijeme između uzorkovanja i analize mora biti što je moguće kraće. Preporučuje se da se uzorci analiziraju istog dana kada su uzeti. U iznimnim slučajevima mogu biti analizirani u roku od najduže 24 sata. U međuvremenu moraju biti pohranjeni na tamnom mjestu i na temperaturi od 4°C ± 3°C.
Propis NN 73/2008 • Kiša dan prije uzorkovanja (KPU) i na dan uzorkovanja (KDU): odsutna (O), umjerena (U), jaka (J);
Propis NN 73/2008 • Mikrobiološki parametri: crijevni enterokoki (CE) i Escherichia coli (E. coli)
Propis NN 73/2008 • Razvrstavanje mora za kupanjeUčestalost obnavljanja profila mora za kupanje (prema Prilogu I. tablici 2)
Propis NN 73/2008 • samo u slučaju ako se razvrstano mora promijeni u »dobro«, »zadovoljavajuće« ili »nezadovoljavajuće«
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 123/99, Broj 100/05, Broj 34/00, Broj 10/92, Broj 42/99, Broj 100/07


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled