PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 5. Čvarci namijenjeni prehrani ljudi moraju se skladištiti u skladu sa sljedećim zahtjevima glede temperature:


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• (a) Ako su čvarci topljeni pri temperaturi od najviše 70°C, moraju se skladištiti:


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• – na temperaturi ne većoj od 7°C u razdoblju od najviše 24 sata; ili


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• (b) Ako su čvarci topljeni pri temperaturi većoj od 70°C i ako im je udio vode 10 % (m/m) ili veći, moraju se skladištiti:


Internet NN 99/2007
• – na temperaturi ne većoj od 7°C u razdoblju od najviše 48 sati ili pri drugim kombinacijama vremena i temperature sa jednakovrijednim učinkom; ili

Internet stranice NN 99/2007
• (c) Ako su čvarci topljeni pri temperaturi većoj od 70°C i ako im je udio vode manji od 10 % (m/m), nema posebnih zahtjeva.

Internet stranice NN 99/2007 • Subjekti u poslovanju s hranom koji obrađuju želuce, mjehure i crijeva moraju osigurati ispunjavanje sljedećih zahtjeva:
Internet stranice NN 99/2007 • 1. Životinjska crijeva, mjehuri i želuci smiju se staviti na tržište jedino ako:
Internet stranice NN 99/2007 • (a) potječu od životinja koje su zaklane u klaonici i za koje je ante i post mortem pregledom utvrđeno da su prikladne za prehranu ljudi;
Internet stranice NN 99/2007 • (c) se poslije obrade iz podtočke (b) ove točke poduzmu učinkovite mjere za sprečavanje naknadne kontaminacije.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 99/2007 • 2. Obrađeni želuci, mjehuri i crijeva, koji se ne mogu čuvati na temperaturi okoline, moraju se, do otpreme, skladištiti ohlađeni u prostoru koji je za to namijenjen. Proizvodi koji nisu soljeni ili sušeni moraju se čuvati na temperaturi od najviše 3°C.
Informacije NN 99/2007 • 1. Subjekti u poslovanju s hranom koji proizvode želatinu moraju osigurati ispunjavanje uvjeta utvrđenih u ovom Odjeljku.
Poslovne stranice NN 99/2007 • 2. U smislu ovog odjeljka, »štavljenje« znači očvršćivanje kože biljnim štavilima, kromnim solima ili drugim tvarima kao što su aluminijeve soli, soli željeza, silicijeve soli, aldehidi i kinoni ili druga sintetička štavila.
Pregledi NN 99/2007 • 1. Za proizvodnju želatine namijenjene uporabi u hrani, smiju se upotrebljavati sljedeće sirovine:
Besplatno NN 99/2007 • 2. Zabranjena je uporaba kože koja je podvrgnuta bilo kojem postupku štavljenja, bez obzira je li taj proces završen.
Glasnik NN 99/2007 • 3. Sirovine koje su nabrojene u točki 1.(a) do (e) ovoga Poglavlja moraju potjecati od životinja koje su zaklane u klaonici i za čije je trupove ante i post mortem pregledom utvrđeno da su prikladni za prehranu ljudi ili, ako se radi o koži slobodno živuće divljači, od životinja za koje je utvrđeno da su prikladne za prehranu ljudi.
Propis NN 99/2007 • 4. Sirovine moraju potjecati iz objekata koji su registrirani ili odobreni u skladu s odredbama Pravilnika o higijeni hrane ili u skladu s ovim Pravilnikom.
Propis NN 99/2007 • 5. Sabirni centri i štavionice smiju također isporučivati sirovine za proizvodnju želatine namijenjene prehrani ljudi ako im nadležno tijelo to posebno odobri i ako ispunjavaju sljedeće zahtjeve:
Propis NN 99/2007 • (a) moraju raspolagati skladištima s čvrstim podom i glatkim zidovima koji se lako čiste i dezinficiraju i koji su, prema potrebi, opremljeni opremom za hlađenje.
Propis NN 99/2007 • (b) skladišta se moraju održavati u zadovoljavajuće čistom i dobrom stanju tako da ne budu izvor kontaminacije sirovina.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 112/04, Broj 48/92, Broj 156/08, Broj 42/09, Broj 112/04, Broj 132/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled