PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-04-49-1637 NN 49/2008

• (5) U slučaju iz stavka 4. ovog članka ugostitelj odnosno tvrtka najmoprimatelj ili zakupac u prostoru ugostiteljskog sadržaja za pripremu i usluživanje hrane, pića i napitaka mora sukladno zakonu ustrojiti ugostiteljski objekt odgovarajuće vrste. Taj ugostiteljski objekt mora ispunjavati uvjete za vrstu u koju je razvrstan po posebnom propisu i na odgovarajući način: kvalitetom usluga, uređenja i održavanja mora ispunjavati uvjete sukladno vrsti ugostiteljskog objekta u čijoj se funkcionalnoj cjelini nalazi. Iznimno, taj ugostiteljski objekt ne mora imati zasebne sanitarije za goste, već se dostatnima smatraju sanitarije uz ugostiteljske i ostale sadržaje ugostiteljskog objekta ako se nalaze u neposrednoj blizini.


Stranica 2008-04-49-1637 NN 49/2008

• Uvjeti uređenja, opreme, uređaja i održavanja, te sadržaj i kvaliteta usluga ugostiteljskih objekata iz članka 36. stavka 5. ovog Pravilnika podliježu provjeri u postupku razvrstavanja ugostiteljskog objekta, bez obzira tko njima posluje. Provjera će se obaviti na odgovarajući način: utvrđivanjem činjeničnog stanja sukladno ovom Pravilniku i propisima koji se primjenjuju na ugostiteljske objekte.


Stranica 2008-04-49-1637 NN 49/2008

• (1) U ugostiteljskom objektu usluživanje gostiju hranom, pićem i napicima obavlja se u blagovaonici ili drugoj prostoriji ili prostoru za usluživanje.


Stranica 2008-04-49-1637 NN 49/2008

• (2) Blagovaonica je prostorija koja služi za blagovanje, a opremljena je namještajem prikladnim za blagovanje.


Internet NN 49/2008
• (3) Prostorija za usluživanje je prostorija koja služi za usluživanje drugih ugostiteljskih usluga u jednom dijelu, a u drugom dijelu te prostorije mogu se naočigled gostiju pripremati jednostavnija topla i/ili hladna jela i napici.

Internet stranice NN 49/2008
• (4) Prostorija za usluživanje u jednom dijelu može imati namještaj prikladan za blagovanje, a u drugom dijelu točionik koji može sadržavati prostor za pripremanje ili usluživanje jela, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.

Internet stranice NN 49/2008 • (5) Ako se u prostoriji za usluživanje u okviru točionika obavlja pripremanje jela, prostor za pripremanje mora biti opremljen opremom sukladno složenosti jela koja se pripremaju. U prostoriji za usluživanje ne može se obavljati čišćenje i obrada namirnica.
Internet stranice NN 49/2008 • (6) Iznimno od odredbe stavka 3. ovoga članka, u objektima koji posluju ljeti, a nemaju prostoriju za usluživanje, prostorijom za usluživanje smatra se i natkriven prostor na otvorenom.
Internet stranice NN 49/2008 • (7) Prostor za usluživanje na otvorenom može biti dio prostora: plaže, vrta, terase, i sl., u kojem se uslužuju gosti, a u drugom dijelu tog prostora mogu se na očigled gostiju pripremati jela. Na prostor za usluživanje na otvorenom odgovarajuće se primjenjuju odredbe stavka 4. i 5. ovoga članka.
Internet stranice NN 49/2008 • (1) Blagovaonica i prostorija za usluživanje gostiju moraju imati prirodnu ili umjetnu ventilaciju i dobro osvjetljenje.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 49/2008 • (2) Blagovaonica i prostorija za usluživanje gostiju moraju imati dovoljan broj vješalica za odlaganje odjevnih predmeta gostiju prema broju konzumnih mjesta. Ako postoji garderoba smještena izvan tih prostorija mora biti odgovarajuće čuvana ili u njoj istaknuta obavijest gostima da se stvari odložene u garderobi ne čuvaju.
Informacije NN 49/2008 • (1) Kuhinju mora imati svaki objekt u kojem se gostima priprema hrana i pružaju usluge prehrane iako se pruža samo usluga doručka.
Poslovne stranice NN 49/2008 • (2) Kuhinja je funkcionalna cjelina u kojoj su sve prostorije i prostori povezani na način da osoblje ne prolazi prostorijama i prostorima namijenjenim gostima. Tehnološki proces pripreme hrane mora se odvijati u zatvorenom krugu unutar funkcionalne cjeline kuhinje.
Pregledi NN 49/2008 • (3) Kuhinja iz stavka 1. ovog članka kapacitetom mora odgovarati potrebama ponude, odnosno asortimana jela, pića i napitaka te uobičajenom broju konzumenata u objektu.
Besplatno NN 49/2008 • (4) Kuhinja mora imati prostore, opremu, uređaje i pravila postupanja sukladno Prilogu IX. točki 10. ovog Pravilnika.
Glasnik NN 49/2008 • (5) Iznimno od odredbi stavka 4. ovoga članka, u objektu u kojem se samo dogotovljavaju (samo termički obrađuju) već pripremljena jela kuhinja ne mora imati prostore i uređaje za čišćenje i obradu namirnica (namirnice za dogotavljanje jela dostavljaju se kao proizvodi drugih proizvođača ili iz centralne pripremnice namirnica koja to obavlja za više objekata).
Propis NN 49/2008 • (6) Iznimno od odredbi stavka 4. ovog članka, objekt u kojem ugostitelj priprema i uslužuje hladna i topla jela s jednostavnijom pripremom (roštilj, ražanj, peka, ploča i sl.), ili ne pruža usluge prehrane, već pruža usluge korištenja prostorija i/ili prostora za pripremu hladnih i toplih jela s jednostavnijom pripremom (roštilj, ražanj, ploča, peka i sl.) u kojima gosti sami na svoj način i na svoju odgovornost pripremaju jela, ne mora ispunjavati propisane uvjete za kuhinju, nego za točionik iz članka 44. ovog Pravilnika.
Propis NN 49/2008 • U kuhinji mora biti besprijekoran red i čistoća, a otpaci se moraju redovito odstranjivati.
Propis NN 49/2008 • 3.5.4. Centralna pripremnica namirnica – prostorija za obradu namirnica za više ugostiteljskih objekata kojima posluje jedan ugostitelj
Propis NN 49/2008 • (1) Ugostitelj koji posluje s više ugostiteljskih objekata u kojima se pružaju usluge prehrane, može pripremu i obradu namirnica za pripremanje jela u tim ugostiteljskim objektima organizirati na jednom mjestu – u centralnoj pripremnici namirnica.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 101/02, Broj 150/08, Broj 44/09, Broj 78/06, Broj 156/09, Broj 66/96


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled