PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-10-99-2946 NN 99/2007

• (b) imati posebnu prostoriju za pražnjenje i čišćenje želudaca i crijeva, osim ako u pojedinačnim slučajevima nadležno tijelo odobri vremensku odvojenost ovih poslova unutar pojedine klaonice.


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• (c) osigurati prostornu ili vremensku odvojenost sljedećih poslova:


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• – kod svinja: šurenje, skidanje čekinja, struganje i opaljivanje;


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• – pripremanje i čišćenje drugih jestivih nusproizvoda, naročito rukovanje glavama s kojih je skinuta koža ako se to ne obavlja na liniji klanja;


Internet NN 99/2007
• (d) imati opremu koja sprečava dodir mesa s podovima, zidovima, instalacijama i konstrukcijama; i

Internet stranice NN 99/2007
• (e) imati linije klanja izvedene tako da (kada su u funkciji) omogućuju neprekidan tijek procesa klanja i sprečavaju kros-kontaminaciju između različitih dijelova linije klanja. Ukoliko u istom prostoru postoji više od jedne linije klanja, moraju biti tako odvojene da se spriječi kros-kontaminacija.

Internet stranice NN 99/2007 • 3. Klaonice moraju imati opremu opskrbljenu vrućom vodom od najmanje 82° C za dezinfekciju pribora ili alternativni sustav s istim učinkom
Internet stranice NN 99/2007 • 4. Oprema za pranje ruku osoblja koje rukuje nepakiranim mesom mora imati slavine koje sprečavaju širenje kontaminacije.
Internet stranice NN 99/2007 • 5. Klaonice moraju raspolagati prostorom i opremom, koji se može zaključati, za hladno skladištenje zadržanog mesa te odvojeni prostor i opremu, koji se može zaključati, za skladištenje mesa koje je proglašeno neprikladnim za prehranu ljudi.
Internet stranice NN 99/2007 • 6. Klaonice moraju raspolagati odvojenim prostorom s odgovarajućom opremom za čišćenje, pranje i dezinfekciju sredstava za prijevoz životinja. Iznimno, klaonice ne moraju raspolagati ovim prostorima ako to dopusti nadležno tijelo te ako u blizini postoje za to službeno odobreni objekti.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 99/2007 • 7. Klaonice moraju raspolagati prostorom i opremom koji se može zaključati i koji se upotrebljavaju isključivo za klanje bolesnih i na oboljenje sumnjivih životinja. To nije nužno ako se klanje tih životinja obavlja u drugom objektu koje je u tu svrhu odobrilo nadležno tijelo, ili ako se ono obavlja na kraju redovnog klanja.
Informacije NN 99/2007 • 8. Ako se u klaonici skladišti gnoj ili sadržaj probavnog trakta, za tu se svrhu mora osigurati poseban prostor ili mjesto.
Poslovne stranice NN 99/2007 • 9. Klaonice moraju raspolagati odgovarajuće opremljenim prostorom, koji se može zaključati, isključivo za potrebe veterinarske službe.
Pregledi NN 99/2007 • Subjekti u poslovanju s hranom moraju osigurati da objekti za rasijecanje mesa domaćih papkara i kopitara:
Besplatno NN 99/2007 • 1. budu izgrađeni tako da se spriječi kontaminacija mesa, osobito:
Glasnik NN 99/2007 • (b) osiguravajući odvojenost različitih proizvodnih serija i linija;
Propis NN 99/2007 • 2. raspolažu prostorijama za odvojeno skladištenje pakiranog i nepakiranog mesa, osim ako se skladište u različito vrijeme ili na takav način da materijal za pakiranje i način skladištenja ne mogu biti izvor kontaminacije mesa;
Propis NN 99/2007 • 3. raspolažu prostorijama za rasijecanje opremljenim na način koji osigurava ispunjavanje zahtjeva utvrđenih u poglavlju V. ovoga Priloga;
Propis NN 99/2007 • 4. raspolažu opremom za pranje ruku osoblja koje rukuje nepakiranim mesom, čije su slavine takve da sprečavaju kontaminaciju; i
Propis NN 99/2007 • 5. raspolažu opremom opskrbljenom vrućom vodom od najmanje 82° C za dezinfekciju pribora ili alternativni sustav s istim učinkom
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 90/04, Broj 69/05, Broj 175/03, Broj 9/07, Broj 110/08, Broj 42/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled