PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-10-114-3322 NN 114/2008

• – bez zalijepljene kore (zalijepljena kora ukupno ne smije prekrivati više od 5% cjelokupne površine ljuske).


Stranica 2008-10-114-3322 NN 114/2008

• (2) U svim klasama, uz posebne odredbe i dopuštena odstupanja koja su određena za svaku klasu pojedinačno, jezgra lješnjaka mora biti:


Stranica 2008-10-114-3322 NN 114/2008

• – neoštećena; sitno površinsko oštećenje ne smatra se nedostatkom,


Stranica 2008-10-114-3322 NN 114/2008

• – zdrava; isključen je proizvod zahvaćen truljenjem ili propadanjem koji ga čini neprikladnim za potrošnju,


Internet NN 114/2008
• – dovoljno razvijena, pri čemu se isključuje zakržljali plod,

Internet stranice NN 114/2008
• – bez živih ili mrtvih insekata u bilo kojoj fazi razvijenosti,

Internet stranice NN 114/2008 • – bez mrlja (uključujući crnu boju) ili kvarenja koje je čini neprikladnom za potrošnju 18.
Internet stranice NN 114/2008 • (3) Lješnjaci u ljusci moraju se brati kada dostignu zadovoljavajuću zrelost.
Internet stranice NN 114/2008 • (6) Sadržaj vlage u lješnjacima u ljusci ne bi trebao prelaziti 12% za cijeli lješnjak, odnosno 7% za jezgru
Internet stranice NN 114/2008 • (7) Sadržaj vlage lješnjaka određuje se pomoću metoda prikazanih u Dodatku 5. ovoga Pravilnika.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 114/2008 • Radi stavljanja na tržište, lješnjaci u ljusci se po kakvoći razvrstavaju u tri klase:
Informacije NN 114/2008 • (1) Lješnjaci u ljusci Ekstra klase moraju biti vrhunske kakvoće, tipični za sortu i/ili komercijalni tip
Poslovne stranice NN 114/2008 • (2) Moraju biti bez nedostataka uz izuzetak neznatnih površinskih oštećenja, pod uvjetom da ona ne utječu na opći izgled proizvoda, kakvoću, očuvanje kakvoće i izgled u pakiranju.
Pregledi NN 114/2008 • (1) Lješnjaci u ljusci Klase I moraju biti dobre kakvoće, tipični za sortu i/ili komercijalni tip.
Besplatno NN 114/2008 • (1) Klasa II uključuje lješnjake u ljusci koje ne udovoljavaju zahtjevima za Klasu I, ali udovoljavaju minimalnim zahtjevima kakvoće propisanim člankom 163. ovoga Pravilnika.
Glasnik NN 114/2008 • (2) Dopušteni su manji nedostaci pod uvjetom da lješnjaci u ljusci zadrže svoje bitne karakteristike koje se odnose na kakvoću, očuvanje kakvoće i izgled u pakiranju.
Propis NN 114/2008 • Veličina ili analitički pregled određeni su prema najvećem promjeru na središnjem dijelu ploda. Izražavaju se ili kao raspon određen najvećom i najmanjom veličinom (određivanje veličina) ili navođenjem najmanje veličine nakon koje slijede riječi ‘i više’, odnosno navođenjem najveće veličine nakon koje slijede riječi ‘i manje’ (analitički pregled). Određivanje veličine obavezno je za proizvode Ekstra klase i Klase I, a nije obavezno za proizvode Klase II.
Propis NN 114/2008 • a Osim ove tablice za određivanje veličine, bilo koja veličina uključujući veće veličine može se koristiti uz neobavezne nazive veličina, pod uvjetom da se veličina ili analitički pregled u milimetrima također navodi u oznaci.
Propis NN 114/2008 • Samo lješnjaci u ljusci promjera jednakog ili većeg od 16 mm mogu se uključiti u Ekstra klasu, dok se u Klasu I mogu uključiti samo oni čiji je promjer jednak ili veći od 14 mm. Kod proizvoda koji se krajnjem potrošaču prezentiraju pod oznakom ‘analitički pregledano’, veličina ‘i manje’ nije dopuštena.
Propis NN 114/2008 • Odstupanje u pogledu kakvoće i veličine dopušteno je u svakom pakiranju proizvoda koji ne udovoljavaju zahtjevima navedene klase sukladno člancima 170. i 172. ovoga Pravilnika.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 119/99, Broj 38/90, Broj 176/03, Broj 98/97, Broj 47/08, Broj 130/07


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled