PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-10-99-2948 NN 99/2007

• (d) određivanje i provedba učinkovitih postupaka sustavnog praćenja kritičnih kontrolnih točaka;


Stranica 2007-10-99-2948 NN 99/2007

• (e) određivanje korektivnih mjera koje se poduzimaju ako sustav praćenja utvrdi da kritična kontrolna točka nije pod nadzorom;


Stranica 2007-10-99-2948 NN 99/2007

• (f) određivanje postupaka koji se redovito poduzimaju kako bi se provjerila učinkovitost mjera navedenih u točkama (a) do (e) ovoga stavka;


Stranica 2007-10-99-2948 NN 99/2007

• (g) uspostava i vođenje dokumentacija i evidencija primjerenih vrsti i veličini subjekta u poslovanju s hranom koje će dokazivati učinkovitu primjenu mjera navedenih u točkama (a) do (f) ovoga stavka.


Internet NN 99/2007
• Kod svake promjene proizvoda, procesa ili bilo koje njegove faze, subjekti u poslovanju s hranom preispituju postupak i u njega unose potrebne izmjene.

Internet stranice NN 99/2007
• 3) Stavak 1. ovoga članka primjenjuje se jedino na subjekte u poslovanju s hranom koji obavljaju bilo koju fazu proizvodnje, prerade i distribucije hrane poslije primarne proizvodnje i pripadajuće djelatnosti koje su navedene u Prilogu I. ovoga Pravilnika.

Internet stranice NN 99/2007 • 4) Subjekti u poslovanju s hranom u skladu s odredbama posebnog propisa:
Internet stranice NN 99/2007 • (a) dostavljaju nadležnome tijelu odnosno ministarstvu nadležnom za zdravstvo u skladu s nadležnostima propisanim Zakonom o hrani, na način na koji to ono od njih zahtijeva, dokaze o svojoj usklađenosti sa stavkom 1. ovoga članka, uzimajući u obzir vrstu i veličinu subjekta u poslovanju s hranom;
Internet stranice NN 99/2007 • (b) osiguravaju da svi dokumenti koji opisuju postupke uspostavljene u skladu s ovim člankom budu u svakom trenutku ažurirani;
Internet stranice NN 99/2007 • (c) čuvaju sve ostale dokumente i evidencije tijekom odgovarajućeg razdoblja.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 99/2007 • 1) Subjekti u poslovanju s hranom surađuju s nadležnim tijelom odnosno ministarstvom nadležnim za zdravstvo u skladu s nadležnostima propisanim Zakonom o hrani te posebnim propisima.
Informacije NN 99/2007 • - obavijestiti tijelo iz stavka 1. ovog članka, na način na koji to tijelo traži, o svakom objektu koji je pod njegovim nadzorom, a u kojem se obavlja bilo koja faza proizvodnje, prerade i distribucije hrane, kako bi se svaki takav objekt registrirao;
Poslovne stranice NN 99/2007 • - stalno obavještavati tijelo iz stavka 1. ovog članka o najnovijim podacima o objektima, uključujući svaku značajnu promjenu djelatnosti i svako zatvaranje postojećega objekta.
Pregledi NN 99/2007 • 3) Subjekti u poslovanju s hranom moraju osigurati da objekti budu odobreni od nadležnoga tijela nakon najmanje jednog pregleda na licu mjesta, ako se navedeno odobrenje zahtijeva:
Besplatno NN 99/2007 • 4) Nadležno tijelo obavještava Europsku komisiju i države članice EU o zahtjevima za odobrenje objekata u skladu s propisima iz stavka 3. ovoga članka.
Glasnik NN 99/2007 • Nadležno tijelo potiče izradu nacionalnih vodiča za dobru higijensku praksu i primjenu načela HACCP-a u skladu s odredbama članka 8. ovoga Pravilnika. Potiče se distribucija i primjena kako nacionalnih tako i vodiča Europske zajednice, koje subjekti u poslovanju s hranom dobrovoljno primjenjuju.
Propis NN 99/2007 • 1) Nacionalne vodiče za dobru praksu izrađuju i distribuiraju predstavnici subjekata u poslovanju s hranom:
Propis NN 99/2007 • (a) savjetujući se s predstavnicima zainteresiranih strana na čije bi interese to moglo značajno utjecati, kao što su nadležno tijelo i udruge potrošača;
Propis NN 99/2007 • (b) uvažavajući odgovarajuća pravila prakse Codex Alimentariusa; i
Propis NN 99/2007 • (c) ako se odnose na primarnu proizvodnju i pripadajuće djelatnosti koje su navedene u Prilogu I. ovoga Pravilnika, uzimajući u obzir preporuke navedene u Dijelu B Priloga I. ovoga Pravilnika.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 24/09, Broj 49/05, Broj 124/04, Broj 118/03, Broj 104/05, Broj 86/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled