PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-06-75-1810 NN 75/2009

• – države u kojima su rođene i tovljene životinje koje čine skupinu na način: »Rođeno i tovljeno u (nazivi država gdje su životinje rođene, uzgojene i tovljene)«,


Stranica 2009-06-75-1810 NN 75/2009

• (2) Iznimno od alineje 3. ovoga članka ako su sve životinje unutar skupine rođene, tovljene i zaklane u istoj državi, subjekti u poslovanju s hranom mogu obreske označavati na način: »Država podrijetla: (naziv države u kojoj su životinje rođene, uzgajane, tovljene i zaklane)«.


Stranica 2009-06-75-1810 NN 75/2009

• Za goveđe meso dobiveno od životinja koje su tovljene 30 dana ili manje u državi rođenja ili u državi u kojoj je životinja zaklana, nije obavezno navesti te države kao države u kojim je životinja tovljena, pod uvjetom da su ta grla tovljena u drugoj državi u razdoblju dužem od 30 dana.


Stranica 2009-06-75-1810 NN 75/2009

• Iznimno od članka 5. stavka 3. alineja b i c ovoga Pravilnika subjekti u poslovanju s hranom koji koriste mogućnosti koje su navedene u članku 4. stavak 3. ovoga Pravilnika trebaju pri označavanju zapakiranog rasječenog mesa osim oznaka iz članka 5. stavka 3. alineja d, e i f navesti:


Internet NN 75/2009
• a) državu klanja životinje i odobreni broj klaonice, odnosno klaonica u kojima su zaklane životinje koje formiraju jedan lot na način: »Životinje iz lota zaklane u: (naziv države klanja) (odobreni broj/ brojevi klaonica)«,

Internet stranice NN 75/2009
• b) država u kojoj su trupovi rasječeni i odobreni broj objekta odnosno objekata za rasijecanje gdje su trupovi rasječeni na način: »Rasječeno meso u lotu (naziv države u kojoj je meso rasječeno) (odobreni broj/brojevi objekata za rasijecanje)«.

Internet stranice NN 75/2009 • (1) Subjekti u poslovanju s hranom trebaju osigurati da formiranje lota od svih nezapakiranih komada mesa koji su u isto vrijeme ponuđeni na prodajnom mjestu krajnjem potrošaču bude u skladu s člankom 4. stavkom 2. ovoga Pravilnika.
Internet stranice NN 75/2009 • (2) Iznimno od članka 5. stavka. 3. alineja b i c na mjestu prodaje krajnjem potrošaču subjekti u poslovanju s hranom moraju označiti sve nezapakirano rasječeno meso ponuđeno na prodaju nazivom države u kojoj su životinje od kojih meso potječe rođene, tovljene i zaklane, iza čega slijedi naziv države u kojoj su trupovi rasječeni.
Internet stranice NN 75/2009 • (3) Meso životinja rođenih i/ili tovljenih i/ili zaklanih u različitim državama koje se nudi na prodaju treba jasno odvojiti jedno od drugoga. Na prodajnom mjestu ovi podaci trebaju biti navedeni tako da krajnji potrošač može lako razlikovati meso različitog podrijetla.
Internet stranice NN 75/2009 • (4) Subjekti u poslovanju s hranom koji svaki dan na prodaju nude nezapakirano rasječeno meso trebaju evidentirati, zajedno s datumom, odobreni broj klaonica u kojima su životinje zaklane i rasjekaone u kojima su rasječene. Takve podatke subjekt daje potrošaču na njegov zahtjev.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 75/2009 • (5) Iznimno od odredbi članka 4. stavka 2. alineja b veličina lota kod nezapakiranog rasječenog mesa koje se nudi na prodajnom mjestu može premašiti proizvodnju jednog dana ako su ispunjeni uvjeti iz stavka 2. ovoga članka.
Informacije NN 75/2009 • Uvezeno goveđe meso za koje nisu dostupni svi podaci propisani člankom 5. ovoga Pravilnika treba biti označeno na način: »Podrijetlo: nije – HR« i »Zaklano u: (naziv države)«.
Poslovne stranice NN 75/2009 • (1) Subjekti u poslovanju s hranom mogu dodatno označavati goveđe meso ako su za to dobili odobrenje.
Pregledi NN 75/2009 • (2) Odobrenje iz stavka 1. ovoga članka izdat će nadležno tijelo na temelju podnesenog zahtjeva i priložene specifikacije za dobrovoljno označavanje goveđeg mesa.
Besplatno NN 75/2009 • (1) Pri podnošenju zahtjeva za odobrenje iz članka 12. ovoga Pravilnika subjekti u poslovanju s hranom moraju u specifikaciji za dobrovoljno označavanje goveđeg mesa navesti:
Glasnik NN 75/2009 • b) mjere koje će se poduzeti radi osiguranja točnosti podataka,
Propis NN 75/2009 • c) sustav nadzora koji će se provoditi u svim fazama proizvodnje i prodaje, goveđeg mesa, uključujući sustav nadzora koje će provoditi neovisno tijelo ovlašteno od nadležnog tijela i izabranog od subjekta u poslovanju s hranom.
Propis NN 75/2009 • (2) Kada nadležno tijelo odobri predloženu specifikaciju, subjekt u poslovanju s hranom ima pravo označiti goveđe meso, pod uvjetom da oznaka sadrži njihov naziv ili logotip.
Propis NN 75/2009 • (3) Ukoliko u roku od 60 dana od dana podnošenja zahtjeva za odobrenje nadležno tijelo ne izda ili ne odbije zahtjev, te u istom roku ne zatraži dopunu zahtjeva, smatrat će se da je odobrilo specifikaciju i izdalo ovlaštenje za dodatno označavanje goveđeg mesa.
Propis NN 75/2009 • (4) Iznimno od odredbi stavaka 1., 2. i 3. ovoga članka nadležno tijelo može skratiti postupak izdavanja odobrenja na 14 dana u slučaju kada se radi o malim pakiranjima namijenjenim maloprodaji ili kod primarne obrade za individualna pakiranja koja su označena prema odobrenoj specifikaciji i stavljena na tržište treće zemlje s dokazom da nisu na prvotnu oznaku naknadno dodani podaci.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 57/07, Broj 29/06, Broj 51/91, Broj 42/09, Broj 37/95, Broj 108/95


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled