PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-01-2-16 NN 2/2005

• HPTLC (engl. high performance thin layer chromatography) tankoslojna kromatografija visoke djelotvornosti (učinkovitosti)


Stranica 2005-01-2-16 NN 2/2005

• HRMS (engl. high resolution mass spectrometry) spektrometrija masa visoke razlučivosti


Stranica 2005-01-2-16 NN 2/2005

• ICP-AES (engl. inductively coupled plasma-mass spectrometry) atomska emisijska spektrometrija s induktivno spregnutom plazmom


Stranica 2005-01-2-16 NN 2/2005

• ICP-MS (engl. inductively coupled plasma-atomic emission spectrometry) spektrometrija masa s induktivno spregnutom plazmom


Internet NN 2/2005
• LR(MS) (engl. low resolution (mass spectrometry) (masena spektrometrija) niske razlučivosti

Internet stranice NN 2/2005
• MRPL (engl. Minimum required performance limit) najmanja zahtjevana granica učinkovitosti izvedbe metode

Internet stranice NN 2/2005 • RSDL (engl. relative standard deviation of the laboratory) relativna standardna devijacija laboratorija
Internet stranice NN 2/2005 • SIM (engl. selected ion monitoring) praćenje odabranih iona
Internet stranice NN 2/2005 • TLC (engl. thin layer chromatography) tankoslojna kromatografija
Internet stranice NN 2/2005 • Na temelju članka 14., 16., 25., 29. i 31. Zakona o vinu (»Narodne novine«, br. 96/03) ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva donosi
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 2/2005 • Ovim Pravilnikom propisuju se uvjeti proizvodnje vina i drugih proizvoda od grožđa i vina, dopušteni postupci i sredstva u njihovoj proizvodnji, uvjeti i način dodavanja šećera ili koncentriranog mošta masulju, moštu ili mladom vinu u vrenju radi povećanja sadržaja alkohola u vinu, te uvjeti i način dodavanja mošta ili koncentriranog mošta vinu.
Informacije NN 2/2005 • U smislu ovog Pravilnika značenje pojmova proizvoda od grožđa je sljedeće:
Poslovne stranice NN 2/2005 • 2. »mošt« je tekući proizvod, proizveden odgovarajućim postupcima tiještenja i ocjeđivanja cijelog grožđa ili masulja, a sadrži minimalnu količinu šećera od 64° Oe;
Pregledi NN 2/2005 • 3. »mošt u vrenju« je proizvod dobiven vrenjem mošta, stvarne alkoholne jakosti veće od 1 vol.%, ali manje od tri petine ukupne volumne alkoholne jakosti;
Besplatno NN 2/2005 • 4. »konzervirani mošt« je mošt tretiran sumpornim dioksidom ili drugim dopuštenim kemijskim sredstvima i postupcima (hlađenje, filtracija i dr.), koji sprječavaju početak alkoholnog vrenja;
Glasnik NN 2/2005 • – dobiven djelomičnom dehidracijom mošta koja je provedena dopuštenim postupkom različitim od djelovanja topline, pri čemu je stupanj koncentriranosti pri 20°C mjereno refraktometrom najmanje 50,9 %,
Propis NN 2/2005 • – dobiven isključivo od sorata vinove loze sukladno članku 2. Zakona o vinu,
Propis NN 2/2005 • – dobiven iz mošta koji sadrži najmanju volumnu alkoholnu jakost propisanu za vinogradarsku zonu u kojoj je grožđe ubrano;
Propis NN 2/2005 • 6. »alkoholizirani mošt« je mošt kojem se dodatkom alkohola sprječava početak vrenja, a koji ima stvarnu alkoholnu jakost od 12 vol % do 15 vol %, pri čemu je alkohol vinskog podrijetla, alkoholne jakosti od 52 vol % do 95 vol %;
Propis NN 2/2005 • 7. »rektificirani koncentrirani mošt« je tekući nekaramelizirani mošt koji:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 109/07, Broj 85/01, Broj 6/97, Broj 184/04, Broj 83/09, Broj 56/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled