PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-07-75-2489 NN 75/2008

• Izmjeriti temperaturu tijesta. Ako je temperatura izvan raspona od 26°C do 28°C, izvaditi tijesto i miješati novo nakon izjednačavanja temperature svih sastojaka.


Stranica 2008-07-75-2489 NN 75/2008

• Zabilježiti svojstva tijesta koristeći jedne od sljedećih izraza:


Stranica 2008-07-75-2489 NN 75/2008

• Da bi se smatralo neljepljivo i obradivo na kraju miješanja, tijesto mora biti u obliku ujednačene mase koja je čvrsto priljubljena uz stjenke posude i vreteno mjesilice. Trebalo bi biti moguće pokupiti tijesto rukom i maknuti ga iz posude za miješanje jednom kretnjom, bez zamjetnog gubitka.


Stranica 2008-07-75-2489 NN 75/2008

• Izvagati, s preciznošću od 2 g, tri dijela tijesta, prema sljedećoj formuli:


Internet NN 75/2008
• Odmah oblikovati komade tijesta u kugle, tijekom 15 sekundi, u uređaju za okruglo oblikovanje (5.10.). Staviti ih 30 ± 2 minute na kvadratne plastične plohe (5.9.), pokriti plastičnim kutijama (5.8.) u komori za fermentaciju (5.7.)

Internet stranice NN 75/2008
• Staviti dijelove tijesta na plastične plohe, pokrivene plastičnim kutijama, na uređaj za oblikovanje (5.10) i ponovno oblikovati svaki komad 15 sekundi. Ne micati pokrovnu kutijicu s dijela tijesta do neposredno prije okretanja. Ponovno zabilježiti svojstva tijesta, koristeći jedan od ovih izraza:

Internet stranice NN 75/2008 • Da bi se smatralo neljepljivo i obradivo, tijesto mora čvrsto prianjati, ili uopće ne, na strane komore, tako da se može slobodno rotirati oko sebe i oblikovati pravilnu kuglu tijekom rada stroja. Na kraju procesa oblikovanja, tijesto ne bi smjelo biti zalijepljeno na stranice komore za oblikovanje, kada se poklopac komore podigne.
Internet stranice NN 75/2008 • – obradiva svojstva tijesta na kraju miješenja i kod oblikovanja,
Internet stranice NN 75/2008 • 10.2. Formula za računanje količine tekućine za tijesto je zasnovana na sljedećim razmatranjima:
Internet stranice NN 75/2008 • Dodavanje x ml vode u ekvivalent od 300 g brašna sa 14% vlage daje traženu konzistenciju. Kao što je u testu pečenja korišten 1 kg brašna (sa 14% vlage), a x je baziran na 300 g brašna, za test pečenja, x je potrebno podijeliti sa tri i pomnožiti sa 10 g vode, tako da imamo 10 x/3 g.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 75/2008 • 10.3. Metoda nije direktno primjenjiva za pšenicu. Postupak koji mora biti praćen za obilježavanje pekarskih svojstava pšenice, je kao što slijedi:
Informacije NN 75/2008 • Očistiti pšenicu i odrediti sadržaj vlage očišćene pšenice. Ako je sadržaj vlage unutar raspona od 15,0 % do 16,0 %, ne treba dodatno sušiti pšenicu. Ako je sadržaj vlage izvan ovog raspona, treba prilagoditi sadržaj vlage na 15,5 ± 0,5%, najmanje tri sata prije mljevenja.
Poslovne stranice NN 75/2008 • Samljeti pšenicu u brašno koristeći Buehler laboratorijski mlin MLU 202 ili Brabender Quadrumat Senior mlin, ili sličnu opremu koja ima ista obilježja.
Pregledi NN 75/2008 • Izabrati postupak mljevenja da daje rezultat brašna za minimalno 72% ekstrakcije sa sadržajem pepela od 0,50 do 0,60 % na bazi suhe tvari.
Besplatno NN 75/2008 • Odrediti sadržaj pepela u brašnu prema Dodatku 1 u Propisu Komisije (EC) Br. 1501/95 (OJ L 147, 30.6.1995., str. 7) i sadržaj vlage prema ovom Propisu. Izračunati omjer ekstrakcije prema jednadžbi:
Glasnik NN 75/2008 • Bilješka: Informacije koje se tiču korištenih sastojaka i opreme izdane su u Document T 77/3000 od 31. ožujka 1977, iz Instituta voor Graan, Meel en Brood, TNO – Postbus 15, Wageningen, Nizozemska.
Propis NN 75/2008 • Korišten je samo dio uzorka da se odredi postotak zrnja koje je u potpunosti ili djelomično izgubilo svoju staklavost. Zrnje se reže koristeći Pohl rezač zrna ili ekvivalentni instrument.
Propis NN 75/2008 • (a) Određivanje je provedeno na uzorku od 100 g, poslije odvajanja bilo kakvih tvari osim onih koje su bazično žitarice nenarušene kvalitete.
Propis NN 75/2008 • (b) Raširiti uzorak na tacu i dobro ga rasporediti (homogenizirati).
Propis NN 75/2008 • (c) Umetnuti tanjur u rezač zrna i raširiti pregršt zrnja na rešetku. Čvrsto potapšati da se osigura da bude samo jedno zrno na svakoj rupi. Spustiti pokretnu sekciju da stavi zrno na mjesto i onda ga prerezati.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 79/09, Broj 16/04, Broj 12/07, Broj 22/93, Broj 53/94, Broj 176/03


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled