PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-01-6-280 NN 6/2007

• Luk i mrkvu kuhati u vodi dok se ne stvori kašica, zatim propasirati i naliti 6 litara vode, dodati začine i kuhati 1 – 2 sata. Nakon toga dodati pripremljenu ribu i kuhati još 15 minuta i na kraju dodati 1,5 dcl bijelog vina.


Stranica 2007-01-6-280 NN 6/2007

• KRUMPIROVA JUHA NA BARANJSKI NAČIN – na svinjskoj masti popirjati sitno nasjeckan luk, dodati češnjak, kockice krumpira, papricirati i nadoliti vodom u kojoj smo kuhali suho meso i kobasicu. Kad krumpir omekša, juha se zgusne mješavinom brašna, vrhnja, vina i octa. Razmućena jaja u tankom mlazu naliju se u juhu. Kuhanim rebrima odvoji se meso od kosti, izreže se na male kockice i zajedno s kolutićima kobasica dodaje juhi. Posipati s peršinom.


Stranica 2007-01-6-280 NN 6/2007

• U mljeveno meso dodati sitno sjeckani i prodinstani luk. Pola količine krušnih mrvica namočiti u 0,3 l slatkog vrhnja da smjesa bude žitka. Sve to dodati mesu, posoliti, popapriti i dobro izmiješati te sve još jednom dobro samljeti. Od smjese se rade kuglice veličine 60 g, razvaljaju se u oblik cigare i uvaljaju u krušne mrvice. Prže se kratko u dubokom ulju da valjušci u sredini budu sirovi. Pečeni valjušci slože se u posudu premazanu maslacem i zaliju smjesom slatkog i kiselog vrhnja. Odozgo se pospe s kriškama maslaca i peče u pečnici oko 20 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.


Stranica 2007-01-6-280 NN 6/2007

• (domaći mlinci s nadjevom od svježega kravljeg sira s hamburgerom i paprom)


Internet NN 6/2007
• Mlince pažljivo opariti u kipućoj vodi da se ne potrgaju te ih ohladiti i posušiti.

Internet stranice NN 6/2007
• Na masti ili ulju prepržiti usitnjeni hamburger, dodati ga protisnutom siru, posoliti, popapriti i sve pomiješati s kiselim vrhnjem tako da smjesa postane glatka. Cimplet u kojem će se peći mlinci premaže se maslacem i slaže se u njega jedan red mlinaca, jedan red nadjeva i to tako da se svaki red mlinaca poškropi uljem, a najgornji sloj pospe se s ribanim tvrdim sirom. Sve se prelije slatkim vrhnjem i zapeče u pećnici 40 min.

Internet stranice NN 6/2007 • BAĆIN PREVRT – (prevrt je stari naziv za palačinke, baća – naziv za suprugova brata)
Internet stranice NN 6/2007 • Slane palačinke napune se nadjevom od popirjanog luka, slanine, gljiva i pilećih jetrica, uz dodatak soli, papra i peršinova lista. Namirnice se režu na kockice oko 1 cm. Na preklopljenu palačinku stavi se mali vjenčić slanine i mala pečena rajčica.
Internet stranice NN 6/2007 • ČARUGINI REZANCI – široki domaći rezanci s umakom od mljevenog mesa. Meso se pirja na masti, luku, kockicama suhe slanine, češnjaku, papricira se, začini solju, paprom, vinom, vrhnjem i pireom od rajčica.
Internet stranice NN 6/2007 • Meso oprati, i po cijeloj dužini pisanice (filea) napraviti udubinu pa na nju slagati suhe šljive jednu do druge. Šljivama prethodno izvaditi koštice i na njihovo mjesto staviti maslac. Tako pripremljene pisanice posoliti, popapriti i popržiti ih na ulju, dodati preostale šljive narezane na sitne rezance pa dinstati na umjerenoj vatri podlijevajući vinom i vodom. Kada meso omekša, dodati kiselo i slatko vrhnje, a pred kraj šljivovicu. Pečenice narezati na komade, složiti ih na topli tanjur, preliti ih umakom i posipati nasjeckanim peršinom. Kao prilog poslužiti domaće rezance ili rižu.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 6/2007 • (jedno od najstarijih uzgajališta fazanske divljači u Europi jest u Zelendvoru pokraj Varaždina, a grofovska obitelj Drašković živjela je na tom području)
Informacije NN 6/2007 • Ovo jelo prigotovljeno je od mesa fazana. Meso odvojiti od kostiju, marinirati u medu i medenoj rakiji te kasnije puniti sa svježim vrganjima. Pripremljenog fazana saviti u roladu, umotati u ubrus i prokuhati pola sata u temeljcu. Zatim roladu izvaditi iz ubrusa, preliti medom i rakijom te peći u pećnici, podlijevajući je vlastitim sokom. Pečenu roladu izrezati na medaljone i poslužiti na pripremljenim briošima s paštetom od prepelica.
Poslovne stranice NN 6/2007 • ODREZAK BARUN TRENK – odreske premazati ajvarom, prekriti tankim ploškama kulena i malom kajganom od jaja. Odresci se saviju, posole, uvaljaju u brašno i sotiraju. Na ostatku masnoće popržiti kolutiće ljutih papričica, sitne šampinjone i malo češnjaka, podliti juhom i vinom. Meso omekšava u umaku a zatim se sve povezuje brašnom, vrhnjem i vinom. Prilog – bačvasti krumpir.
Pregledi NN 6/2007 • BEĆARSKA VEČERA – svinjski odresci punjeni suhom šunkom, panirani, pohani i preliveni pikantnim umakom od luka, gljiva, ljutih papričica i kiselog vrhnja uz dodatak začina. Od priloga dobro prijaju žganci, ali i prilozi od krumpira i riže.
Besplatno NN 6/2007 • Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto za savijaču. Razvučeno tijesto poprskati otopljenim margarinom, makom i tikvom pomiješanim sa šećerom i vanilin šećerom i saviti ga u savijaču. Staviti u dobro pouljenu tepsiju i peći u zagrijanoj pećnici.
Glasnik NN 6/2007 • Zamijesiti glatko tijesto te ga ostaviti da odstoji pola sata. U međuvremenu zakuhati mlijeko, šećer i mljeveni mak. Kad se to ohladi, dodati vrhnje. Tijesto treba razvući što tanje. Poškropiti rastopljenim maslacem i tanko namazati nadjevom. Saviti to kao svijaču i staviti u tepsiju namazanu maslacem. Premazati kiselim vrhnjem i peći 40 minuta. Pečenu makovnjaču posipati šećerom i poslužiti toplu.
Propis NN 6/2007 • GUŽVARA S ORASIMA (orehnjača) – od kvasca, brašna, mlijeka, maslaca, jaja, šećera, soli i ruma načiniti dizano tijesto. Razvaljano premazati nadjevom od oraha, zarolati, pustiti da se digne i ispeći u pećnici.
Propis NN 6/2007 • ŠOKAČKE PALAČINKE – palačinke napunjene sočnim nadjevom od oraha i grožđica, zamotane kao sarma, prelivene vrhnjem i žumanjcima i zagratinirane.
Propis NN 6/2007 • Pršut se složi na pliticu ili tanjur pa se ukrasi rikulom, maslinama i lučićima i salatom.
Propis NN 6/2007 • Brašno prosijati na dasku, utisnuti udubljenje u koje staviti sol, jaje i toliko vode da se umijesi glatko tijesto, podijeliti na nekoliko dijelova i dalje mijesiti svaki komad posebno. Razvaljati u što tanju plohu, a zatim izrezati u rombove stranica oko 4 cm. Od tih rombova rade se fuži tako da se dva suprotna ugla savinu prema sredini i pritisnu da se zalijepe. Tako pripremljene fuže kuhati oko 10-ak minuta u vreloj slanoj vodi, ocijediti i preliti umakom od tartufa.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 56/97, Broj 136/03, Broj 2/07, Broj 129/08, Broj 103/05, Broj 39/07


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled