PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-05-62-2109 NN 62/2008

• (n) trihineloskop s vodoravnom pločom ili binokularni mikroskop s izvorom svjetlosti čiji se intenzitet može podešavati,


Stranica 2008-05-62-2109 NN 62/2008

• (o) posuda za brojanje ličinki i veći broj Petrijevih zdjelica promjera 9 cm, kao u Poglavlju I. točki 1. podtočkama (l) i (m) ovoga Priloga,


Stranica 2008-05-62-2109 NN 62/2008

• (q) pepsin aktivnosti 1:10 000 NF (US National Formulary), što odgovara 1:12 500 BP


Stranica 2008-05-62-2109 NN 62/2008

• (r) veći broj posuda zapremine 10 litara za dekontaminaciju uređaja formalinom te za preostali probavni sok korišten za probavu invadiranog mesa,


Internet NN 62/2008
• Ako se uzorci mesa prethodno usitne u stroju za mljevenje mesa, poboljšava se kvaliteta probave. Kada se koristi električna mješalica, ista se uključuje tri do četiri puta, u trajanju od jedne sekunde.

Internet stranice NN 62/2008
• Postupak se može provoditi na skupnim uzorcima od 100 g mesa (istovremeno 100 g uzoraka) ili na uzorcima manjim od 100 g mesa.

Internet stranice NN 62/2008 • – Na uređaj Stomacher lab-blender 3500 stavlja se dvostruka plastična vrećica. Temperatura se podešava na 40 do 41 oC,
Internet stranice NN 62/2008 • – U unutrašnju plastičnu vrećicu ulije se jedna i pol litra prethodno zagrijane vode na 40 do 41 oC,
Internet stranice NN 62/2008 • – Vodi u vrećici dodaje se 25 ml 17,5 % klorovodične kiseline,
Internet stranice NN 62/2008 • – Tome se doda 100 uzoraka od kojih je svaki težak oko 1 g (na temperaturi od 25 do 30 oC), te koji su uzeti na način kao što je to opisano u točki 2. ovoga Dijela,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 62/2008 • – Na kraju se dodaje 6 g pepsina ili 18 ml tekućeg pepsina. Ovaj se redoslijed mora strogo poštivati kako bi se izbjegla razgradnja pepsina,
Informacije NN 62/2008 • – Plastična vrećica se vadi iz Stomachera i probavni sok s razgrađenim mesom se filtrira kroz sito u laboratorijsku čašu zapremine 3 litre,
Poslovne stranice NN 62/2008 • – Plastična vrećica se ispire s oko 100 ml vode. Ispirkom se dalje ispire sito i na kraju dodaje filtratu unutar laboratorijske čaše,
Pregledi NN 62/2008 • – Skupnom uzorku od 100 pojedinačnih uzoraka može se dodati do 15 pojedinačnih uzoraka i pregledati zajedno s skupnim uzorkom od 100 uzoraka.
Besplatno NN 62/2008 • – Na uređaj Stomacher lab-blender 3500 stavlja se dvostruka plastična vrećica. Temperatura se podešava na 40 do 41 oC,
Glasnik NN 62/2008 • – Probavni sok se priprema miješanjem oko jedne i pol litre vode i 25 ml 17,5 % klorovodične kiseline. Tome se dodaje 6 g pepsina i sve se pomiješa pri temperaturi od 40 do 41 oC. Ovaj se redoslijed mora strogo poštivati kako bi se izbjegla razgradnja pepsina,
Propis NN 62/2008 • – Od probavnog soka se odvoji količina koja odgovara omjeru od 15 ml po gramu uzorka (npr. za 30 uzoraka potrebno je 450 ml, 30x15 ml). Probavni sok se stavlja u unutarnju od dvije plastične vrećice zajedno sa uzorcima mesa od 1 g (pri temperaturi od 25 do 30 oC) sakupljenim u skladu s točkom 2. ovoga Dijela,
Propis NN 62/2008 • – U vanjsku se vrećicu ulijeva voda zagrijana na oko 41 oC, tako da ukupna zapremina vrećica iznosi jednu i pol litru. U Stomacheru se sadržaj vrećice miješa tijekom 25 minuta,
Propis NN 62/2008 • – Plastična vrećica se izvadi iz Stomachera. Probavljeni sadržaj se filtrira kroz sito u laboratorijsku čašu zapremine od 3 litre,
Propis NN 62/2008 • 30 oC), koja se kasnije koristi i za ispiranje sita i dodaje filtratu u laboratorijskoj čaši.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 18/09, Broj 1/09, Broj 55/02, Broj 154/98, Broj 105/06, Broj 80/07


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled