PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-02-17-352 NN 17/2009

• Namibija: (kod teritorija NA-1) Južno od obrambenog zida koji se proteže od Palgrave Pointa na zapadu do Gama na istoku, zrelo otkošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja životinja.


Stranica 2009-02-17-352 NN 17/2009

• Rusija: (kod teritorija RU-1) Samo meso divljih preživača iz uzgoja regije Murmansk, Yamolo-Nenets autonomno područje, zrelo otkošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja ili odstrela životinja.


Stranica 2009-02-17-352 NN 17/2009

• (kod teritorija SZ-1) Područje zapadno od ograda »crvenih linija« koje se protežu sjeverno od rijeke Usutu do granice s Južnom Afrikom zapadno od Nkalashane, zrelo otkošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja životinja.


Stranica 2009-02-17-352 NN 17/2009

• (kod teritorija SZ-2) Veterinarska kontrolna područja nadzora i cijepljenja protiv slinavke i šapa, pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane 4. kolovoza 2003. godine ili nakon toga, zrelo otkošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja životinja.


Internet NN 17/2009
• f) hermetički zatvorene toplinski obrađene konzerve od mesa, koje su tijekom proizvodnje bile podvrgnute obradi sa Fo vrijednosti 3 i više, odnosno trajne konzerve;

Internet stranice NN 17/2009
• g) sirove kože ukoliko su bile obrađene na jedan od sljedećih načina:

Internet stranice NN 17/2009 • – tretirane kalcijevom lužinom na pH vrijednosti 12 do 13 najmanje 8 do 10 sati, te nakon toga tretirane kiselinom na pH vrijednosti 1 do 3 najmanje 6 do 10 sati;
Internet stranice NN 17/2009 • – soljene morskom soli uz dodatak 2% kalcinirane sode najmanje 7 dana, ako su tako obrađene kože bile skladištene najmanje 30 dana prije utovarivanja u mjestu podrijetla;
Internet stranice NN 17/2009 • gdje način obrade mora biti naznačen na veterinarsko-zdravstvenoj svjedodžbi;
Internet stranice NN 17/2009 • h) toplinski obrađena tehnička mast i želatina gdje je za vrijeme obrade postignuta temperatura u središtu proizvoda od najmanje 70 °C;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 17/2009 • i) vuna prana u alkalnoj vodenoj otopini pri pH vrijednosti 10, uz dodatak natrijeva karbonata (Na 2 CO3) u količini od 1,5 do 2 g na litru, i sušena u zračnoj struji pri temperaturi 80 °C;
Informacije NN 17/2009 • j) kemijski potpuno obrađeni proizvodi, kao što je wet-blue koža, kromirana koža, kuhane čekinje i slično;
Poslovne stranice NN 17/2009 • k) mlijeko i proizvodi od mlijeka gdje je sirovo mlijeko bilo pasterizirano pod nadzorom ovlaštenog veterinara na temperaturi od 71,7 °C kroz 15 sec, nakon čega je bilo podvrgnuto:
Pregledi NN 17/2009 • – daljnjoj termičkoj obradi, nakon koje je peroksidaza test dao negativnu reakciju; ili
Besplatno NN 17/2009 • – procesu sušenja koje uključuje zagrijavanje s jednakim učinkom toplinske obrade kao i u prethodnom stavku; ili
Glasnik NN 17/2009 • – obradi kojom je postignuta pH vrijednost manja od 6 kroz najmanje 1 sat;
Propis NN 17/2009 • l) crijeva koja se uvoze u mliječnoj kiselini ili salamuri pH vrijednosti od 6,0 i niže;
Propis NN 17/2009 • m) trofeji divljih životinja, kuhani u kipućoj vodi dovoljno vremena da su otklonjena sva tkiva osim kosti, rogova, papaka, pandži ili zubi;
Propis NN 17/2009 • n) trajni suhomesnati proizvodi ukoliko udovoljavaju sljedećim uvjetima: aktivnost vode od 0,93 ili manje, pH vrijednost manje od 6, vrijeme zrenja najmanje 9 mjeseci i težina od najmanje 5,5 kg;
Propis NN 17/2009 • o) meso goveda koje zadovoljava uvjete navedene u točki (d), a provozi se preko područja koja nisu dozvoljena za izvoz u Republiku Hrvatsku ili na njihovom području skladišti, pod uvjetom da je meso držano strogo odvojeno od ostalog mesa koje ne udovoljava istim uvjetima i da je zaklano, rasijecano, sortirano, smrznuto i upakirano isključivo u područjima i objektima odobrenim za izvoz u Republiku Hrvatsku.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 97/09, Broj 123/09, Broj 28/02, Broj 11/03, Broj 56/09, Broj 65/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled