PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-05-60-2089 NN 60/2008

• – »navođenje hranjivih vrijednosti hrane« je navođenje podataka koji se odnose se na:


Stranica 2008-05-60-2089 NN 60/2008

• – »prehrambena tvrdnja« je svaka tvrdnja koja pri prezentiranju ili reklamiranju hrane


Stranica 2008-05-60-2089 NN 60/2008

• tvrdi, navodi na zaključak ili upućuje da hrana ima određena hranjiva svojstva uvjetovana energetskom vrijednošću i/ili prisutnošću, odnosno količinom njezinih prirodnih, dodanih ili oduzetih hranjivih tvari;


Stranica 2008-05-60-2089 NN 60/2008

• – »hranjive tvari« su tvari koje utječu na energetsku i biološku vrijednost hrane, a podrazumijevaju: bjelančevine, ugljikohidrate, masti, vlakna, natrij te vitamine i minerale prisutne u značajnijoj količini, kako je navedeno u Prilogu 1., koji je sastavni dio ovoga Pravilnika;


Internet NN 60/2008
• – »energetska vrijednost hrane« podrazumijeva energiju sadržanu u određenoj količini hrane, dobivenu spaljivanjem hrane do suhog ostatka, izraženu u kilokalorijama i kilodžulima (u daljnjem tekstu: kcal (kJ));

Internet stranice NN 60/2008
• – »ugljikohidrati« podrazumijevaju sve ugljikohidrate koji se prerađuju metabolizmom čovjeka, uključujući i poliole;

Internet stranice NN 60/2008 • – »šećeri« podrazumijevaju sve monosaharide i disaharide zastupljene u hrani, osim poliola;
Internet stranice NN 60/2008 • – »masti« podrazumijevaju ukupne lipide uključujući i fosfolipide;
Internet stranice NN 60/2008 • – »zasićene masne kiseline« podrazumijevaju masne kiseline bez dvostruke veze;
Internet stranice NN 60/2008 • – »jednostruko nezasićene masne kiseline« podrazumijevaju masne kiseline sa cis dvostrukom vezom;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 60/2008 • – »višestruko nezasićene masne kiseline« podrazumijevaju masne kiseline sa cis, cis-metilen prekinutim dvostrukim vezama;
Informacije NN 60/2008 • – »vlakna« podrazumijevaju frakciju jestivog dijela biljaka ili njihovih ekstrakata koja su otporna na probavu i apsorpciju u tankom crijevu;
Poslovne stranice NN 60/2008 • – »prosječna vrijednost« je vrijednost koja najbolje predstavlja količinu hranjive tvari sadržanu u određenoj hrani, a odražava dopuštena odstupanja s obzirom na sezonsku promjenjivost, prehrambene uzorke i ostale čimbenike koji mogu prouzrokovati variranje stvarne vrijednosti.
Pregledi NN 60/2008 • Kod navođenja hranjive vrijednosti hrane, obavijest koja se daje mora sadržavati podatke iz skupine 1 ili 2, prema sljedećem redoslijedu:
Besplatno NN 60/2008 • – količina bjelančevina, ugljikohidrata, šećera, masti, zasićenih masnih kiselina, vlakna i natrija.
Glasnik NN 60/2008 • Kod navođenja hranjivih vrijednosti hrane obavijest koja se daje može sadržavati i podatak o količini jedne ili više od sljedećih tvari:
Propis NN 60/2008 • – bilo kojeg minerala ili vitamina ako se nalaze u značajnijoj količini.
Propis NN 60/2008 • Navođenje sadržaja vitamina i minerala određeno je u Prilogu 1. ovoga Pravilnika.
Propis NN 60/2008 • Kada je navedena prehrambena tvrdnja za šećere, zasićene masne kiseline, vlakna ili natrij obavijest koja se daje mora sadržavati podatke iz skupine 2.
Propis NN 60/2008 • Kada je navedena količina višestruko nezasićenih masnih kiselina i/ili jednostruko nezasićenih masnih kiselina i/ili kolesterola, mora se navesti i količina zasićenih masnih kiselina, što se ne smatra prehrambenom tvrdnjom.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 70/01, Broj 91/03, Broj 63/08, Broj 136/03, Broj 58/00, Broj 125/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled