PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-04-40-1356 NN 40/2007

• Ovim se Pravilnikom propisuju uvjeti i kriteriji razvrstavanja svinjskih trupova i polovica na kategorije i klase na liniji klanja, način i postupak razvrstavanja, označavanje trupova i polovica propisanim oznakama, uvjeti kojima moraju udovoljavati osobe koje provode postupak razvrstavanja te nadzor nad obavljanjem ovih poslova.


Stranica 2007-04-40-1356 NN 40/2007

• U ovom Pravilniku u uporabi su nazivi i pojmovi s ovim značenjem:


Stranica 2007-04-40-1356 NN 40/2007

• 1. Kakvoća svinjskih trupova i polovica na liniji klanja podrazumijeva njihovo razvrstavanje u kategorije i klase, te je:


Stranica 2007-04-40-1356 NN 40/2007

• – kategorija određena pripadanjem jednoj od dobnih skupina i fiziološkom stanju životinje;


Internet NN 40/2007
• – klasa određena udjelom mišićnog tkiva u klaonički obrađenome trupu.

Internet stranice NN 40/2007
• 2. Klaonički obrađen trup svinje (u daljnjem tekstu: trup) jest:

Internet stranice NN 40/2007 • a) trup ošurene životinje neposredno nakon klanja i iskrvarenja:
Internet stranice NN 40/2007 • – bez bubrega i bubrežnog sala, jezika, spolnih i drugih unutrašnjih organa, rožine papaka, očnih jabučica i ušnih kalana;
Internet stranice NN 40/2007 • b) trup životinje oguljene neposredno nakon klanja i iskrvarenja:
Internet stranice NN 40/2007 • – bez kože, glave, donjih dijelova nogu (odstranjenih u karpalnim i tarzalnim zglobovima), repa, spolnih i drugih unutrašnjih organa.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 40/2007 • 3. Svinjske polovice (u daljnjem tekstu: polovice) jesu po uzdužnome presjeku kroz sredinu kralježnice i glave rasječeni trup svinje.
Informacije NN 40/2007 • 4. Težina toploga trupa, odnosno toplih polovica svinje jest težina trupa odnosno polovica, mjerena najkasnije 45 minuta nakon što je životinja zaklana i prije početka hlađenja.
Poslovne stranice NN 40/2007 • 5. Dobavljač životinja (u daljnjem tekstu: dobavljač) jest pravna ili fizička osoba koja je vlasnik dopremljenih životinja u klaonicu s kojom ima poslovni odnos za spomenute životinje.
Pregledi NN 40/2007 • 6. Proizvođač-uzgajivač životinja (u daljnjem tekstu: proizvođač) jest pravna ili fizička osoba koja je evidentirana na svjedodžbi o zdravstvenomu stanju životinja kao posjednik životinja u mjestu podrijetla ili boravka navedenih životinja.
Besplatno NN 40/2007 • 7. Registarski broj klaonice jest veterinarski kontrolni broj koji je dodijelilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva klaonici u kojoj je životinja, odnosno skupina životinja zaklana.
Glasnik NN 40/2007 • 8. Država uzgoja životinje jest posljednja država u kojoj je životinja uzgajana i tovljena duže od 60 dana prije klanja.
Propis NN 40/2007 • 9. Referentni broj jest broj koji se dodjeljuje svakome klasiranom trupu, automatski na temelju unesenih podataka a osigurava povezanost između trupa, odnosno polovica i životinje od koje su oni dobiveni.
Propis NN 40/2007 • Za sve kategorije svinja iz Priloga 1. ovoga Pravilnika obvezno je vaganje toplih trupova, odnosno polovica svinja kako bi se utvrdila njihova klaonička težina.
Propis NN 40/2007 • Vaganje i klasiranje trupova, odnosno polovica te njihovo označavanje obavlja se neposredno nakon obrade trupa i veterinarsko-sanitarnog pregleda, a najkasnije u roku do 45 minuta nakon klanja.
Propis NN 40/2007 • Težina ohlađenoga trupa utvrđuje se iz težine toplog trupa tako da se težina toplog trupa umanji za vrijednost od 2%.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 150/08, Broj 84/07, Broj 76/09, Broj 174/04, Broj 125/97, Broj 103/03


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled