PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-03-39-893 NN 39/2009

• Razlika između rezultata dvaju određivanja koja provodi isti analitičar, istovremeno ili neposredno jedno za drugim, na istom uzorku te pod istim uvjetima, ne smije biti veća od 0,2 g na 100 g uzorka.


Stranica 2009-03-39-893 NN 39/2009

• Ovom se metodom određuje količina reducirajućih šećera, izraženih kao invertni šećer, u polubijelom šećeru.


Stranica 2009-03-39-893 NN 39/2009

• »Reducirajući šećeri izraženi kao invertni šećer« je količina reducirajućih šećera određena opisanom metodom.


Stranica 2009-03-39-893 NN 39/2009

• Otopina uzorka koji sadrži reducirajuće šećere koristi se za redukciju otopine bakrovog(II) kompleksa. Nastali bakrov(I) oksid tada se oksidira standardnom otopinom joda, čiji se suvišak određuje povratnom titracijom standardiziranom otopinom natrijevog tiosulfata.


Internet NN 39/2009
• 4.1.1. U 400 mL kipuće vode otopiti 35 g bakrovog(II) sulfata pentahidrata (CuSO4 × 5H2 O). Ostaviti da se ohladi.

Internet stranice NN 39/2009
• 4.1.2. U 500 mL kipuće vode otopiti 173 g natrijevog kalijevog tartarata tetrahidrata (Rochelle ili Seignette sol KNaC4H4O6 × 4H2 O) i 68 g bezvodnog natrijevog karbonata. Ostaviti da se ohladi.

Internet stranice NN 39/2009 • 4.1.3. Obje otopine (4.1.1. i 4.1.2.) preliti u odmjernu tikvicu od 1 L i nadopuniti vodom do 1 L. Dodati 2 g aktivnog ugljena, protresti, ostaviti stajati nekoliko sati i zatim profiltrirati preko debelog filtar papira ili membranskog filtra.
Internet stranice NN 39/2009 • Ako se tijekom čuvanja pojave male količine bakrovog(I) oksida, ponovno profiltrirati otopinu.
Internet stranice NN 39/2009 • 4.3. Otopina joda, 0,01665 mol/L (odnosno 0,0333 N; 4,2258 g/L).
Internet stranice NN 39/2009 • U 1 L kipuće vode dodati suspenziju 5 g topljivog škroba u 30 mL vode. Ostaviti da vrije 3 minute, ohladiti i, ako je potrebno, dodati 10 mg živinog(II) jodida kao konzervans.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 39/2009 • 6.1. U Erlenmeyerovu tikvicu od 300 mL odvagati uzorak (10 g
Informacije NN 39/2009 • ili manje), koji sadrži manje od 30 mg invertnog šećera i otopiti u približno 100 mL vode.
Poslovne stranice NN 39/2009 • U Erlenmeyerovu tikvicu koja sadrži otopinu uzorka otpipetirati 10 mL otopine bakrovih(II) iona (4.1.). Sadržaj tikvice promiješati kružnim pokretima. Tikvicu ostaviti 10 minuta u kipućoj vodenoj kupelji (5.2.).
Pregledi NN 39/2009 • Razina otopine u tikvici treba biti barem 20 mm ispod razine vode u vodenoj kupelji. Tikvicu brzo ohladiti pod mlazom hladne vode pri čemu se otopina ne smije miješati kako atmosferski kisik ne bi ponovno oksidirao istaloženi bakrov(I) oksid.
Besplatno NN 39/2009 • Bez potresanja tikvice otpipetirati 5 mL 5 mol/L otopine octene kiseline (4.2.) i odmah iz birete dodati u suvišku 0,01665 mol/L otopinu joda (4.3) (između 20 i 40 mL). Promiješati kako bi se otopio talog bakra. Titrirati suvišak joda otopinom 0,0333 mol/L natrijevog tiosulfata (4.4.) koristeći otopinu škroba kao indikator. Indikator se dodaje pri kraju titracije.
Glasnik NN 39/2009 • 6.2. Provesti slijepu probu s vodom. Ovo je potrebno provesti za svaku novu otopinu bakrovih(II) iona. Titracija ne smije prijeći 0,1 mL.
Propis NN 39/2009 • 6.3. Provesti hladnu kontrolnu probu s otopinom šećera. Ostaviti na sobnoj temperaturi 10 minuta kako bi reagirale sve eventualno prisutne reducirajuće tvari kao što je sumporov dioksid.
Propis NN 39/2009 • Volumen (u mL) 0,01665 mol/L utrošene otopine joda korigirati oduzimanjem:
Propis NN 39/2009 • – broja mL utrošenih za slijepu probu provedenu s vodom (6.2).
Propis NN 39/2009 • – broja mL utrošenih za hladnu probu s otopinom šećera (6.3).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 24/09, Broj 109/07, Broj 72/07, Broj 63/07, Broj 109/07, Broj 114/93


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled