PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-01-2-18 NN 2/2005

• – tehnička duljina stabljike- /od kotiledonovog čvora, do početka grananja/


Stranica 2005-01-2-18 NN 2/2005

• U cilju praćenja oštećenja sorti predivog lana, od gospodarski najznačajnije bolesti, prati se pojava i ocjenjuje jačina napada bolesti: Fusarium lini Boll. – venuće lana.


Stranica 2005-01-2-18 NN 2/2005

• Jačina napada bolesti i štetnika na pokusnim poljima, tretiranim pesticidima i bez zaštite pesticidima ocjenjuje se na svim pokusnim poljima.


Stranica 2005-01-2-18 NN 2/2005

• Žetva (čupanje) svakog pokusa obavlja se ručno, ili mehanizirano čupačem u jednom danu za svaku sortu u pokusu u svim ponavljanjima, u fazi tehnološke zrelosti stabljike lana (zeleno-žuta, ili žuto-zelena faza zrelosti).


Internet NN 2/2005
• Tijekom žetve utvrđuje se na svakoj parceli sklop biljaka/m2.

Internet stranice NN 2/2005
• Nakon žetve, počupana stabljika lana ostaje u traci na površini tla, radi sušenja. Nakon sušenja stabljika se sakuplja sa parcela u snopove, a potom se transportira na preradu.

Internet stranice NN 2/2005 • Sa pokusnog polja, dovozi se zrakosuha stabljika lana sa sjemenom u suhi (natkriveni prostor), važe se ukupni prirod lana sa svih parcelica, te uskladišti do močenja.
Internet stranice NN 2/2005 • Nakon obavljenog močenja (kada se lako odvaja vlakno od drvenastog dijela stabljike), izmočena stabljika se vadi iz močila (bazena), suši prirodnim putem, a potom ponovo vezuje u snopove.
Internet stranice NN 2/2005 • Iz močene zrakosuhe stabljike izdvaja se vlakno na isti način kao u preradi, a potom se važe za svaku parcelicu.
Internet stranice NN 2/2005 • Sjetva se obavlja sijačicom na konačni sklop. Površina parcele iznosi 10 m2, a čine ju 10 redova dužine 8 m, uz razmak između redova od 12,5 cm. Razmak između parcela unutar ponavljanja iznosi 50 cm, a između ponavljanja 2 m. Sklop u žetvi treba biti 1300 bilj/ m2. Na početku i na kraju pokusa sije se standard kao zaštitni pojas.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 2/2005 • – datum sjetve, datum nicanja, datum pune cvatnje, polijeganje
Informacije NN 2/2005 • – duljina stabljike /od kotiledonovog čvora, do početka grananja/
Poslovne stranice NN 2/2005 • – promjer stabljike /u sredini stabljike, između kotiledonova čvora i prve rodne
Pregledi NN 2/2005 • U cilju praćenja oštećenja sorti od gospodarski najznačajnijih bolesti, prati se pojava i ocjenjuje jačina napada bolesti:
Besplatno NN 2/2005 • Jačina napada bolesti i štetnika na pokusnim poljima, tretiranim pesticidima i bez zaštite pesticidima, ocjenjuje se na svim pokusnim poljima.
Glasnik NN 2/2005 • Žetva svakog pokusa obavlja se kombajnom u jednom danu za svaku sortu u pokusu u svim ponavljanjima, u fazi tehnološke zrelosti zrna.
Propis NN 2/2005 • Tijekom žetve utvrđuju se na svakoj parceli: sklop biljaka/m2, prirod i vlaga zrna.
Propis NN 2/2005 • Kemijsko-tehnološke analize, obavljaju se u laboratoriju na kraju svake godine ispitivanja na prosječnim uzorcima sa jednog pokusnog mjesta.
Propis NN 2/2005 • U žetvi, svake godine, na svim parcelama u pokusu i na svim lokacijama:
Propis NN 2/2005 • Analiziraju se samo podaci s osnovnih parcela na kojima je ostvareno najmanje 80% od planiranog sklopa. Ukoliko je za neku sortu ostvareni sklop manji od dozvoljenog samo u jednoj repeticiji, taj se podatak zamjenjuje prosječnom vrijednošću preostalih repeticija. U slučaju da minimalni dozvoljeni sklop za neku sortu nije ostvaren u više od jednog ponavljanja, podaci te sorte se ne analiziraju.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 70/01, Broj 133/05, Broj 108/06, Broj 197/03, Broj 3/06, Broj 37/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled