PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-05-62-2109 NN 62/2008

• (u) Termometar s mjernim rasponom od 1 – 100°C, s točnošću od 0,5 °C,


Stranica 2008-05-62-2109 NN 62/2008

• (a) u slučaju uzorkovanja trupova domaćih svinja, uzorak uzet sa korijena ošita, na prijelazu mišićnog u tetivasti dio mora težiti najmanje 1 g. Mogu se koristiti posebna klješta za uzimanje uzoraka s osiguranom točnošću od 1,00 do 1,15 g.


Stranica 2008-05-62-2109 NN 62/2008

• U slučaju rasplodnih krmača i nerastova mora se uzeti uzorak težine najmanje 2 g sa korijena ošita, na prijelazu mišićnog u tetivasti dio.


Stranica 2008-05-62-2109 NN 62/2008

• U nedostatku korijena ošita, mora se uzeti dvostruko teži uzorak od 2 g (ili 4 g u slučaju raspoldnih krmača i nerastova) sa rebrenog ili prsnog dijela ošita ili sa žvačnih mišića (m.masseter), jezika ili trbušnih mišića,


Internet NN 62/2008
• (b) za meso rasječeno u komade mora se uzeti uzorak težine od najmanje 5 g poprečno- prugastih mišića sa što manje masnog tkiva, po mogućnosti što bliže kosti ili fasciji. Ako meso nije namijenjeno kuhanju ili bilo kojem drugom načinu prerade mora se uzeti uzorak mesa iste količine,

Internet stranice NN 62/2008
• (c) Ako se radi o zamrznutim uzorcima, mora se uzeti najmanje 5 g poprečno-prugastog mišićnog tkiva za pretragu.

Internet stranice NN 62/2008 • Posebnu pažnju je potrebno obratiti kod uzimanja uzorka mišićnog tkiva jezika, kako bi se izbjegla kontaminacija sa površinskog sloja, koji je neprobavljiv i može otežati pretragu sedimenta.
Internet stranice NN 62/2008 • (a) 16 ± 0,5 ml klorovodične kiseline dodaje se u posudu zapremine 3 L u kojoj se nalazi 2 L prethodno zagrijane vode za piće (46-48°C) i magnetni štapić. Posuda se stavlja na već zagrijanu magnetsku mješalicu,
Internet stranice NN 62/2008 • (b) Mješavini vode i kiseline dodaje se 10 ± 0.2 g pepsina ili 30 ± 0.5 ml tekućeg pepsina,
Internet stranice NN 62/2008 • (c) 100 grama mišićnog tkiva prikupljenog u skladu s točkom 2.ovoga Poglavlja usitnjava se u uređaju za usitnjavanje,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 62/2008 • (d) Tako usitnjeno meso prebacuje se u posudu zapremine 3 L koja sadrži vodu, pepsin i klorovodičnu kiselinu,
Informacije NN 62/2008 • (e) Nož uređaja za usitnjavanje se više puta uranja u posudu sa probavnim sokom, a posuda u kojoj se usitnjavalo meso se ispire s malom količinom probavnog soka kako bi se odstranilo meso koje prianja,
Poslovne stranice NN 62/2008 • (g) Magnetska mješalica podešava se tako da održava stalnu temperaturu od 44-46 °C i
Pregledi NN 62/2008 • rotaciju na dovoljno velikoj brzini da se stvori duboki vir, a da pritom da ne izlazi ili prska iz posude,
Besplatno NN 62/2008 • (h) Umjetna probava traje 30 minuta, odnosno onoliko koliko je potrebno da se razgrade najmanji dijelovi tkiva, a najviše 60 minuta ako se probavlja jezik i mišično tkivo divljači. Rad Mješalice se zaustavlja te se sadržaj prelijeva kroz sito u taložni lijevak (separator),
Glasnik NN 62/2008 • (i) Probava se smatra uspješnom kada na situ ne zaostaje više od 5% ukupne količine tkiva,
Propis NN 62/2008 • (k) Nakon 30 minuta, iz taložnog lijevka brzo se odlije 40 ml tekućine u mjerni cilindar ili kivetu za centrifugiranje,
Propis NN 62/2008 • (l) Probavni sok i ostali tekući otpad se čuvaju do dobivanja rezultata pretrage,
Propis NN 62/2008 • (m) 40 ml uzorka ostavi se da odstoji 10 minuta. Zatim se 30 ml površinskog sloja tekućine pažljivo odstrani isisavanjem,
Propis NN 62/2008 • (n) Preostali uzorak sedimenta od 10 ml izlije se u posudu za brojanje ličinki ili u Petrijevu zdjelicu,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 4/91, Broj 19/99, Broj 156/08, Broj 190/03, Broj 5/05, Broj 22/07


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled