LINK NA PRETRAŽIVANJE - PREGLED SVIH INFORMACIJA I POSLOVNIH USLUGA Pregled - Poslovnik Komisije za utvrđivanje ratnih i poratnih žrtava

POSLOVNE INFORMACIJE - PREGLED PROPISA REPUBLIKE HRVATSKE


PREGLED

Izvor: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2004_01_5_160.html


 
PREPORUKE

Oblikovanje promotivnog oglasa za projekte putem internet stranica. Internet trgovina, podržane kartice: Visa, EuroCard - MasterCard, American Express, Diners Club i Discover. Izrada online kataloga za zaklade, internet stranica za tvrtke za prijevoz, web portala za bolnice, internet prezentacija za strukovne udruge, multimedijalnih oglasa za agencije za poznanstva i ženidbu, stranica za knjižare i sve druge internet usluge za sve građane, udruge, tvrtke i obrte.

Pregled ponude internet usluga - Pregled ponude poslovnih usluga



Prema podacima konzultantske kompanije za informacijsku tehnologiju Gartner, u svijetu je instalirano i funkcionira više od milijardu osobnih računala. Gartner navodi da svake godine broj računala poraste za nešto manje od 12 posto, što bi značilo da će u slučaju nastavka tog tempa u 2014. godini na svijetu biti gotovo dvije milijarde osobnih računala. Kako na svijetu živi već skoro 7 milijardi ljudi, ispada da svaki sedmi stanovnik posjeduje računalo ili se njime koristi. Gartner također navodi kako je u drugom tromjesečju isporuka računala u svijetu dosegla broj od već 72 milijuna komada, što je 16 postotno povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Od tog broja velik dio otpada na kompanije koje u svoja računala ugrađuju poslovne softvere koje proizvode vodeće softverske tvrtke. Zahvaljujući sve rasprostranjenijoj primjeni poslovnog softvera, od kojeg posebno treba izdvojiti inteligentni poslovni softver, te kompanije iz godine u godinu bilježe sve veće profite. Danas je većina industrija svjesna velike važnosti uvođenja inteligentnog poslovnog softvera jer ih tvrtke prepoznaju kao strateške alate koji će im donijeti prednosti u sve oštrijem tržišnom natjecanju i ostvarivanju boljih poslovnih rezultata i veće zarade. Naravno, kod primjerice Microsofta veliku ulogu u ostvarivanju dobrih poslovnih rezultata igra i prodaja ostalih njegovih popularnih računalnih proizvoda. U svakom slučaju, ako se usporede profiti svih četiriju kompanija, Microsoft na toj mini ljestvici drži vodeću poziciju. Microsoft je u prošloj fiskalnoj godini, ostvario dobit u visini od 14 milijardi dolara. U istom su mu razdoblju prihodi iznosili 51,1 milijardu dolara. Drugo mjesto pripalo je IBM-u, koji je u protekloj fiskalnoj godini, ostvario dobit od preko 10,4 milijarde dolara iako su mu prihodi bili gotovo dvostruko veći od Microsoftovih. IBM je u tom razdoblju uprihodio oko 98 milijardi dolara. Kompanija Oracle je prošle fiskalne godine, ostvarila dobit u iznosu od 5,5 milijardi dolara i time zauzela treće mjesto. U istom je razdoblju uprihodila 22,4 milijarde dolara.