LINK NA PRETRAŽIVANJE - PREGLED SVIH INFORMACIJA I POSLOVNIH USLUGA Pregled - Poslovnik Komisije za utvrđivanje ratnih i poratnih žrtava

POSLOVNE INFORMACIJE - PREGLED PROPISA REPUBLIKE HRVATSKE


PREGLED

Direktni link na propis: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2004_01_5_161.html


 
PREPORUKE

Oblikovanje promotivnog oglasa za projekte putem internet stranica. Internet trgovina, podržane kartice: Visa, EuroCard - MasterCard, American Express, Diners Club i Discover. Izrada online kataloga za zaklade, internet stranica za tvrtke za prijevoz, web portala za bolnice, internet prezentacija za strukovne udruge, multimedijalnih oglasa za agencije za poznanstva i ženidbu, stranica za knjižare i sve druge internet usluge za sve građane, udruge, tvrtke i obrte.

Pregled ponude internet usluga - Pregled ponude poslovnih usluga



Prema pouzdanim podacima konzultantske kompanije za informacijsku tehnologiju Gartner, u svijetu je instalirano i funkcionira više od milijardu osobnih računala. Gartner navodi da svake godine broj računala poraste za nešto manje od 12 posto, što bi značilo da će u slučaju nastavka tog tempa u 2014. godini na svijetu biti gotovo dvije milijarde osobnih računala. Kako na cijelom svijetu živi već skoro 7 milijardi ljudi, ispada samim time da svaki sedmi stanovnik posjeduje neko računalo ili se njime barem povremeno koristi. Kompanija Gartner također navodi kako je u drugom tromjesečju isporuka računala u svijetu dosegla broj od već zavidnih 72 milijuna komada, što je čak 16 postotno povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Bez informacija nema donošenja kvalitetnih i točnih poslovnih odluka. Informacije mogu biti kako o poslovanju poduzeća, tako i o okolini poduzeća, npr. konkurencija. Informacije moraju biti točne, pravovremene i imati odgovarajući značaj za samo poslovanje, ali i sasvim pogrešene. Dobra primjena informacija je svakako važan činitelj uspješnosti svakog poduzeća u postizanju što bolje konkurentnosti na tržištu. Elektroničko poslovanje obuhvaća elektroničko komuniciranje svih poslovnih subjekata, slanje velikih količina podataka kroz lokalne ili međunarodne računalne mreže, elektroničko trgovanje (web shop), multimedijsko publiciranje na internetu te korištenje elektroničkih publikacija unutar poduzeća, između suradničkih organizacija ili globalno.