PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-a-aromaticne-tvari-jesu-qrmf NN 53/2008

• a.1. prirodne aromatične tvari dobivene odgovarajućim fizikalnim postupcima (kao što su destilacija i ekstrakcija otapalima i drugim fizikalnim postupcima) enzimskim ili mikrobiološkim postupcima iz materijala biljnoga ili životinjskoga podrijetla, u sirovu stanju ili prerađene za prehranu ljudi tradicionalnim postupcima prerade (uključujući sušenje, prženje i fermentaciju te druge tradicionalne postupke),


Stranica 2008-05-53-1815 NN 53/2008

• a.3. umjetne aromatične tvari dobivene kemijskom sintezom, koje nisu kemijski jednake tvarima prirodno prisutnim u materijalima biljnoga ili životinjskoga podrijetla,


Internet NN 53/2008

• b. aromatični pripravak znači proizvod različit od tvari koje su određene pojmom aromatične tvari označenim pod a.1., koncentriran ili ne, s aromatičnim svojstvima koji se dobiva odgovarajućim fizikalnim postupcima (kao što su destilacija i ekstrakcija otapalima i drugi fizikalni postupci), enzimskim ili mikrobiološkim postupcima iz materijala biljnoga ili životinjskoga podrijetla, u sirovu stanju ili prerađene za prehranu ljudi tradicionalnim postupcima prerade (uključujući sušenje, prženje i fermentaciju te druge tradicionalne postupke),


Internet stranice NN 53/2008

• c. aroma dobivena termičkim postupkom znači proizvod koji je dobiven u skladu s dobrom proizvodnom praksom, zagrijavanjem smjese sastojaka do temperature ne više od 180 o C u trajanju od najviše 15 minuta, za koje nije nužno da imaju aromatična svojstva, od kojih najmanje jedan sadrži dušik (amino skupina), a drugi je reducirajući šećer,


Internet stranice NN 53/2008 • – jestive tvari i proizvode, koji su kao takvi s otapalom ili bez njega, namijenjeni prehrani,
Internet stranice NN 53/2008 • – tvari biljnoga ili životinjskoga podrijetla, koje imaju aromatična svojstva, kad se ne upotrebljavaju kao izvori za dobivanje aroma.
Internet stranice NN 53/2008 • Arome se smiju dodavati kategorijama hrane navedenim u Prilogu A I koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i čini njegov sastavni dio.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 53/2008
• 1) ne smiju sadržavati toksikološko opasne količine bilo kojih elemenata ili tvari,

Poslovne stranice NN 53/2008
• 2) na temelju posebnih kriterija čistoće ne smiju sadržavati:

Servis NN 53/2008 • Hrana koja sadrži arome ne smije sadržavati štetne tvari u količinama većim od onih navedenim u Prilogu A II. koji je otisnut uz ovaj Pravilnik i čini njegov sastavni dio.
Glasnik NN 53/2008 • Biološki aktivne tvari s iznimkom kinina i kofeina ne smiju se u čistom obliku dodavati hrani.
Novo NN 53/2008 • Uporaba aroma u hrani ne smije predstavljati opasnost za zdravlje potrošača, niti ga smije dovoditi u zabludu.
Poslovi NN 53/2008 • Povjerenstvo o nalazima obavještava nadležno tijelo za zdravstvenu ispravnost, higijenu i kakvoću hrane, a koje o tome uz odgovarajuće obrazloženje obavještava Europsku komisiju i države članice.
Poticaji NN 53/2008 • Ako proizvođač aroma želi uvesti novu tvar ili sirovinu za proizvodnju aroma, Povjerenstvo na osnovi programa procjene, daje mišljenje. Ministar nadležan za zdravstvo (u daljnjem tekstu: ministar) rješenjem odobrava ili uskraćuje uvoz nove tvari ili sirovine.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 101/00, Broj 8/90, Broj 57/95, Broj 204/03, Broj 91/01, Broj 125/07


LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO Pregled