PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 4.8. Listići plovućca, prokuhani u kloridnoj kiselini, isprani vodom do neutralnosti i zatim osušeni.


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 6.1.1. U 25 mL Luff-Schoorlova reagensa (4.3) dodati 3 g kalij jodida i 25 mL 3 mol/L sulfatne kiseline (4.6). Titrirati 0,1 mol/L natrij tiosulfatom (4.4) koristeći otopinu škroba (4.5) kao indikator dodan pred kraj titracije. Ukoliko volumen upotrijebljenog 0,1 mol/L natrij tiosulfata nije 25 mL, reagens se mora ponovo pripremiti.


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 6.1.2. Otpipetirati 10 mL reagensa u odmjernu tikvicu od 100 mL i razrijediti do oznake vodom.


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 6.1.3. Titrirati 10 mL razrijeđenog reagensa (6.1.2) 0,1 mol/L kloridnom kiselinom (4.11) koristeći fenolftalein (4.12) kao indikator. U završnoj točki titracije nestaje ljubičasta boja.


Internet NN 174/2004
• 6.1.4. pH Luff-Schoorlova reagensa mora biti između 9,3 i 9,4 pri 20°C.

Internet stranice NN 174/2004
• 6.2.1. S točnošću 1 mg izvagati 5 g uzorka i kvantitativno prenijeti u odmjernu tikvicu od 250 mL, s 200 mL vode. Izbistriti, ako je potrebno, dodavanjem 5 mL Carrez otopine (I) (4.1) i zatim 5 mL Carrez otopine (II) (4.2). Izmiješati nakon svakog dodatka. Nadopuniti vodom do 250 mL. Dobro izmiješati. Filtrirati ako je potrebno.

Internet stranice NN 174/2004 • 6.2.2. Razrijediti otopinu (6.2.1) tako da 25 mL otopine sadrži 15-60 mg reducirajućih šećera izraženih kao glukoza.
Internet stranice NN 174/2004 • Određivanje reducirajuĆih ŠeĆera izraženih kao invertni ŠeĆer po metodi Lane i Eynon-a
Internet stranice NN 174/2004 • 4.1.1. Otopina A: Otopi se 69,3 g bakar(II)sulfat pentahidrata (CuSO4×5 H 2 O) u destiliranoj vodi i nadopuni do oznake u odmjernoj tikvici od 1000 ml.
Internet stranice NN 174/2004 • 4.1.2. Otopina B: Otopi se u destiliranoj vodi 346,0 g natrij kalij tartrat tetrahidrata (KNaC4H4 O6×4H 2 O) i 100,0 g natrijeva hidroksida (NaOH). Nadopuni se do oznake u odmjernoj tikvici od 1000 ml. Prije upotrebe odlije se bistra otopina od taloga koji s vremenom može nastati.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 174/2004 • 5.1. Laboratorijska tikvica od vatrostalnog stakla s uskim grlom, 500 mL
Informacije NN 174/2004 • 5.2. Bireta, 50 ml, sa slavinom i vrhom za istjecanje postavljenim okomito na os birete, graduirana na 0,05 mL.
Poslovne stranice NN 174/2004 • 5.5. Plamenik, koji omogućava vrenje pod uvjetima opisanim u 6.1, i omogućava uočavanje završne točke promjene boje bez potrebe uklanjanja tikvice (5.1) od izvora topline.
Pregledi NN 174/2004 • 6.1.1. Otpipetirati 50 mL otopine B (4.1.2.) i zatim 50 mL otopine A (4.1.1.) u čistu, suhu čašu i dobro izmiješati.
Besplatno NN 174/2004 • 6.1.3. Otpipetirati alikvot od 20 mL miješane otopine A i B (6.1.1.) u tikvicu od vatrostalnog stakla od 500 mL (5.1). Dodati 15 mL vode u tikvicu. Ispustiti iz birete 39 mL otopine invertnog šećera, dodati malu količinu kuglica za vrenje i laganim kružnim pokretima izmiješati sadržaj tikvice.
Glasnik NN 174/2004 • 6.1.4. Zagrijati tikvicu i sadržaj do vrenja i ostaviti da vrije točno dvije minute; tikvica se ne smije ukloniti s plamenika tijekom daljnjeg postupka niti vrenje smije prestati.
Propis NN 174/2004 • 6.1.5. Nastaviti standardizaciju dodajući postupno iz birete standardnu otopinu invertnog šećera, najprije po 0,2 mL; zatim 0,1 mL i konačno kap po kap do završne točke. U završnoj točki nestaje plava boja metilenskog modrila. Otopina poprima crvenkastu boju kao rezultat suspendiranog bakar (I) oksida.
Propis NN 174/2004 • 6.1.6. Završna bi se točka trebala postići tri minute od početka vrenja otopine. Konačni titar, V0, treba biti između 39,0 i 41,0 mL. Ukoliko je V0 izvan tih granica, podesiti koncentraciju bakra Fehlingove otopine A (4.1.1.) i ponoviti postupak standardizacije.
Propis NN 174/2004 • 6.3.1. Prethodna se proba mora provesti kako bi se osiguralo da je količina vode koja se dodaje k 20 mL miješane otopine A i B dovoljna da se dobije konačni volumen nakon titracije od 75 mL.
Propis NN 174/2004 • 6.3.2. Ako nakon dodavanja otopine metilenskog modrila ostane crvenkasta boja, otopina uzorka ima preveliku koncentraciju. U tom slučaju, proba se odbacuje i ponavlja s otopinom uzorka manje koncentracije.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 116/05, Broj 128/06, Broj 50/02, Broj 31/02, Broj 94/08, Broj 58/90


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled