PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2004-12-174-3022 NN 174/2004

• Određivanje reducirajuĆih ŠeĆera izraženih kao invertni ŠeĆer po Knightu i Allenu


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 4.1. Otopina etilen diamin tetraoctene kiseline (di-natrijeva sol) (EDTA), 0,0025 mol/L: otopiti 0,930 g EDTA u vodi i nadopuniti vodom do 1 L.


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 4.2. Otopina mureksid indikatora: u 50 mL vode otopiti 0,25 g mureksida i dodati 20 mL 0,2 g/100 mL otopine metilenskog modrila.


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 4.3. Alkalni bakreni reagens: otopiti 25 grama bezvodnog natrij karbonata (Na 2CO3) i 25 grama kalij natrij tartarat tetrahidrata (Rochelle sol) u oko 600 mL vode koja sadrži 40 mL 1,0 mol/L NaOH, u tikvici od 1 litre. Otopiti 6,0 grama bakar (II) sulfat pentahidrata (CuSO4 · 5 H 2 O) u oko 100 ml vode i dodati kvantitativno otopini alkalnog tartarata. Razrijediti smjesu do 1 litre, te snažno promiješati.


Internet NN 174/2004
• 4.5. Čista saharoza: uzorak čiste saharoze koji sadrži do 0,001 g invertnog šećera /100 g.

Internet stranice NN 174/2004
• 6.1. U epruvetu (5.1) izvaže se točno 5 g uzorka šećera i otopi u 5 ml hladne vode. Dodati točno 2,0 mL otopine alkalnog bakrenog reagensa (4.3) i promiješati. Epruvetu uroniti u ključajuću vodenu kupelj na 5 minuta, a zatim brzo ohladiti hladnom vodom.

Internet stranice NN 174/2004 • 6.2. Prenijeti kvantitativno sadržaj epruvete u bijelu porculansku zdjelicu (5.2), koristeći što manje vode, te dodati 3 kapi indikatora (4.2) te titrirati otopinom EDTA (4.1). V0 je broj mL EDTA upotrijebljen pri titraciji.
Internet stranice NN 174/2004 • 6.3. Konstruirati kalibracijsku krivulju dodajući poznate količine invertnog šećera (u obliku prikladno razrijeđene otopine 4.4) sa 5 g čiste saharoze (4.5) i dodati toliko hladne vode da je ukupno dodano 5 mL otopine. Nacrtati dijagram: volumeni upotrijebljeni u titraciji (u mL) u ovisnosti o udjelu invertnog šećera dodanog k 5 g saharoze: dobiveni dijagram je linearan u području 0,001 do 0,019 g/100 g invertnog šećera/100 g uzorka.
Internet stranice NN 174/2004 • 7.2. Za uzorke koji imaju udio invertnog šećera veći od 0,017% uzima se u postupku (6.1) umanjena količina uzorka i dodaje čista saharoza (4.5) kako bi se pripravio standardni 5-gramski alikvot za analize.
Internet stranice NN 174/2004 • Određivanje reducirajuĆih ŠeĆera izraženih kao invertni ŠeĆer ili dekstrozni ekvivalent (Luff-Schoorl metoda)
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 174/2004 • 1.1. Količina reducirajućih šećera izražena kao invertni šećer u:
Informacije NN 174/2004 • 1.2. Količina reducirajućih šećera izražena i izračunata (na bazi suhe tvari) kao dekstrozni ekvivalent u:
Poslovne stranice NN 174/2004 • 1.3. Količina reducirajućih šećera izražena kao D-glukoza u:
Pregledi NN 174/2004 • 4.1. Carrez otopina (I): otopiti 21,95 g cink acetat dihidrata (Zn(CH3COO)2X2H 2 O) (ili 24 g cink acetat trihidrata (Zn(CH3COO)2X3H 2 O) i 3 mL ledene octene kiseline u vodi i nadopuniti do 100 mL vodom.
Besplatno NN 174/2004 • 4.2. Carrez otopina (II): otopiti 10,6 g kalij heksacijanoferat (II) trihidrata K4[Fe(CN)6]X3H 2 O u vodi i nadopuniti do 100 mL vodom.
Glasnik NN 174/2004 • 4.3.1. Otopina bakar (II) sulfata: u 100 mL vode otopiti 25 g bakar (II) sulfat pentahidrata (CuSO4x5 H 2 O) koji ne sadrži željezo.
Propis NN 174/2004 • 4.3.2. Otopina limunske kiseline: otopiti 50 g monohidrata limunske kiseline (C6H8 O7xH 2 O) u 50 mL vode.
Propis NN 174/2004 • 4.3.3. Otopina natrij karbonata: otopiti 143,8 bezvodnog natrij karbonata u oko 300 mL tople vode i ostaviti da se ohladi.
Propis NN 174/2004 • 4.3.4. Dodati otopinu limunske kiseline (4.3.2) otopini natrij karbonata (4.3.3) u odmjernoj tikvici od jedne litre, miješajući laganim kružnim pokretima. Miješati kružnim pokretima dok burna reakcija ne prestane, a zatim dodati otopinu bakar (II) sulfata (4.3.1) i nadopuniti do 1000 mL vodom. Ostaviti otopinu da stoji preko noći i zatim filtrirati ako je potrebno. Provjeriti molarnost dobivenog reagensa metodom opisanom u 6.1 (Cu 0,1 mol/L; Na 2CO3 1 mol/L).
Propis NN 174/2004 • 4.5. Otopina škroba: jednoj litri kipuće vode dodati suspenziju 5 g topljivog škroba u 30 mL vode. Neka vrije 3 minute, a zatim ostaviti da se ohladi i dodati, ako je potrebno, 10 mg živa (II) jodida kao konzervans.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 127/07, Broj 120/07, Broj 107/07, Broj 50/99, Broj 101/99, Broj 178/04


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled