PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2004-12-174-3022 NN 174/2004

• – mogu se koristiti za dodatno označavanje drugih proizvoda, ukoliko te oznake ne dovode potrošača u zabludu.


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• – »šećer ili bijeli šećer« može se koristiti i za označavanje ekstra bijelog šećera;


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• – kod glukoznog sirupa ili osušenog glukoznog sirupa koji sadrži više od 5% fruktoze u suhoj tvari, mora biti »glukozno – fruktozni sirup«, »fruktozno – glukozni sirup«, »osušeni fruktozno – glukozni sirup« ili »osušeni glukozno – fruktozni sirup« ovisno o tome sadrži li u većem udjelu glukozu ili fruktozu.


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• – oznaku »kristaliziran« ako otopina sirupa invertnog šećera sadrži kristale;


Internet NN 174/2004
• – navod količine suhe tvari i invertnog šećera kod otopine šećera, otopine invertnog šećera i sirupa invertnog šećera.

Internet stranice NN 174/2004
• U nazivu »otopina šećera«, »otopina invertnog šećera« i »sirup invertnog šećera« oznaka boje »bijeli« može se upotrebljavati samo za:

Internet stranice NN 174/2004 • – šećernu otopinu gdje boja otopine ne prelazi 25 jedinica ICUMSA, koja se utvrđuje prema metodi pod člankom 12. stavak 1. točka 16. ovoga Pravilnika, opisanoj u Prilogu 2., koji je sastavni dio ovoga Pravilnika;
Internet stranice NN 174/2004 • – za invertnu šećernu otopinu i za invertni šećerni sirup u kojem količina pepela ne prelazi 0,1 % m/m i boja otopine ne prelazi 25 jedinica ICUMSA, prema metodi pod člankom 12. stavak 1. točka 14. ovoga Pravilnika, opisanoj u Prilogu 2., koji je sastavni dio ovoga Pravilnika.
Internet stranice NN 174/2004 • Kod zapakiranih proizvoda koji imaju masu manju od 20 grama na deklaraciji se ne mora navoditi neto količina.
Internet stranice NN 174/2004 • Šećer (ekstra bijeli, bijeli ili polubijeli) se stavlja na tržište kao kristal, oblikovani ili mljeveni (u prahu ili kao krupica).
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 174/2004 • Prema veličini kristala sortirani šećer se označava oznakom »G«, »F« ili »FF«, a nesortirani s oznakom »N«.
Informacije NN 174/2004 • Sortirani šećer mora sadržavati najmanje 80% kristala veličine propisane za vrstu kojoj pripada.
Poslovne stranice NN 174/2004 • Kod oblikovanog šećera na deklaraciji mora stajati oznaka oblika »kocka« ili druga oznaka ovisno o stvarnom obliku, a kod mljevenog šećera na deklaraciji mora stajati oznaka »u prahu« ili »krupica«.
Pregledi NN 174/2004 • Smeđi šećer se stavlja na tržište kao kristal ili oblikovan.
Besplatno NN 174/2004 • Korištenje aditiva u proizvodima koji su predmet ovoga Pravilnika propisano je pravilnikom o prehrambenim aditivima dozvoljenim u hrani.
Glasnik NN 174/2004 • U šećer u prahu mogu se dodavati modificirani i drugi škrobovi do 5 % kao sredstvo za sprječavanje zgrudnjavanja.
Propis NN 174/2004 • Za utvrđivanje sukladnosti proizvoda s propisanim općim zahtjevima kakvoće u svrhu službene kontrole koriste se sljedeće metode:
Propis NN 174/2004 • 4. Određivanje reducirajućih šećera izraženih kao invertni šećer (Berlin Institute metoda);
Propis NN 174/2004 • 5. Određivanje reducirajućih šećera izraženih kao invertni šećer po Knightu i Allenu;
Propis NN 174/2004 • 6. Određivanje reducirajućih šećera izraženih kao invertni šećer ili dekstrozni ekvivalent (Luff – Schoorl metoda);
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 52/94, Broj 84/09, Broj 122/03, Broj 91/93, Broj 40/06, Broj 77/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled