PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1998-04-61-727 NN 61/1998

• O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O RAZVRSTAVANJU, MINIMALNIM UVJETIMA I KATEGORIZACIJI UGOSTITELJSKIH OBJEKATA


Propis NN 61/1998

• Iza članka 11. dodaje se podnaslov i članak 11a. koji glasi:


Propis NN 61/1998

• (1) Hotelsko-apartmansko naselje je ugostiteljski objekt u kojem se gostu pružaju usluge smještaja i doručka, a mogu se pružati i druge usluge uobičajene u ugostiteljstvu.


Propis NN 61/1998

• (2) Hotelsko-apartmansko naselje je izdvojena funkcionalna cjelina koju čini veći broj, u pravilu manjih građevinski samostalnih objekata, raznih namjena.


Propis NN 61/1998
• (3) Hotelsko-apartmansko naselje ima prijemni hol, smještajne jedinice, blagovaonicu i kuhinju, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano. Smještajne jedinice u hotelsko-apartmanskom naselju su: sobe, hotelski apartmani i apartmani.

Propis NN 61/1998
• (4) Smještajne jedinice hotelsko-apartmanskog naselja nalaze se u objektima iz stavka 2. ovog članka koji uobičajeno nose komercijalne nazive: paviljon, vila, bungalov i sl.

Propis NN 61/1998 • (5) Usluge recepcije, restorana i sl., te odgovarajuće usluge u svezi sadržaja i prostora namijenjenih zabavi i rekreaciji, gostu se pružaju u jednom ili više središnjih objekata iz stavka 2. ovog članka.
Propis NN 61/1998 • - usluge gostima pruža u smještajnim jedinicama sobama i spavaonicama,
Propis NN 61/1998 • - kubni prostor u spavaonici najmanje 5 m3 po osobi i podna površina po postelji (običnoj ili ugrađenoj) najmanje 4 m2,
Propis NN 61/1998 • - minimalna veličina postelje 190x80 cm s minimalnim razmakom među posteljama od 75 cm, osim ako su razdvojene pregradama,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 61/1998 • (1) Slastičarnica je ugostiteljski objekt u kojem se pripremaju i uslužuju slastice (kolači, sladoled i sl.) a mogu se pripremati i usluživati napici, te usluživati bezalkoholna pića. Slastičarnica je i ugostiteljski objekt u kojem se priprema i uslužuje samo sladoled.
Propis NN 61/1998 • (2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovog članka slastičarnica je i ugostiteljski objekt u kojem se slastice samo uslužuju gostima, a mogu se pripremati i usluživati napici, te usluživati bezalkoholna pića.
Propis NN 61/1998 • Iza članka 33. dodaju se podnaslovi i članci: 33a., 33b. i 33c. koji glase:
Propis NN 61/1998 • (1) U slastičarnici tip I, slastice (ili samo sladoled) uslužuju se radi konzumacije u prostoriji za usluživanje i prostoru za usluživanje na otvorenom, ili radi konzumacije izvan ugostiteljskog objekta, tj. na drugom mjestu ili u hodu, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
Propis NN 61/1998 • (2) Slastičarnica iz odredbe stavka 1. ovog članka mora imati prostoriju za usluživanje s niskim stolovima i namještajem za sjedenje (stolicama ili klupama), točionik s rashladnim vitrinama za slastice odnosno sladoled, priručni prostor za čuvanje namirnica, slastica i bezalkoholnih pića, te kuhinju ili prostor za pripremanje slastica s odgovarajućim termičkim blokom, ako se slastice pripremaju u slastičarnici (može imati prostor za usluživanje na otvorenom).
Propis NN 61/1998 • (3) U slastičarnici iz odredbi stavka 1. ovog članka gosti se mogu usluživati na jednostavan način - samoposluživanjem (osoblje goste ne mora usluživati za stolom).
Propis NN 61/1998 • (1) U slastičarnici tip II, slastice (ili samo sladoled) uslužuju se radi konzumacije u prostoriji za usluživanje, ili radi konzumacije izvan ugostiteljskog objekta, tj. na drugom mjestu ili u hodu, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
Propis NN 61/1998 • (2) Slastičarnica iz odredbe stavka 1. ovog članka mora imati prostoriju za usluživanje, točionik s rashladnim vitrinama za slastice odnosno sladoled, priručni prostor za čuvanje slastica, namirnica i bezalkoholnih pića, te kuhinju ili prostor za pripremanje slastica ako se slastice pripremaju u slastičarnici (nema prostor za usluživanje na otvorenom).
Propis NN 61/1998 • (3) Slastičarnica iz odredbe stavka 1. ovog članka u prostoriji za usluživanje može imati zasebne pultove ili visoke stolove bez ili s visokim barskim stolicama (nema niske stolove i namještaj za sjedenje kao slastičarnica tip I).
Propis NN 61/1998 • (4) Iznimno, od odredbi stavaka 1. i 2. ovog članka slastičarnica tip II može imati i prostor za usluživanje na otvorenom, uz uvjet da u tom prostoru ima samo visoke stolove bez ili s visokim barskim stolicama.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 131/04, Broj 149/05, Broj 53/04, Broj 84/06, Broj 100/04, Broj 43/03


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled