PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis NN 20/1992

• Objekt za pripremu i preradu jaja, ovisno o načinu rada i vrsti proizvodnje, mora imati po tehnološkom redoslijedu funkcionalno povezane i tehnički opremljene ove prostorije:


Propis NN 20/1992

• Uređenje i opremljenost prostorija iz stavka I. ovog članka mora biti u skladu sa člancima 5. do 27, člancima 29. do 36, člankom 96, člancima 101. do 103. i člancima 111, 116, 130, 141, 144. i 148. ovog pravilnika.


Propis NN 20/1992

• Pokraj prostorije ili natkrivenog prostora za prihvat jaja mora se nalaziti prostorija za privremeno uskladištenje prispjelih jaja, čija se temperatura održava do + lO oC.


Propis NN 20/1992

• Prostorija za sortiranje i lampiranje jaja, mora imati opremu kojom se omogućava funkcionalni tijek tehnoloških postupaka.


Propis NN 20/1992
• Prostorija u kojoj se razbijaju (lupaju) jaja, mora imati opremu za ručno ili mehanizirano razbijanje Ijuske jaja izrađenu od nerđajućeg materijala.

Propis NN 20/1992
• Razbijene Ijuske jaja moraju se, sustavom kanala ili na drugi odgovarajući način, odstranjivati iz prostorije za razbijanje jaja i transportirati u posebnu prostoriju za skupljanje razbijene Ijuske ili do mjesta prerade.

Propis NN 20/1992 • Prostorija za skupljanje ljuske mora imati dovod tople i hladne vode, opremu za pranje ruku i kanalizacijski sustav.
Propis NN 20/1992 • Ako u objektu postoji posebna prostorija za preradu Ijuske, ta prostorija mora raspolagati i opremom za sušenje ili usitnjavanje ljuske.
Propis NN 20/1992 • Pasterizacija bjelanjka, i žumanjka i melanža obavlja se u posebnoj prostoriji opremljenoj odgovarajučim uređajima od nerđajućeg ćelika i prema tehnološkom redoslijedu funkcionalno povezanoj s drugim proizvodnim prostorijama.
Propis NN 20/1992 • Prah od žumanjka i melanža proizvodi se u posebnoj prostoriji u kojoj se nalazi uređaj za uparavanje (sušenje) izrađen od nerđajućeg ćelika.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 20/1992 • Ako se prah proizvodi i od bjelanjka, njegova fermentacija se mora obavljati u posebnoj prostoriji u posudama od nerđajućeg materijala.
Propis NN 20/1992 • Objekti za obradu mlijeka i izradu mliječnih proizvoda, prema vrstama proizvoda. razvrstavaju se za proizvodnju: konzumnog mlijeka, maslaca i vrhnja, fermentiranih proizvoda, mlijeka u prahu; fermentiranih sireva; topljenih sireva i sladoleda.
Propis NN 20/1992 • Objekti iz stavka 1. ovog članka moraju udovoljavati općim uvjetima za izgradnju i uređenje u skladu sa člancima 5. do 27. i člancima 29. do 36. ovog pravilnika, a i posebnim uvjetima propisanim ovim pravilnikom.
Propis NN 20/1992 • Objeki za proizvodnju konzumnog mlijeka (u daljem tekstu: mljekara) mora imati po tehnološkom redoslijedu funkcionalno povezane i tehnički opremljene ove prostorije:
Propis NN 20/1992 • 2. Za toplinsku obradu (pasterizaciju i/ili sterilizaciju);
Propis NN 20/1992 • 6. za sanitaciju opreme i uskladištenje sanitarne ambalaže;
Propis NN 20/1992 • 7 za nejestive proizvode i konfiskat odnosno zatvorene posude - kontenjere;
Propis NN 20/1992 • Mjesto za prihvat mlijeka može biti prostorija ili pokriveni prostor koji je opremljen uređajima za prihvat i transport mlijeka. Na mjestu prihvata treba biti osigurana prostorija s opremom za uzimanje uzoraka i veterinarsko-sanitarni pregled uzetih uzoraka.
Propis NN 20/1992 • Ako se veterinarsko-sanitarnim pregledom utvrdi da je mlijeko zdravstveno ispravno i da se može u daljnjem postupku podvrgnuti odgovarajućoj obradi, mora se odmah prebaciti u velike prihvatne posude (spremnike) izrađene od nerđajućeg ćelika iIi plastike.
Propis NN 20/1992 • Mlijeko za koje je utvrđeno da nije higijenski ispravno mora se odmah prebaciti u prihvatne posude za nejestive proizvode i konfiskat.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 18/09, Broj 57/06, Broj 75/93, Broj 178/04, Broj 96/96, Broj 2/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled