PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2004 • Punjenje nadjeva. Oblikovanje (vezanje, sparivanje, priprema kolica, štapova). Vješanje kobasica na štapove, kolica. Toplinska obrada kobasica, toplo, hladno dimljenje. Fermentacija kobasica. Skladištenje kobasičarskih proizvoda.
NN 112/2004 • Odabir sirovina za određenu vrstu polutrajnog suhomesnatog proizvoda. Obrada osnovnih komada. Vlažno salamurenje komada mesa, rolanje, vezanje komada mesa, vješanje na štapove. Toplinska obrada, skladištenje. Proizvodnja trajnih suhomesnatih proizvoda:
NN 112/2004 • Priprema masnog tkiva za topljenje, zatim topljenje masnog tkiva. Odvajanje čvaraka od masti. Prešanje čvaraka. Hlađenje i pakiranje domaće svinjske masti. Industrijski način topljenja (DeLaval-ov uređaj). Proizvodnja svinjske masti.
NN 112/2004 • Odabrati sirovinu za proizvodnju određenih vrsta proizvoda – delikatesna šunka: rolana vratina punjena usitnjenim mesom, prešani jezici, delikatesni proizvodi sa želeom. Obrada sirovine i izrada proizvoda.
NN 112/2004 • - odabir sirovine, obrada, punjenje limenki, zatvaranje, pasterizacija, skladištenje proizvoda trajnih konzervi (paštete, mesnog doručka, gulaša, miješanih konzervi)
NN 112/2004 • - izbor sirovine, obrada sirovine, punjenje, zatvaranje konzervi, pranje konzervi, sterilizacija, skladištenje
NN 112/2004 • - Izlaganje mesa u zatvorene vitrine, pakiranje mesa i prodaja u otvorenim vitrinama. Prodaja mljevenog mesa.
NN 112/2004 • - Prodaja kobasičarskih proizvoda, suhomesnatih proizvoda, konzervi, masti, ćevapa, pljeskavica.
NN 112/2004 • Cilj i zadaci programa su da učenici usvoje znanja o onečišćenju vode, zraka, tla i hrane i upoznaju načine gospodarskog zbrinjavanja otpada.
NN 112/2004 • Nastavno područjeOčekivani zadaci (znanja i vještine)Nastavni sadržaji
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 112/2004 • Usvojiti pojam ekologije i upoznati se sa Zakonom o zaštiti okoliša
NN 112/2004 • - Onečišćenje zraka i zaštita (imisija, transmisija i emisija)
NN 112/2004 • Nastava se realizira u klasičnoj učionici metodom grupnog rada i individualnog pristupa svakom učeniku.
NN 112/2004 • Svaki učenik je dužan posjedovati važeću sanitarnu knjižicu te redovito dolaziti na nastavu. Za potrebe nastave treba donijeti određeni pribor i udžbenik (ako postoji), a za praktičan rad donositi radnu odjeću i obuću.
NN 112/2004 • Cilj i zadaci: cilj je da se učenici na temelju saznanja o zoonoznim bolestima upoznaju sa opasnostima koje prijete od mesa koje nije podvrgnuto veterinarskom pregledu.
NN 112/2004 • Nastavno područjeOčekivani rezultati (znanja i vještine)Nastavni sadržaji
NN 112/2004 • 5. Zakonski propisi koji prate bolesti stoke za klanje- naučiti podjelu bolesti stoke za klanje.
NN 112/2004 • - naučiti zakonske propise vezane za zoonozne bolestiPojam i podjela bolesti, prosuđivanje ispravnosti mesa
NN 112/2004 • Pojam bolesti, simptomi, uzročnik. Procjena mesa veterinarskim pregledom. Uništavanje trupova, mesa.
NN 112/2004 • Pojam bolesti. Simptomi, uzročnik, razvoj bolesti, ocjena mesa i postupak s mesom.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 27/97, Broj 46/94,
Broj 111/03, Broj 179/04,
Broj 127/00, Broj 6/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE